שאלה-חוק העונשין

dasoona1

New member
שאלה-חוק העונשין

בחלק גדול מהמקרים שאני מנתחת לקראת הבחינה, אני נדרשת להאשים גם לפי החוק למניעת הטרדה מינית. האם אני יכולה לומר שגם בעבירות הכתובות בחוק למניעת הטרדה מינית, הדרישה היא למחשבה פלילית לפי סעיף 19 לחוק העונשין? השאלה העיקרית היא- האם יש איזשהו סעיף המקשר בין החוקים הללו, והאם מותר לי להשליך מאחד לשני. תודה!

joemanor

New member
סעיף 90 א' לחוק העונשין

אולי זה יעזור לך: פרק ו'1: הוראות להתאמת דיני העונשין פרשנות הדין בדבר היסוד הנפשי שבעבירה [תיקון התשנ"ה (מס' 3)] 90א. בכל מקום בחיקוק שנחקק לפני תחילתו של חוק העונשין (תיקון מס' 39) (חלק מקדמי וחלק כללי), התשנ"ד-1994 (בפרק זה - חוק העונשין תיקון מס' 39), ושבו היסוד הנפשי שבעבירה בא לידי ביטוי במונח - (1) "זדון או "מזיד" - יהיה היסוד הנפשי הדרוש להתהוות העבירה - מודעות כאמור בסעיף 20(א) רישה, ולענין תוצאת המעשה הנמנית עם פרטי העבירה - גם פזיזות; (2) "בכוונה" - מקום שהמונח אינו מתייחס לתוצאת המעשה הנמנית עם פרטי העבירה, יתפרש המונח כמניע שמתוכו נעשה המעשה או כמטרה להשיג יעד כפי שנקבע בעבירה, לפי ההקשר; (3) "ביודעין" או מונח בעל משמעות דומה - יתפרש המונח כמחשבה פלילית כאמור בסעיף 20(א); (4) "יש לו יסוד להניח" או ביטוי בעל משמעות דומה - יתפרש הביטוי כאדם שחשד, כאמור בסעיף 20(ג)(1); (5) "התרשלות" - יתפרש המונח כרשלנות כאמור בסעיף 21.

Big Red

New member
חוק העונשין והחוק למניעת הטרדה מינית

אם תעיפי מבט בלשון החוק למניעת הטרדה מינית, סביר להניח שתמצאי את התשובה: א) הטרדה מינית היא כל אחד ממעשים אלה: (1) סחיטה באיומים, כמשמעותה בסעיף 428 לחוק העונשין, כאשר המעשה שהאדם נדרש לעשותו הוא בעל אופי מיני; (2) מעשים מגונים כמשמעותם בסעיפים 348 ו349- לחוק העונשין; משמע, את צריכה לפנות להגדרות חוק העונשין בסעיפים הרלבנטיים ולנתח בהתאם.

Big Red

New member
ותוספת חשובה

לעניין תחולתו של החלק הכללי של חוק העונשין על חקיקה חיצונית לו: 34כג. כלליות החלק המקדמי והחלק הכללי (תיקון: תשנ"ד11) באין בחוק הוראה לסתור, יחולו הוראות החלק המקדמי והחלק הכללי גם על עבירות שלא לפי חוק זה.

למעלה