שאלה חברה .

spongebob1

New member
תגובה D :

סבבה אתה מקבל את המענק . אממ דבר ראשון הוא לא מכסה לך את הלימודים , דבר שני במקרה שלי המענק לא הילך אך ורק ללימודים , דבר שלישי למה לבזבזל את הזמן בעבודה כשה אתה יכול לעשות את אותו התואר בכמעט חינם ? תראה גם אני לודמ הרבה על הניסיון של אחי . הוא פשוט גם חשב ככה שהמענק יעזור לו , בסוף זה רק מימן לו חצי מהלימודים והוא נאלץ לנטוש את הלימודים בגלל שהיה חייב לעזור לנו ו לממן לעצמו את החיים .

תלוי למה עוד אתה משתמש בו

חוץ מזה, יש מלגות. חוץ מזה יש הלוואות. חוץ מזה יש שנה של ניקוי ראש+עבודה.

DanilaMaster

New member
די אני מסמיק

מחמיא לי הקטע הזה עם הרחמים עלי. כי לדעתי אתה מנסה לשחק איתי משחקי אגו. כל הכבוד. הרחמים הדדיים ...:)

שום אגו תהיה בטוח

עוד 13-15 שנה אולי נהיה במקומות דומים בחיים שבהם אולי תוכל לגרום לזה שיהיו בינינו משחקי אגו. עד אז אני מבטיח לך שרק האינטרס שלך ושל מדינת ישראל עומד לנגד עיני. וגם אם אתה לא מאמין למילה ממה שאני אומר תאמין רק לזה: אין שום סיבה לרחם עלי כרגע, עדיף תתמקד בעצמך.

motior

Member
שאלה מוזרה

אם התנאים בצבא הם חרא ונראה לך שתידפק, מדוע שתרצה להכפיל את הזמן שתהיה בצבא? כדאי להתייחס לעתודה עחבילה אחת הכוללת לימודים, שירות חובה, שירות קבע וגם (למרות שזה לא חלק פורמלי מהעתודה) המשך החיים לאחר הקבע (אם באזרחות ואם הארכת הקבע)

spongebob1

New member
תשובה :)

אז זהו לא נראה לי בכלל בכלל שאני אדפק בגלל זה אני בודק את העשר האחוז שאולי כן אני ידפק :)

motior

Member
תאלץ להגדיר "אדפק"

ולהבין מה בעצם תעשה בצבא (גם בחובה)

spongebob1

New member
כנראה שאתה צודק :\

אני לא בדיוק יודע את השירות בקבע אז אני לא יכול להגיד : בעקרון אצלי "להידפק " זה לא לנהל את החיים שלך כרגיל שכבר סיימתה את השירות הסדיר . זה אומר כן לעבוד אבל שהצבא יהיה במסגרת העבודה הרגילה ולא משהו כמו שבוע בבסיס שבוע לא או להתחיל ב 5 בבוקר לסים ב 8 בערב או כל דבר אחר . אני חושב ( לפי מה שראיתי ) ששירות קבע כעתודאי זה סך הכל עבודה במקום מסוים מטעם הצבא והדבר היחיד שמבדיל אותך אולי זה לבישת מדים או מקסימום השתתפות בדברים מסוימים שקשורים לצבא . ( כי אתה עדין במסגרת צבאית )

revision

New member
הוא מתכוון לזה

שקבע זה ממש לא כמו עבודה אזרחית.תקרא שוב את ההודעה שלו בתחילת השרשור.

spongebob1

New member
כן כן עכשיו הבנתי

בקשר ללבישת מדים אני לא רואה בזה שום באסה מה הבעיה ? דבר שני הזכרת משהו שאני אפחד לקבל דוח ממשהו ? למה ? למה לחשוש ממשהו שיכול לקרות ? ( אול יאנ יאל מכיר את הענין ) אבל זה אותו דבר כמו לחשוש ש תהרג בתאונת דרכים או משהו . ובקשר לכל השטויות של " חובות צבא " זה כל כך נורא ? :|

אוי..

