שאלה חשובה עד מאוד

yaari88

New member
שאלה חשובה עד מאוד

סתם, שאלה חשובה קצת.. אני מסתדר מצוין עם קריאה על המחשב, ככה שלא בא לי לקנות את כל המקראות הכבדות, יקרות ולא שימושיות לפי חלק לא קטן מהסטודנטים משנים מתקדמות שדיברתי איתם. הבעיה היא.. שכשנותנים לנו פסק דין של 50 עמודים לקרוא, וממקדים אותנו ל5-10 עמודים מתוכו, לא בא לי לקרוא את הכל (מפתיע נכון?). עכשיו מגיעה הבעיה עצמה- אף אחד מהמאגרים שיש לא כותב את העמודים לאורך הפסק דין, למה???? אני מפספס משהו? באמת שניסיתי לחפש חח תודה לכל מי שינסה לעזור או להצטרף אלי להתבכיינות על מר גורלנו, אם באמת אין מה לעשות נגד זה :)

הייבי

New member
פדאור נותן את העמודים

לא יודעת איך הוא בגרסת האינטרנט, אבל בגרסת הדיסק על המחשב יש את העמודים. כאשר מוצאים פס"ד בפדאור, לפני שמעתיקים אותו לוורד או משהו, תדפדף קצת ותראה שיש סימוני עמודים לאורך הקובץ. המספרים האלה מציינים את העמוד המקורי בפד"י. מקווה שזה פותר לך את הבעיה

yaari88

New member
blessed art thou שיחקת אותה!

איזה כיף.. עכשיו החיים שלי דבש חח ועדי.. אני לא עצלן, פשוט נכנעתי בנבו כשראיתי שבאתר אין מספור, ואת הפדאור בכלל לא הצלחתי להפעיל עד עכשיו שהחלטתי להשקיע קצת בלהבין את האתר הדבילי שלהם. אז אל תקראי לי עצלן, כנראה שטיפש יהיה התואר היותר מתאים :)

חלילה טיפש.. אבל אנחנו אמורים לקבל איזה דיסק

מהאגודה אם מצביעים או איזה שקר שכזה לא? (ואי איך הלכה הבדיחה ההיא מארץ נהדרת?!)

yaari88

New member
רק אם נצביע! וזאת הצעה מזכה בלה בלה בלה

בכל מקרה זה ביום ראשון, ואני צריך לסיים את הפס"דים של לדרמן למחר.. קראת כבר?

זהו שאני לא שמעתי את כל מה שאמר..

כי נכנסתי באיחור.. אני מנסה, אתה מפריע לי
(ובמילים אחרות הם מ-ש-ע-מ- מ-י-ם!!)

yaari88

New member
לפעמים נראה לי..

שאני היחיד שמתענין במשפט פלילי, למרות שזה אולי התחום הכי קלאסי של משפטים. נראה שכולם רוצים לדעת ולעבוד בחוזים, דיני משפחה ודיני חברות לא?! (לא אומר שדווקא את ככה או שיש לי בעיה עם זה כמובן) חח (או במילים אחרות.. דווקא הם מ-ע-נ-י-נ-י-ם לדעתי
)

אני לא אומרת שזה לא מעניין בכללי..

תביא לי איזה קייס על רצח מסתורי וכאלה בכיף
(לא שאני מעודדת רצח חלילה..) אבל לקרוא על לשון הרע של אחד ממועצת הירקות מעניין את ה%$^^

yaari88

New member
מועצת הירקות היא ארגון אפל ומרתק!!!

לא יודע, אמנם זה לא פסק דין פלילי עם עלילה מטורפת, אבל תמיד נחמד לראות איך ברק מתפלסף על נקודה קטנה כל כך הרבה דפים בלי שזה יראה ארכני. וגם כוונה זה נושא מענין את לא חושבת?

גם אם נגיד שבקריאה התחלתית נושא מסוים

נראה מעניין, אז מצויין! אבל, איכשהו אחרי שניתחו לו את הצורה- כמה פעמים, חפרו עמוק עמוק בקישקע שלו וכתבו מגילות שלמות ומתפלספות (אני בטוחה שאני היחידה, כן?
) קצת הלכתי לאיבוד (או במלים אחרות.. כנראה נרדמתי באמצע
) * ההערה הנ"ל מתייחסת לכל פס"ד
העולה על 5 עמודים, ולאו דווקא לזה הנ"ל

אה

ואין לי שמץ במה אני ארצה לעבוד, אבל בטח לא להגן על רוצחים ואנסים.. או שאתה רוצה להיות מצד המדינה ואז סבבה

BlackUnicorn

New member
דיני משפחה? הצחקת אותי.. כל מי ששומע

אותי אומרת שאני רוצה להתמחות בדיני משפחה מסתכל עליי כאילו נפלתי מאיזה ירח. זה התחום הכי לא מבוקש שיש, הרבה פחות ממשפט פלילי. דווקא יש לא מעט שפונים לפרקליטות המדינה.

