שאלה חשובה

liate10

New member
שאלה חשובה

יש פה מישהו או אתם מכירים מישהו שלומד שילוב של המקצועות: משפטים (מורחב) עם מחשבים משני ?? אם כן אז אשמח לדבר איתכם ולשמוע אם זה קשה וכל', אתם חושבים שזה אפשרי? תודה רבה, זה ממש חשוב לי.

אממ

אני לא מכירה או שמעתי על מישהו כזה, אבל יש מצב שזה אפשרי. עם זאת אני יכולה לחשוב על כמה בעיות: * יש מוסדות מסויימים שעם שילובים מסויימים נוהגים בתיאום מסוים- בקביעת מערכת השעות, הלוח מבחנים וכו' כך שהמזכירויות דואגות לתיאום שלא תהיה התנגשות (למשל באת"א נוהגים כך לגבי כלכלה, מנהל עסקים וחשבונאות). מחשבים לא נכלל בהם ולכן יש מצב שטכנית יצאו הרבה שיעורים חופפים, מבחנים צמודים וכו' אבל רצוי לברר עם המזכירות שיודעות יותר ממני.. * באונ' העברית הפקולטה למשפטים נמצאת בהר הצופים ואילו מדעי המחשב בפקולטה בגבעת רם. מדובר בשתי פקולטאות הנמצאות במרחק ג"ג לא קטן בתוך ירושלים דבר שדי יכול להקשות פיזית, טכנית (לדוגמה אם יש שיעורים בהפרשים של רבע שעה) וכו'. עם זאת יש קוי אוטובוס ושאטלים של האונ' שאמורים לחבר אבל זה יכול להיות מתיש ולא פשוט, אבל יש מצב שזה אפשרי הכל תלוי באיך תהיה המערכת שעות. * תואר במחשבים הוא לא תואר פשוט ויש לשבת ולתרגל, ולפתור תרגילים וכו'. כלומר מדובר במשהו שיגזול לך זמן לא מבוטל.. אם אתה רק רוצה ללמוד אותו בשביל הכיף והעניין- שווה לחשוב בעייני האם זה שווה את המאמץ ולא עדיף לקחת קורס או ללמוד לבד וכו'. כל אלה הם לפי דעתי.. בהצלחה!

joemanor

New member
טכנית אפשרי אבל קשה מאוד

מעבר לשאלה האם השילוב הזה הוא כדאי ונותן יתרון משמעותי בהשוואה לשילובים אחרים, זהו שילוב מאוד לא קל. אני מכיר מישהו שעושה את השילוב הזה, אבל הוא התחיל שנה קודם מחשבים אז את הקורסים המתמטיים הראשונים הוא עשה בלי השילוב עם משפטים (אלא עם שילוב אחר, קל יותר). בשנתיים האחרונות הוא לומד במקביל, כך שלמעשה התואר במחשבים ייעשה תוך 4.5 שנים שכוללים גם סמסטרי קיץ! ראשית וכמו שנאמר, יש קשיים הטכניים של כפילויות במערכת ומבחנים מתנגשים. מי שמשלב את השילוב הזה חייב להיות מוכן לעשות מועדי ב' על דרך קבע, הן במשפטים והן במחשבים, ואפילו לעשות קורסים פעמיים ומועדי ג' כי במחשבים לעיתים קרובות מועד אחד לא מספיק. שנית, העומס הוא גדול, במיוחד לאור התרגילים והפרוייקטים במדעי המחשב. לאותו משלב צפויים לדעתי לילות לבנים לא מעטים, במיוחד אם הוא רוצה לעבוד תוך כדי. אני מניח שבמשפטים אפשר לצוף יחסית בקלות ולקבל 70 במאמץ יותר מוגבל, אבל אז עולה השאלה- למה השילוב המטורף הזה טוב? שלישית, קושי הלימודים במדעי המחשב הוא לא דבר שאפשר לזלזל בו. בעוד שבמשפטים מספיקה בדר"כ קריאה נוספת או פנייה למקורות נוספים כדי להבהיר לעצמך נקודה, במדעי המחשב נדרשות לעיתים קרובות שעות ארוכות ומעצבנות כדי לגלות שאתה לא בדיוק מבין...
רביעית, כדאי לחשוב על המשמעות של השילוב בשוק התעסוקה. אם רוצים לעבוד בתכנות במהלך הלימודים, שזוהי העבודה שמשלמת הכי טוב בערך, אז אני יודע שחלק מהמעסיקים מעלים תהיות על השילוב. חברה גדולה לא תשוש לקלוט סטודנט שנה שנייה או שלישית שלומד משפטים ומתכנן (אולי) לברוח לסטאז'. וגם הפוך- המשמעות של השילוב הזה בשוק עריכת הדין היא לא מופלגת, ברור שהתמצאות במחשבים וטכנולוגיה היא יתרון אבל אני לא בטוח שלבוגר תואר במדעי המחשב יש יותר ידע משמעותי מאדם שמתעניין בתחום ומבין בו ללא תואר. ויש עוד הרבה בעיות. בשורה התחתונה- זה קשה מאוד אבל אפשרי, עובדה שיש מי שעושה את זה! אבל צריך לחשוב טוב טוב מהי ההצדקה לבחירה ומהם היתרונות שמקווים להשיג.

למעלה