שאלה הלכתית...אפשר?

MAYA20

New member
תראי,

יש את ההלכה היבשה שטוענת שזה אסור נקודה. מצד שני רפורמים ושומרי מסורת יטענו שהעיקר הכוונה ושזה פשוט עושה שבת יפה יותר ודווקא תורם לרוחניות ז"א כשהאוכל קר קצת קשה להרגיש שבת. השאלה כאן היא רק בהשקפת עולמה של האשה (השקפתם של הגברים לא משנה במקרה זה כי במילא הם לא ידעו)

MAYA20

New member
אם כך.

אז בטח שזה בסדר! אפילו רצוי. הרבה יותר נחמד לאכול אוכל חם.

מבחינה הלכתית - לא אכפת לי

בעיניי יש כאן שאלה בין הדאגה לאלוהים לבין הדאגה לאנשים. את יכולה לנחש איזה מהן אני מעדיפה. נו באמת, לקבל את הגברים (כמו שקראת להם) בחיוך מעוות ולהגיד: שבת שלום! אין אוכל כי ידה ידה ידה. והם יגידו תוך כדי בליעה מאומצת: לא נורא, האוכל ממש טעים שהוא קר??? לגבי העברה - רק על חטא בפועל נענשים, מדוע שאנשי יענשו על חטא שהם לא עשו והם אפילו לא יודעים עליו? (שאלה רטורית, אני מכירה את התשובות לסוגייה. זה מעניין לי ת'תחת) כמו שכבר אמרתי, אנשים שמגדירים את עצמם דתיים הם דתיים, גם אם הם אוכלים פיצה עם פפרוני (על צלחות חד פעמיות), גם אם הם בוגדים בבן זוגם, גם אם הם הולכים רכיל, ובטח ובטח אם הם מתלמידו של אהרון. לגבי משהו 'שכולם עושים' אני די בטוחה שהמצב שתארת הוא לא משהו שכולם עושים, אבל כולם מעגלים פינות. עכשיו אם יבואו אנשי המוסר יפי הנפש (כדוגמת דפי) ויקבעו לך מה בסדר ומה לא - תשימי עליהם זין.
כזה גדול. >ספל חמאה לא סובלת סוגיות דתיות<

כי הן לא נוגעות לי

ואני אגוצנטרית... >ספל חמאה אגוצנטרית (וסנובית וסתומה ובלונדינית)<

שאלה טכנית ../images/Emo4.gif

ההגדרה 'אוטוטו הגברים באים מבית הכנסת', נשמעת כאולטימטום של מקסימום חצי שעה. ולמיטב ידיעתי, אין פלטה שיכולה לחמם אוכל בצורה בלתי מחשידה בפרק זמן כה קצר. אם כן, ודאי שאי אפשר לומר 'כולם עושים את זה', ואם כבר - זו שאלה לפסיכיאטר.

גנבתי חבל...

מכירה את הסיפור? בקיצור,את בעצם נושאת מטען עברות קצת יותר חמור מחיבוטי נפש לגבי פלטה.האם בעצם אני בדרך הנכונה? לפי דעתי עצם השאלה מראה על התחבטויות קשות לגבי אורח חייך או ה´חברה´ שלך...

בן הרב

New member
לא הבנתי איך אתה נגרר למסקנות

וחוץ מזה איזה חשד יש,הרי האוכל היה אמור להיות חם מכל הלילה על הפלטה.

תשמע, אולי יש אלוהים....

ובגלל זה כתבת את זה בפורום חוזרים בשאלה, ולא אצל אריאלה... כי אם היית כותב את זה אצל אריאלה, רחמנא-ליצלן, היית מכשיל נשמות טהורות בחטא חמור ביותר, וגדול עוון המכשיל מעוון הנכשל.... אין דין חמין של שבת כדין מזגן של קיץ! למזגן, אפשר רומני (או תאילנדי) אבל לבשל!!! השתגעת! את זה יכולה רק בעלת הבית לעשות מהר בלי שאף אחד ידע....

wr האחד

New member
מישהוא שיחרר תחסימה של אסטרו

איזה כיף לנו
לא פייר ישוחרר הרב 16 לאלתר !!

למעלה