שאלה חברה .

spongebob1

New member
אתה צודק!!!!!!

אבל אני מתאר לעצמי שמרבית האנשים שהולכים ללמוד מקצוע מסוים חושבים על זה מה הם עושים ומודעים למעשים שלהם ולפני שהם בוחרים בזה הם חושבים הרבה האם זה מה שמענין אותך / יביא לך תועלת אתה לא חושב ? מי שלא חושב רבות על כך - מפגר. חוץ מזה בשנה הראשונה של הלימודים בטכניון לדוגמא במסגרת העתודה אתה יכול להחליף מקצוע אם לא נראה לך המקצוע שאתה לומד.

revision

New member
לדעתי רוב האנשים שהולכים לעתודה

לא חושבים על זה יותר מדי.קשה להם לראות מעבר לשנים של הלימודי וכשנופל להם האסימון זה כבר מאוחר מדי. אין שום דרך בעולם בשבילך לדעת אם מה שתעשה כעתודאי בצבא יהיה מועיל או מעניין,גם אם הלימודים מעניינים אותך מאוד.

spongebob1

New member
אולי אתה צודק

אין לי מושג מה אני יחשוב אז אז אני מסתמך על מה שאני חושב עכשיו . :)

revision

New member
בדיוק כמו שהצבא מצפה ממך

רק ככה המנגנון הנפוח והבזבזני של העתודה יכול להתקיים.

StasikD

New member
בשנה הראשונה בעתודה אפשר להחליף?

מי אמר לך את זה? זה די נדיר שמאשרים החלפת מקצוע.

spongebob1

New member
חבר שלי עשה את זה

הוא החליף בין הנדסת חשמל למדעי המחשב . כי בשנה הראשונה תחלס אתה למוד את המקצועות הכללים יותר

StasikD

New member
זה מאוד לא נפוץ.

הוא כנראה החליף יותר בקלות כי הוא עבר ממקצוע ארבע-שנתי לתלת-שנתי, וגם אם יצטרך השלמות של מדמ"ח עדיין יחזור לשירות באותה שנה. אבל אסור לבנות על זה.

motior

Member
הבהרה

נראה שאתה לא יורד לסוף דעתי. ההבדל העיקרי בשירות בין חובה לקבע הוא בד"כ המשכורת (ועוד כמה תנאים שוליים). יש עתודאים (ולצורך העניין חיילים) שעבורם השירות מאוד דומה לאזרחות, יש כאלה שעבורם הוא מאוד שונה. אני לא יכול לספר לך אין יהיה השירות שלך, אבל אם תברר לגבי השיבוצים המקובלים במקצוע אותו אתה רוצה ללמוד תהיה לך תמונה יותר טובה לגבי סיכוייך. ואני באופן אישי לא חושב שלבישת מדים, תורנויות (של קצינים בקבע) ומשטרה צבאית הן סיבות לא ללכת לעתודה.

