שאלה חוזרת.

מצב
הנושא נעול.

dvdscr

New member
שאלה חוזרת.

שאלה חוזרת.
שלום לכם. השאלה היא האם כאשר בעל ואישה מחליטים להתגרש ואין ביניהם מחלוקת לגבי חלוקת הרכוש (ואין ילדים) ויש גם הסכמות בכתב האם יש צורך ללכת לחתום חוזה גירושים אצל עורך דין או שניתן לחסוך את ההוצאות וללכת ישר לבית הדין הרבני?

bn102

New member
חבל על הכסף.

שאלה חוזרת.
שלום לכם. השאלה היא האם כאשר בעל ואישה מחליטים להתגרש ואין ביניהם מחלוקת לגבי חלוקת הרכוש (ואין ילדים) ויש גם הסכמות בכתב האם יש צורך ללכת לחתום חוזה גירושים אצל עורך דין או שניתן לחסוך את ההוצאות וללכת ישר לבית הדין הרבני?
חבל על הכסף.
מרגע שהצדדים הגיעו להסכמה על כלל הנושאים, מנסחים (אפילו בכתב יד) הודעה לבית הדין, הודעה על בקשה משותפת למתן תוקף של פס"ד להסכמות, וכן בקשה לקביעת תאריך למתן גט.

תשובה

שאלה חוזרת.
תשובה
רצוי מאוד לפנות לעו"ד לצורך עריכת הסכם גירושין, ולא לערוך את ההסכם בעצמכם.

dvdscr

New member
שני דברים.

תשובה
רצוי מאוד לפנות לעו"ד לצורך עריכת הסכם גירושין, ולא לערוך את ההסכם בעצמכם.
שני דברים.
1. מה המחיר שמקובל לקחת על הסכם פשוט? 2. תסלחי לי אם אני מפקפק בכוונותיך שהרי זהו מקצועך, לערוך את ההסכמים האלו. יש לך סיבות טובות מדוע יש צורך לבצע את זה אצל עורך דין?

bn102

New member
חבל על הכסף.

שני דברים.
1. מה המחיר שמקובל לקחת על הסכם פשוט? 2. תסלחי לי אם אני מפקפק בכוונותיך שהרי זהו מקצועך, לערוך את ההסכמים האלו. יש לך סיבות טובות מדוע יש צורך לבצע את זה אצל עורך דין?
חבל על הכסף.
ההמלצה בדבר עורך דין הינה בקטע שלא תחמיצי כלום מזכויותיך. צרי עימי קשר ואעביר לך דרך הפקס נוסח של הסכם גירושין, ואשר תוכלי להתאימו לנתונים שלך. משה 0507337311

תשובה

שני דברים.
תשובה
הסכם שנערך בצורה לא מקצועית הינו פתח להליכים משפטיים ארוכים לאחר מכן. כמו כן לא בטוח שאתם מודעים לכל העניינים שיש להסדיר בהסכם, ולדרך בה יש לנסחו על מנת למנוע אי הבנה לאחר מכן. לגבי חברנו לפורום שמציע דוגמא של הסכם גירושין, אני מנהלת כבר שנתיים תיק בבית משפט שהתחיל בתביעה לאכיפת הסכם שנערך על סמך דוגמת הסכם שבני הזוג קיבלו, ונערך על ידם. דרך אגב, שכר טרחת עו"ד בגין הליכים משפטיים גבוה בהרבה משכ"ט בגין עריכת הסכם, כך שחבל שאתה מפקפק בכוונותי.

dvdscr

New member
בסדר, התחלת לשכנע אותי.

תשובה
הסכם שנערך בצורה לא מקצועית הינו פתח להליכים משפטיים ארוכים לאחר מכן. כמו כן לא בטוח שאתם מודעים לכל העניינים שיש להסדיר בהסכם, ולדרך בה יש לנסחו על מנת למנוע אי הבנה לאחר מכן. לגבי חברנו לפורום שמציע דוגמא של הסכם גירושין, אני מנהלת כבר שנתיים תיק בבית משפט שהתחיל בתביעה לאכיפת הסכם שנערך על סמך דוגמת הסכם שבני הזוג קיבלו, ונערך על ידם. דרך אגב, שכר טרחת עו"ד בגין הליכים משפטיים גבוה בהרבה משכ"ט בגין עריכת הסכם, כך שחבל שאתה מפקפק בכוונותי.
בסדר, התחלת לשכנע אותי.
מכיוון שיש לי איזה מושג על הליכים משפטיים בכלליות אני יודע למה את מתכוונת ואינני רוצה להגיע למצב של מריבות בבתי המשפט אבל השאלה היא שוב מה המחיר המקובל להסכם כזה.

אין מחיר מקובל

בסדר, התחלת לשכנע אותי.
מכיוון שיש לי איזה מושג על הליכים משפטיים בכלליות אני יודע למה את מתכוונת ואינני רוצה להגיע למצב של מריבות בבתי המשפט אבל השאלה היא שוב מה המחיר המקובל להסכם כזה.
אין מחיר מקובל

תשובה

זה מה שכולם אומרים.
אבל משום מה יודעים כולם לנקוב במספר מוערך וזה כמעט אותו המספר אצל כולם, אז אני מבין שאת ממש לא יודעת או לא רוצה לספר.
תשובה
אני סבור ש-2000 ש"ח לפני מע"מ הם סכום הוגן עבור עריכת הסכם גירושין.

dvdscr

New member
כי אני ישראלי.