עד שלא ראית את רוב חבריך מתגייסים, משתחררים באושר, נוסעים לחו"ל ורק אז אתה מתגייס. לא תדע כמה זה לא טבעי ללבוש מדים בגיל 25. זה לא קשור לתאונות דרכים. חשבתי שאתה רציני אבל טעיתי. תאונות דרכים זה חיים ומוות, והחוקים/הוראות הם חשובים. להסתובב עם כומתה זה לא חשוב לכלום. אין לזה תכלית. אם לא תסתובב אם כומתה אתה עלול לקבל דו"ח. ואז אתה עלול להיענש ביחידה שלך כי זה נכנס לסטטיסטיקות של היחידה והמפקד היחידה מקבל על הראש מהמפקד שלו למה כל כך הרבה חיילים (וגם קצינים אוו...) מקבלים דוחות מ"צ. וכשמפקד היחידה מקבל על הראש זה יורד עד למטה, עד למי שאין לו מישהו מתחתיו לתת לו על הראש, כן כן, עד אליך. חובות הצבא זה מציק, זה לא נורא, אבל אין את זה בחוץ. והכי חשוב מה שהתעלמת ממנו זה העובדה שאתה לא (לא לא לא לא ואני חוזר, לא!) יכול לעזוב את ה"עבודה" הזאת. אתה כבול פשוטו כמשמעו.

spongebob1

New member
אני לא מבין

אני לא מבין מה רע כל כך בללבוש מדים ולקיים את כל החוקים הפשוטים האלה ? :| ואחי שוב אתה מפספס מי ש מסים שירות ב גיל 21 ונוסע לחול זה מי ש ההורים שלו מסוגלים לאפשר לו את זה . כך לדוגמא את אחי הוא סיים שירות בגיל 21 השתחרר במקום להנות התחיל לעבוד מתוך חוסר ברירה ואפילו להתחיל ללמוד כמו שצריך הוא לא יכל כי אין כסף והמענק לא עזר בגרוש . ובקשר שאתה לא יכול לעזוב " את העבודה " הזאת גם אם תרצה אני אל רואה סיבה למה שאני ארצה לעזוב שאני מתעסק במשהו שאני שלם איתו ומקבל אחלה משכורת :)

מלש"בים

נוטים להתרעם על כך שאומרים להם שהם צעירים ולכן לא מבינים. אבל אתה צעיר ולכן אתה לא מבין מה הבעיה עם החוקים הקטנים האלה. אז בוא נעבור לסיבות היותר מענינות לא יודע אם אח שלך היה קרבי או ג'ובניק. מה שכתבתי קודם נכון לקרביים, מענק +פיקדון +עבודה מועדפת מכסה תואר. אם הוא ג'ובניק אז לפחות חצי תואר. אם אתה באמת חושב שהדרך היחידה לאנשים חסרי אמצעים ללמוד זה דרך הצבא אז תפאדל שיהיה בהצלחה. אתה לפני חצי שעה אמרת שאתה אולי תעבור למדעי המחשב אז איך בדיוק אתה שלם עם אוויר'? ועדיין בכל עבודה, בעצם בכל דבר בחיים חשוב שתהיה לך זכות להתחרט. זה פשוט לא מוסרי לחייב מישהו בהתחייבות קשיחה ל 6 שנים (אפילו 7 כי אחרי 80% מהתואר אתה נתון לחסדיהם)

spongebob1

New member
אתה מדבר על דברים שוליים

עזוב אותך נגמור את הויכוח וזהו .

spongebob1

New member
ועוד משהו

אני אמרתי שזאת הדרך היחידה ? לא . זאת דרך היותר טובה . וכן אחי היה בקרבי . פשוט כנראה לך אין מושג איך זה כאשר ההכנסה החודשית של המשפחה היא 4000 שקל ואתה חייב להיתסדר בכוחות עצמך .

revision

New member
זה שאתה תקוע

באותו מקום עד גיל 28 כשיכול להיות שמה שאתה עוסק בו לא מעניין וגם לא מועיל לאף אחד-זה לא שולי

למעלה