kozakish

New member
אני אגיב כעת לכל השרשור

אני מגיב בתגובה אחת כי הeMule מאט לי את המחשב וזה באסה לשלוח הרבה תגובות. רקע עליי - שאול קוזקיש, בת ים, 21 , פסגות, מתחיל שנה ד'. לפי דעתי כדאי לך ללכת לעתודה אקדמאית. הסיבות הכלכליות הן ממשיות בעיניי, והן מאוד חשובות. אנשים נוטים לזלזל בהן, ולומר כי המענק יכסה, ודברים דומים, אך למעשה זה לא ממש שקול. כעת אביא לפניך חסרונות של מסלול העתודה מבחנה כלכלית. אני לא מתיימר לזכור את כולם, אז אם מישהו יחשוב על עוד תכתבו אותם: *המשכורת בקע נמוכה ב1-4 אלף ש"ח בחודש מהמשכורת שניתן להרוויח באזרחות, במקצועות ההנדסה, ומדעי המחשב. *כעתודאי אתה לא יכול לפרוס את התואר שלך. כתוצאה מכך אתה לא יכול לעבוד בעבודה מקצועית במהלך הלימודים. חוץ מזה אף אחד לא ירצה לקחת אותך לעבודה בגלל שאתה עתודאי, ואתה לכ יכול להמשיך לעבוד אחרי זה באותה חברה. משכורת מינימום של עבודה מקצועית 50 ש"ח בשעה. שמעתי על אנישם(לא מכיר אישית) שהרוויחו 85 ש"ח לשעה. אאל תחשוב שאתה בתור עתודאי כן תצליח לעבוד, אני מכיר רק 2 עתודאים עובדים, לעומתם לפחות 20 סטודנטים רגילים. זה כל משזכרתי כרגע. למרות כל זה, לפי דעתי מסלול העתודה מסודר ומאורגן מאוד, ומסגרתו הקשיחה מאלצת אנשים לסיים את התואר, ולסיים אותו בזמן ובסופו של דבר זה מהווה יתרון לאנשים בעלי נכנסה נמוכה. אתה חייב לדעת כי ישנן אינספור מלגות לאנשים במצב סוציו-אקונומי קשה, ואם תתעקש מספיק אתה תקבל עזרה. מה שכן, ממש לא בטוח שתוכל לקבל עזרה כזאת בתור עתודאי- הרי אתה כבר תקבל מלגה, לא? וDanila Master , אתה מזכיר לי את עזמי בשארה, עם הנסיעה שלו לסוריה. מבחינת חופשי הדיבור וכאלה שניכם בסדר, אבל אתם מה זה מעצבנים.

max2

New member
אבל האם יש בעיה כלכלית לכל אדם ללא

אמצעים? זה היה נכון לפני שנתיים אבל כיום אחרי שראיתי מה קורה ליוצאי צבא אני בטוח שלחלק גדול של אנשים הבעיה הכלכלית אינה רלונטית. למעשה אם אתה לא ג'ובניק כדוגמת עובד רסר אתה יכול להסתדר. כל חיל בודד יכול לקבל מלגה של שכר לימוד ומלגת מחיה מהעגודה למען החיל, כל חייל קרבי יכול לקבל מלגה מהאגודה. כל חייל מעירת פיתוח יכול להתקבל לעתידים לתעשיה. ועוד הרבה מלגות אחרות...

kozakish

New member
כן, אבל בתור לא עתודאי

אין עליך כל מיני מגבלות ומסגרות המכריחות אותך לסיים את התואר. לאנשים מסויימים המסגרת הזו היא יתרון, כמו שקורס הכנה לפסיכומטרי הוא יתרון למי שמחפש שמישהו יכריח אותו ללמודד לפסיכומטרי. והמלגות שציינת אכן קיימות, אבל אני לא ממש מודע להיקף שלהן(האם באמת כל אחד מקבל?), אז אולי תספר מה באמת קורה שם.

max2

New member
גם אני לא ממש מודע אליהם,

אבל חלקם קמו רק בשנים האחרונות, עתידים לתעשיה זאת תכנית שמתקבלים אליה כמו לעתידים, על המלגות לקרביים סיפרו לי חברים שלי שמחפשים מה לעשות אחרי הצבא, המלגה לחילים בודדים מכסה הכל כולל הכל לפי משהבנתי, כמו כן יש לא מעט מלגות שדורשות שירות צבאי, כמו איסף למשל, מלגה בהיקף של יותר מ 10000 שקל לחודש (זה משהוא בסגנון פרח), ויש עוד, כשאתה עתודאי אתה לא ממש חושב על כל הדברים האלו, אבל גם אם המצב הכלכלי לא משהוא תמיד אפשר להסתדר. שמע אפילו עבודה טובה שלא במקצוע אפשר למצוא, כזאת שלביא לך שכר מעל מינימום ותיהיה גמישה, אפילו שמירה בלילות זה לא משהוא כזה רע, זה מביא לך זמן ללמוד... אני הלכתי לעתודה בין היתר ממניע כלכלי, אבל יש אלטרנטיבות...