אז למה אתה שואל?
כי אני ישראלי.
השאלה שלי באה לאשש את חשדותיי שמדובר בקרטל של עורכי הדין הנכבדים והשוואת המחירים עבור מוצר יחסית פשוט. ועכשיו מספיק עם הציניות. בסה"כ רציתי להיות בטוח והפורום נראה מקום טוב לשאלות בסגנון הזה. אני מבין ממך שאינך חולק על הסכומים שהוצעו לי תמורת השירות?

anibel

New member
תלוי לאיזה עו"ד אתה פונה

שני דברים.
תלוי לאיזה עו"ד אתה פונה
ניתן ללכת לעו"ד שאינם מהשורה הראשונה אבל עדיין הם טובים, מיוחד להסכם.

גן חיות

New member
תלוי

שאלה חוזרת.
תלוי
אמנם רצוי ואפשר לחסוך כיוון שהוצאות עו"ד לא נמוכות כלל. מצד שני, אני אישית מכירה מישהו שוויתר על שירותי עו"ד וכאשר היה מאוחר מדי גילה שיש דקויות בניסוחים מסויימים שהם בעלי משמעות רבה והרת גורל. לכן, הוא ימליץ לך שכל אחד מכם צריך עו"ד משילו גם כדי לכתוב את הדברים העליהם אתם ממשממשממש מסכימים ובטח ובטח כדי לכתוב את הדברים שקצת פחות ברורים.

משה אחר

New member
על מילה ומילים

תלוי
אמנם רצוי ואפשר לחסוך כיוון שהוצאות עו"ד לא נמוכות כלל. מצד שני, אני אישית מכירה מישהו שוויתר על שירותי עו"ד וכאשר היה מאוחר מדי גילה שיש דקויות בניסוחים מסויימים שהם בעלי משמעות רבה והרת גורל. לכן, הוא ימליץ לך שכל אחד מכם צריך עו"ד משילו גם כדי לכתוב את הדברים העליהם אתם ממשממשממש מסכימים ובטח ובטח כדי לכתוב את הדברים שקצת פחות ברורים.
על מילה ומילים
מה שמדהים אותי כל פעם מחדש הוא הרצון "לחסוך". אני בטוח שאף אחד לא חוסך בשכר מוהל לברית של בנו ומבצע את הברית לבד. ברור לכולם כי לא "חוסכים" ככל שהדבר נוגע למילה אחת, למה חושבים אנשים כי ניתן "לחסוך" וגם להשאר בחיים כאשר מדובר במילים רבות? ומעבר לרקע ההיתולי - הסכם כזה הינו למעשה תחילתה של מערכת יחסים מופלאה ומאד משמעותית גם מן הבחינה כלכלית. לטעמי כדאי לחשב את סדר גודל העיסקה (שווי רכוש פלוס מזונות עתידיים) ולהבין כי מדובר במאות אלפי שקלים !!! לכן, חובה להשקיע כאחוז מהעסקה בהבטחה תנאיה לפי רצון הצדדים. זכרו - תנודה של אחוז בפרשנות העתידית כבר מכסה את עלות היועץ הנוכחי. ומה עם עלות העו"ד העתידי, ימי העבודה ועגמת הנפש?

מילים כדורבנות....

על מילה ומילים
מה שמדהים אותי כל פעם מחדש הוא הרצון "לחסוך". אני בטוח שאף אחד לא חוסך בשכר מוהל לברית של בנו ומבצע את הברית לבד. ברור לכולם כי לא "חוסכים" ככל שהדבר נוגע למילה אחת, למה חושבים אנשים כי ניתן "לחסוך" וגם להשאר בחיים כאשר מדובר במילים רבות? ומעבר לרקע ההיתולי - הסכם כזה הינו למעשה תחילתה של מערכת יחסים מופלאה ומאד משמעותית גם מן הבחינה כלכלית. לטעמי כדאי לחשב את סדר גודל העיסקה (שווי רכוש פלוס מזונות עתידיים) ולהבין כי מדובר במאות אלפי שקלים !!! לכן, חובה להשקיע כאחוז מהעסקה בהבטחה תנאיה לפי רצון הצדדים. זכרו - תנודה של אחוז בפרשנות העתידית כבר מכסה את עלות היועץ הנוכחי. ומה עם עלות העו"ד העתידי, ימי העבודה ועגמת הנפש?
מילים כדורבנות....

הצבעה

New member
צודק ../images/Emo45.gif

בכלל לא
האיש מגלה חיבה לטקס מבעית. רק היום התבשרנו על אישפוז של 2 תינוקות בגלל תקלה בטקס האכזרי הזה. מענין מה עוד צריך לקרות עד שיוציאו אותו מחוץ לחוק.
צודק

ולפעמים המוהל בכלל מתבלבל וחותך בצד הלא נכון. והתוצאה - ש@!ק חסר מוח, המעיד על עצמו שיצא מדעתו (ראו שורה 39 במסמך המצורף כאן ), אם כי איננו פסיכוטי.

אגב, מיי'דעלע ולא מיידעלא

צודק

ולפעמים המוהל בכלל מתבלבל וחותך בצד הלא נכון. והתוצאה - ש@!ק חסר מוח, המעיד על עצמו שיצא מדעתו (ראו שורה 39 במסמך המצורף כאן ), אם כי איננו פסיכוטי.
אגב, מיי'דעלע ולא מיידעלא
בכוח לא יצליח לך להיות בלונדינית, כמה שהיית רוצה, נולדים עם זה, זה בגנים.

מצב
הנושא נעול.
למעלה