Kiru

New member
לדעתי להיות סנגור פלילי

זה אולי התחום המשפטי שיש בו הכי הרבה תרומה אמיתית לחברה. ללא שום ציניות.

B L I M P

New member
תגדיר תרומה אמיתית לחברה...

כי על כל בנאדם מסכן שאתה עוזר לו כי הוא נאשם על לא עול בכפו ואין לו כסף כדי לממן עו"ד פלילי פרטי, אתה גם עשוי לעזור לאדם שבאמת עשה את המעשה שהוא מואשם שהוא עשה, ואם אתה באמת טוב, אז לגרום לזה שישחררו אותו. וביננו, יש יותר אנשים אשמים שמואשמים מאשר אנשים שלא עשו את זה, ככה שניתן לומר שסנגור פלילי טוב אחראי להחזרתם של פושעים לרחוב. כמובן שאני לא מורידה מהערך של להעזור לאדם שלא עשה את זה, אבל לרוב זה המיעוט.

Kiru

New member
לא דיברתי על פרו-בונו,

זה החלק המובן מאליו. נכון שקורה שסניגור טוב גורם לזיכוי של אדם אשם, אבל אותי הרבה יותר מדאיג שקורה גם שתובעים טובים מרשיעים אדם חף מפשע. לדעתי, האיזון במערכת הפלילית בישראל נוטה לטובת התביעה בצורה כל כך מובהקת שהרשעות כאלה קורות כל הזמן. איך אפשר שלא, במצב של 99.8% הרשעות? במצב כזה, להיות סניגור פלילי זאת התרומה הכי גדולה לצדק שאדם אחד מסוגל לתת.

B L I M P

New member
אתה לא סותר את מה שאני אמרתי

אכן "להציל" חפים מפשע זה דבר מברך מעין כמוהו. אבל עדיין החפים מפשע הם מיעוט (אפילו אם מיעוט לא קטן לפי הסטטיסטיקה שאתה מביא) ואתה מייצג בעיקר אשמים - מה שאומר שאתה יכול לעשות אחד משני דברים - או לפעול מאוד חזק לזיכוי בנאדם אשם ולהחזיר אותו לחברה וע"י כך להחזיר פושעים לרחוב, או במקרה שבו אתה יודע שבנאדם אשם לתת לו הגנה לא טובה כדי לגרום להרשעה שלו, שמעבר לזה שזה פשוט ממוטט את כל הרעיון של המשפט זה פשוט לא חוקי. בכל מקרה, אני מעריכה את עבודת הסנגוריה, בעיקר כי זו עבודה קשה שמישהו צריך לעשות, אבל זה לא ממש תרומה גדולה לחברה.

Kiru

New member
ומי קבע שאני אייצג בעיקר אשמים?

למה יותר קשה לך להאמין שאדם חף מפשע נדפק בגלל תובע מוכשר, מאשר שפושע שוחרר בגלל סניגור מוכשר?

B L I M P

New member
ראשית

בוא נסכים שרוב האנשים שמוגשת נגדם תביעה פלילית הם אשמים. גם אם הרבה אנשים חפים מפשע מואשמים, הם תמיד יהוו מיעוט (אלא אם כן אנחנו בדיקטטורה חביבה). אז בסופו של דבר תמיד יצא לך לייצג יותר אשמים. אין לי בעיה לקבל את זה שחף מפשע ידפק בגלל תובע מוכשר, אבל גם אם נניח שכל מי שחף מפשע בסוף מורשע, עדיין אתה תסייע להרבה פחות חפים מפשע לצאת זכאים מאשר שתעזור לאנשים אשמים. אם היתה לסנגור האופציה להגן על אנשים חפים מפשע, אז סבבה, הטיעון שלך בעד הסנגוריה מתקבל, אבל בגלל שתמיד הרוב יהיו פושעים, ותמיד רוב האנשים שתגן עליהם הם פושעים, בסופו של דבר, אם אתה טוב באמת, אתה לא ממש תורם לחברה.

למעלה