בסופו של דבר, בשיקולים כלכליים:

אם תלך לעתודה, קודם כל תדבר עם "עתידים", שיתנו לך מחשב נייד ומשכורת של כ15000 ש"ח בשנה (מתפרש על פני חודשים). אם תהיה בפסגות או ברקים, זו תוכנית מצטיינים ולכן תקבל תוספת 5000 ש"ח לשנה. בנוסף יש פר"ח/עבודות, ומלגות על רקע לימודי/חברתי/כלכלי. שים לב, שאת אותן המילגות ואת פר"ח/עבודה תוכל לעשות גם אחרי הצבא, ובגלל מצבך הכלכלי, אני מאמין שאם תתגייס עכשיו, תקבל תנאי שירות טובים ותשרת קרוב לבית, ואני מאמין שיתנו לך גם אישור עבודה, שבעזרתו תוכל כנראה לתמוך במשפחתך. כל מי שיודע יותר טוב, מוזמן להוסיף/לתקן. בהצלחה בבחירתך!

מוטי

קודם כל כל אחד מהסעיפים האלה אולי לא מהווה סיבה אבל האפקט המצטבר לדעתי כן. דבר שני מה לגבי ההתחייבות הקשיחה? היית מוכן לכבול את עצמך כיום למקום עבודה ל 6 שנים בלי אפשרות לצאת מרצונך? (כאשר כולנו יודעים שמקום העבודה יכול לפטר אותך בלי למצמץ)

motior

Member
התחייבות קשיחה היא סיפור אחר

וללא ספק אחד החסרונות העיקריים של העתודה, אבל שרשור זה עסק בשאלת התנאים בקבע ותגובותי השתדלו להצטמצם לנושא זה. אפקט מצטבר? ברור לי שישנם אנשים שכל נושא המשמעת הצבאית מאוד מפריע להם. לטעמי לאנשים אלה בהחלט אין מה לחפש בעתודה. לי בד"כ לא היתה בעיה עם זה: - לבישת מדים מעולם לא הטרידה אותי - משטרה צבאית - מכיון שהייתי "די תיקני" משטרה צבאית לא הטרידה אותי. כמו שכתבתי בעבר, במהלך 6.5 שנות שירות סדיר קיבלתי תלונה (לא ממש מוצדקת) פעם אחת - תורנויות - זה לטעמי הטיעון הטיפשי מכולם. במהלך שירות הקבע שלי ביצעתי תורנות "מפקד תורן" פעם בכמה חודשים ופעם אחת יצאתי לאבט"ש. לאחר השחרור, במהלך שירות המילואים ביצעתי הרבה יותר מטלות ארוכות וגרועות יותר, כך שלמי שלא מתכוון להשתמט ממילואים שירות הקבע יכול להיות פחות טורדני (מבחינת תורנויות) מאשר האזרחות.

עוד משהו קטן

אני לא חושב שאתה יכול לנתק את ההתחייבות הקשיחה מהתנאים. אי יכולת להתפטר מהעבודה זה משהו מאוד חשוב. דבר שני הוא שאנשים לא יודעים מראש איך הם יסתדרו עם המשמעת ושאר השטויות הסובבות אותה ולכן (מתקשר לפסקה הקודמת) למה שייתחיבו מראש בלי יכולת להתחרט? אולי תוכל לספר אם התלבטת להמשיך בצבא ומה היו הגורמים שהשפיעו עליך? ואיך אתה רואה את ההבדל בתנאים שיש לך בחוץ לבין אלו בצבא

