מי שם אותך לקובע מי יהודי ומי לא?
ומי נותן לך לגיטימציה להוציא מישהו מהיהדות ולשלוח לארצות ניכר? אתה עושה טרנספר למי שלא מוצא חן בעיניך? המדינה של כל מי שחי פה, היא אינה שלך יותר מאשר של כל אחר, ללא קשר עד עמה הוא שומר מצוות או לא? דווקא אתה, עם רעיונותיך, מסוכן יותר מכל אחד אחר. שלא תעז בחיים להגיד למישהו אחר שמקומו לא פה, הארץ אינה שייכת לדתיים או לשומרי מצוות, אם אני אוכל חזיר, וסנדויץ' ביום כיפור, או לא אמול אל בני, זה לא עסקך, לך אין זכויות יתרות על הארץ יותר ממני. אנשים המדברים כמוך, מוציאים גם אותי מדעתי. זוהי ארץ ישראל, השייכת לכ ישראלי, בין אם הוא דתי או לא. ואם אחליט שאני רוצה להינשא לגוי, אתה לא תכתיב לי עם מי לחיות או להתחתן, זוהי זכותי, יען אנו רוצים לחיות במדינה חופשית, לא במדינה שיכפו עלינו חוקים מלפני 3000 שנה, זוהי אינה מדינת דת, זוהי אינה אירן, אנו מנסים להשתייך לעולם השפוי, עולם חופשי, דמוקרטי. משפחתי כאן מ-1925, הורי נלחמו להקים פה מדינה, בגין זאת יש לי זכויות כאן, לא בגין יהדותי, ובטח לא בגין שיוך דתי. מספיק עם הכפייה הדתית. אני כמו עו"ד פנדריך, וכמו מליונים ישראלים נוספים, מרגישים משוייכים קודם כל לישראל, דרך החיים שאנו חיים אם זוהי דרך יהודית או בודהיסטית, זה ענינינו, ואתה לא תכפה עלינו את דרך חייך. ההצהרה שלך "להוציא מהיהדות ולשלוח לארצות ניכר" מתאימה למנהיגי אירן הלא שפויים, הם מגרשים כל מי שאינו דתי, אתה עם הצהרותיך, באותה ליגה כמו חומיינים למיניהם. דבריך מקוממים, מפחיד אותי שיש אנשים שמדברים כמוך. היה עוד מטורף שדיבר כמוך, אותו היטלר שהחליט שמי שאינו שייך לגזע הארי הגרמני הטהור, צריך להיות מגורש, אלא שהוא הלך צעד קדימה, אם לא היינו חיים במדינת חוק, גם אתה היית הולך אותו צעד קדימה. זוהי מדינת ישראל, השייכת לישראלים, לא רק ליהודים, בעלי אינו יהודי, ומקומו כאן, כי כאן רעייתו, וכאן ילדיו, וכאן נכדיו, ושלא תעז להגיד בפני שזוהי מדינה רק ליהודים. אתה פצע מוגלתי בחיינו, ובושה לעולם כולו.