חבל על הכסף.שאלה חוזרת.
שלום לכם. השאלה היא האם כאשר בעל ואישה מחליטים להתגרש ואין ביניהם מחלוקת לגבי חלוקת הרכוש (ואין ילדים) ויש גם הסכמות בכתב האם יש צורך ללכת לחתום חוזה גירושים אצל עורך דין או שניתן לחסוך את ההוצאות וללכת ישר לבית הדין הרבני?
תשובהשאלה חוזרת.
שלום לכם. השאלה היא האם כאשר בעל ואישה מחליטים להתגרש ואין ביניהם מחלוקת לגבי חלוקת הרכוש (ואין ילדים) ויש גם הסכמות בכתב האם יש צורך ללכת לחתום חוזה גירושים אצל עורך דין או שניתן לחסוך את ההוצאות וללכת ישר לבית הדין הרבני?
שני דברים.תשובה
רצוי מאוד לפנות לעו"ד לצורך עריכת הסכם גירושין, ולא לערוך את ההסכם בעצמכם.
חבל על הכסף.שני דברים.
1. מה המחיר שמקובל לקחת על הסכם פשוט? 2. תסלחי לי אם אני מפקפק בכוונותיך שהרי זהו מקצועך, לערוך את ההסכמים האלו. יש לך סיבות טובות מדוע יש צורך לבצע את זה אצל עורך דין?
תשובהשני דברים.
1. מה המחיר שמקובל לקחת על הסכם פשוט? 2. תסלחי לי אם אני מפקפק בכוונותיך שהרי זהו מקצועך, לערוך את ההסכמים האלו. יש לך סיבות טובות מדוע יש צורך לבצע את זה אצל עורך דין?
בסדר, התחלת לשכנע אותי.תשובה
הסכם שנערך בצורה לא מקצועית הינו פתח להליכים משפטיים ארוכים לאחר מכן. כמו כן לא בטוח שאתם מודעים לכל העניינים שיש להסדיר בהסכם, ולדרך בה יש לנסחו על מנת למנוע אי הבנה לאחר מכן. לגבי חברנו לפורום שמציע דוגמא של הסכם גירושין, אני מנהלת כבר שנתיים תיק בבית משפט שהתחיל בתביעה לאכיפת הסכם שנערך על סמך דוגמת הסכם שבני הזוג קיבלו, ונערך על ידם. דרך אגב, שכר טרחת עו"ד בגין הליכים משפטיים גבוה בהרבה משכ"ט בגין עריכת הסכם, כך שחבל שאתה מפקפק בכוונותי.
אין מחיר מקובלבסדר, התחלת לשכנע אותי.
מכיוון שיש לי איזה מושג על הליכים משפטיים בכלליות אני יודע למה את מתכוונת ואינני רוצה להגיע למצב של מריבות בבתי המשפט אבל השאלה היא שוב מה המחיר המקובל להסכם כזה.
זה מה שכולם אומרים.אין מחיר מקובל
תשובהזה מה שכולם אומרים.
אבל משום מה יודעים כולם לנקוב במספר מוערך וזה כמעט אותו המספר אצל כולם, אז אני מבין שאת ממש לא יודעת או לא רוצה לספר.
אני דווקא שמעתי אחרת.תשובה
אני סבור ש-2000 ש"ח לפני מע"מ הם סכום הוגן עבור עריכת הסכם גירושין.
אז למה אתה שואל?אני דווקא שמעתי אחרת.
אני שמעתי על סכומים יותר לכיוון ה- 1500 דולר לפני מע"מ.
כי אני ישראלי.אז למה אתה שואל?
תלוי לאיזה עו"ד אתה פונהשני דברים.
תלוישאלה חוזרת.
על מילה ומיליםתלוי
אמנם רצוי ואפשר לחסוך כיוון שהוצאות עו"ד לא נמוכות כלל. מצד שני, אני אישית מכירה מישהו שוויתר על שירותי עו"ד וכאשר היה מאוחר מדי גילה שיש דקויות בניסוחים מסויימים שהם בעלי משמעות רבה והרת גורל. לכן, הוא ימליץ לך שכל אחד מכם צריך עו"ד משילו גם כדי לכתוב את הדברים העליהם אתם ממשממשממש מסכימים ובטח ובטח כדי לכתוב את הדברים שקצת פחות ברורים.
מילים כדורבנות....על מילה ומילים
מה שמדהים אותי כל פעם מחדש הוא הרצון "לחסוך". אני בטוח שאף אחד לא חוסך בשכר מוהל לברית של בנו ומבצע את הברית לבד. ברור לכולם כי לא "חוסכים" ככל שהדבר נוגע למילה אחת, למה חושבים אנשים כי ניתן "לחסוך" וגם להשאר בחיים כאשר מדובר במילים רבות? ומעבר לרקע ההיתולי - הסכם כזה הינו למעשה תחילתה של מערכת יחסים מופלאה ומאד משמעותית גם מן הבחינה כלכלית. לטעמי כדאי לחשב את סדר גודל העיסקה (שווי רכוש פלוס מזונות עתידיים) ולהבין כי מדובר במאות אלפי שקלים !!! לכן, חובה להשקיע כאחוז מהעסקה בהבטחה תנאיה לפי רצון הצדדים. זכרו - תנודה של אחוז בפרשנות העתידית כבר מכסה את עלות היועץ הנוכחי. ומה עם עלות העו"ד העתידי, ימי העבודה ועגמת הנפש?
בכלל לאמילים כדורבנות....
צודקבכלל לא
האיש מגלה חיבה לטקס מבעית. רק היום התבשרנו על אישפוז של 2 תינוקות בגלל תקלה בטקס האכזרי הזה. מענין מה עוד צריך לקרות עד שיוציאו אותו מחוץ לחוק.
אגב, מיי'דעלע ולא מיידעלאצודק![]()
ולפעמים המוהל בכלל מתבלבל וחותך בצד הלא נכון. והתוצאה - ש@!ק חסר מוח, המעיד על עצמו שיצא מדעתו (ראו שורה 39 במסמך המצורף כאן ), אם כי איננו פסיכוטי.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.