motior

Member
זה כבר לא קטן

השאלה המקורית הייתה: "סבבה אני מבין שאתה נמצא במסגרת צבא אבל עדיו שאתה בשירות קבע התנאים כל כך חרא ( חוץ מהמשכורת אני מקוה ) או שזה סך הכל כמו ללכת לעבודה מסוימת רק במדים ? אני פשוט לא כך מבין כי חלק אומרים שלהידפק בצבא עד גיל 27 זה מבאס ( זה באמת מבאס ) אבל מצד שני זה סך הכל אתה עובד במסגרת צבאית וחיי את חייך כרגיל . הסבר ? D: ?" לי לא היה נראה קשור ישירות להתחייבות קשיחה. אנשים לא יודעים מראש איך הם יסתדרו עם המשמעת? זה נכון, ולדעתי זה חלק מעוד חיסרון (קשור להתחייבות הקשיחה) - הצורך להתחייב בגיל צעיר למסלול ארוך מאוד (וזה לא רק הלימודים + חובה + קבע - במידה רבה זה קובע את עתידך לשנים רבות). מצד שני, רוב האנשים (שלא משתמטים משירות) מסתדרים בצורה זו או אחרת עם המשמעת הצבאית, ובד"כ לעתודאים (כקצינים ג'ובניקים) עניין המשמעת כמובן פחות מטריד מאשר לחיילים "רגילים" (לדוגמא עובדי רס"ר בקריה או חוגר קרבי בחובה). לגביי באופן אישי - בשלב מסוים בקבע היה לי ברור שאאריך את השירות בלפחות שנה. בסופו של דבר חתמתי רק 6 חודשים נוספים (למעשה חתמתי 6.5 חודשים אבל הצבא איבד את הטפסים שלי ובפעם השניה עיגלתי את התאריך)כדי לסיים פרוייקט בצורה מכובדת. השינוי נבע כך שמפקדי הישיר יצא ללימודים - כל עוד הוא היה בתפקיד הייתי מאוד מרוצה. לאחר עזיבתו כבר לא ראיתי את עתידי בצבא. ההבדל בתנאים בין הצבא והאזרחות - קודם כל, המשכורת יותר טובה באזרחות. כשרק השתחררתי ההבדל לא היה משמעותי אבל באזרחות התקדתי יפה בסולם השכר. שנית יש לי רכב ליסינג. זה יתרון יפה לעומת שירות הקבע שלי...בצבא היה לי "חצי רכב" וזה כמובן הרבה פחות (אבל גם הרבה יותר זול) שלישית, אני עובד בשעות "גמישות" - למעשה אני עובד בערך אותו מספר שעות, אבל אף אחד לא דורש ממני להגיע בשמונה בבוקר בצד הדמיון - אני מגיע כל בוקר למשרד, יושב ועובד לקידום הפרוייקט שלי. בערב אני הולך הביתה. בצבא היו לי גם תורנויות לעיתים, באזרחות יש לי מילואים לעיתים. עוד דבר שאני רוצה להוסיף - ההשוואה בין שלוש שנות קבע לשלוש שנות אזרחות אינה מדוייקת. מי שלא הולך לעתודה עושה גם שלוש שנות חובה בתפקיד כלשהו. אני בחרתי "להמיר" שלוש שנות חובה בתפקיד לא ידוע בשש שנות שרות חובה+קבע בתנאים פחות או יותר ידועים (מדמ"ח) ואיני מתחרט על כך, למרות שהסבירות שאסכים לחזור לקבע היום היא אפסית.

אפשר לנסות לעלות מעבר לשירשור?

אני לא מסכים איתך לגבי חוסר הרלוונטיות של ההתחייבות אבל שיהיה. מה הן הסיבות לכך שלא תשקול לחזור לקבע? האם זה רק כלכלה?

motior

Member
הסיבות לא לחזור לקבע?

בראש ובראשונה כלכליות. מעבר לכך אני בשנים האחרונות עובד בעיקר עם לקוחות בחו"ל ונהנה מכך - זו לא ממש אפשרות בצבא. יש עוד הרבה סיבות קטנות, אבל הן לא אלה שמכריעות את הכף.

למעלה