שאלה חברה .

SupermanZW

Well-known member
נו, אז מה?

אין לך מושג עד כמה קשה היום למצוא עבודה טובה לבוגר תואר ללא ניסיון, עדיף לך להיות עתודאי, לשרת בצבא במקצועך, ואז אחרי שתשתחרר יהיה לך קל יותר בהרבה למצוא עבודה, מה גם שהשכר בקבע די קרוב לשכר באזרחות, אז למרות שזה מבאס להיות במסגרת צבאית עד גיל 27 זה עדיף על לעבוד בעבודות מתחת לרמתך עם משכורות על הפנים כבוגר תואר חסר ניסיון.

SupermanZW

Well-known member
זה ככה בכל המקצועות

כולל המקצועות המבוקשים ביותר, אפילו בהנדסת חשמל, הנחשב למקצוע שלבוגריו הכי קל (ליתר דיוק צריך היה לומר הכי פחות קשה, כי קל זה לא) למצוא עבודה, זה קשה מאוד ללא נסיון, ונסיון מהצבא הוא נסיון לכל דבר ועניין.

אני לא יודע מאיפה אנשים מביאים את

הביטחון המוחלט להגיד דברים שהם פשוט לא נכונים. רוצה לדבר על הנדסת חשמל? סטודנטים אצלי בפקולטה מוצאים (בהיותם סטודנטים! אפילו לא בוגרים) בקלות רבה (ורבים מאוד מהם) עבודה ששכרה מתחיל במינימום 50 ש"ח לשעה. אני לא מכיר כמעט בוגרים שהיום קשה להם למצוא עבודה. יתרה מזאת,אני מכיר סטודנטים די ממוצעים שלא עבדו בתור סטודנטים וכבר קיבלו משרת מהנדס לפני שסיימו את הלימודים בכלל. ככה שעושה רושם שזה לא רק קל היום,אלא אפילו מאוד קל. כמובן שלמישהו עם ממוצע של מתחת ל-75 יהיה קשה בהרבה למצוא עבודה לעומת מישהו עם ממוצע של 80 ומעלה ובכל זאת. הניסיון מהצבא,אגב,הוא הרבה פחות ניסיון לפי מה שאנשים שעברו את המסלול מספרים מאשר ניסיון באזרחות(אני מדבר על חשמל). משכורות בצבא בקבע,היום,הן נמוכות מאוד לעומת המשכורות המקבילות של מהנדסי חשמל באזרחות. למשל חבר סטודנט מהלימודים שקיבל משרת מהנדס ללא ניסיון קודם לקראת סוף התואר שלו,עם ממוצע 82 בערך,מקבל משכורת ברוטו של 16,000 ש"ח ב"פרי-סקייל" שבמרכז,בלי ניסיון. איפה בכלל רואים כאלו משכורות בקבע ראשוני תגיד לי? וזה עוד לאנשים שאמורות להיות להם לפי דבריך המלומדים שנתיים ניסיון לפחות..לכל דבר ועניין,לא? וזו רק היתה דוגמא,היא ממש לא קיצונית. מובן שלא תמיד המצב היה כזה והיו תקופות פחות טובות. ורק שיהיה ברור,אני לא מדבר על מהנדסי חשמל שסיימו תואר במכללת סמי בורקס,או משהו בסגנון. זה פשוט שכבר יצא לי לראות הצהרות כמו שלך מבוגרי מכללות,וזה לא רלוונטי פשוט לאנשים שלמדו באוניברסיטה, לא בקטע של התנשאות בכלל,פשוט שכנראה שזה המצב.

SupermanZW

Well-known member
עם ממוצע 85 ומעלה זה קל מאוד

עם ממוצע 80-85 זה קל (בתנאי שלכל מה שלא קשה אתה קורא קל), עם ממוצע 75-80 זה לא קל (ובינינו ממוצע 75-80 הוא הנפוץ ביותר, אל תנסה ליצור את האשליה כאילו לרוב יש ממוצע מעל 80), עם ממוצע נמוך מ75 זה קשה עד בלתי אפשרי, הסיכוי היחיד של בעל ממוצע מתחת ל75 הוא להיות בעל נסיון ממסגרת כלשהי, וגם נסיון מהצבא הוא משמעותי במקרה זה.

גם סטודנטים עם ממוצע של

75 עד 80 מצאו עבודה אצלינו,מי שחיפש זאת אומרת ולא רק השאיר קו"ח פה ושם. למשל,בן אדם שהתעקש להיכנס לראיון ביום תעסוקה של רפא"ל,למרות שהם ביקשו ממוצע של מעל 80,נכנס והתקבל לעבודה שם. הוא עשה 55 ש"ח לשעה שנה לפני שהוא מסיים את התואר. זה מאוד קל בהתחשב במה שהוא מקבל. נכון שזה לא לשים קו"ח איפושהו ולדעת שכבר ירדפו אחריך,כמו שקורה עם ממוצעים גבוהים יותר,ובכל זאת. בקשר לממוצעים של מתחת ל-75,אין ספק שפה זה כבר לא קל בכלל,אבל אותם אנשים משפרים ממוצעים בדרכים שונות ומשונות,גם אם באופן זמני,כדי לקבל ראיונות כסטודנטים,ואח"כ אם כבר קיבלו משרת סטודנט,זה לא קשה להם להתקבל למשרת מהנדס. אני מכיר אנשים כאלו שפשוט הפסיקו את הזרימה השוטפת של התואר ולקחו עוד פרוייקטים ועוד בחירה חופשית ושיפרו קורסים מתמטיים משנה ראשונה,רק כדי לקבל ראיון,וקיבלו. ככה שגם כשזה כביכול קשה,זה לא מאוד קשה.

למעלה