שאלה הלכתית...אפשר?

מיכל25אב

New member
שאלה הלכתית...אפשר?

מה דעתכם על המצב הבא: שבת,האוכל על הפלטה,אוטוטו הגברים באים מבית הכנסת הביתה-האישה נגשת להציץ על האוכל ומגלה למרבה ההלם כי הפלטה לא היתה מחוברת לחוט החשמל-והאוכל,אוי לבושה,קר.. בלי לחשוב יותר מידי היא מהדקת את חוט החשמל למקומו בפלטה וממתינה לראות שהפלטה מתחממת...ואז,רק אז היא נושמת לרווחה... -לא,זו לא אני(פאדיכות כאלו-עדיין לא קרו לי...)אבל תגובתכם ממש חשובה לי-האם זו עברה שמעידה על מצב דתי,או שזה משהו "שכולם עושים".. מה דעתכם?

למה לא תשאלי את הפורום של אריאלה?

לדעתי השאלה בכלל לא הלכתית, אלא שאלה של הכרעה מוסרית. מצד אחד, אם הם לא יודעים, זה לא יכול להזיק להם.... מצד שני, את יודעת שהם חושבים שהכל בסדר... מצד אחד, אם הם סומכים עלייך, אז מבחינתם באמת הכל תקין והם לא יותר מאנוסים. מצד שני, מי את שתחליטי שמותר להם לאכול מה שהם חושבים שאסור להם. מצד אחד, למה לצער אותם באוכל קר כשכל זה המצאה של רבנים מלפני 2000 שנה. מצד שני, זכותם לדרוש שלא יכשילו אותם ללא ידיעתם. ומצד אחד, אם הם לא יודעים, זה לא נקרא להכשיל אותם.

מיכל25אב

New member
אם הייתי מתאימה לפורום של אריאלה...

(זה היה אפילו קצת מעליב...) השאלה היא לא ברמה המוסרית כלפי הגברים שאוכלים,אלא ברמה של חילול השבת של אותה אישה...

בטוח חילול שבת

חשבתי שעקרת בית דתיה, תדע דברים כאלה.... מסקנא? או שאינך עקרת בית או שאינך דתיה או שידעת וסתם עבדת עלינו!

ידו בכל

New member
למיטב זכרוני

מהתקופה שהייתי דתי זה לא משהו שכולם עושים, בכלל לא. אני מדבר בעיקר על סוג של דברים/מצוות שזה אישי לכל אחד. בהחלט יתכן שאדם דתי לא יקיים הרבה מצוות אבל לכל אחד יש את המצוות שלו, שעליהם הוא לא יעבור ויהי מה כי זה מופנם בתוכו וזה חלק ממערכת הערכים האישית שלו - מה מותר ומה אסור לעשות. אז או שחיבור הפלטה בשבת לא נכללת באותה מערכת ערכים אישית של אותה אישה, או שהאישה לא כל כך דתיה.

מיכל25אב יש לי שאלה אחרת

שעה לפני כניסת השבת שמת לב שאין לך בשר למרק, לחמין וכו', וכבר מאוחר מדי לקנות בשר כשר כי החנויות הכשרות סגורות שעה לפני כניסת השבת, אז היית קונה בשר בחנות לא כשרה? הרי אנשים לא ישימו לב הטעם של הבשר זה אותו דבר. מדובר כאן על להכשיל אנשים באמונה שהם מאמינים בה. ואני לא רואה כל הבדל.

מיכל25אב

New member
לא-זה ממש לא העיקר...

השאלה היא האם יש עברות-שהן "לגיטימיות"-גזרות שהציבור לא עומד בהם-איך שתקראו להם...ומה דעתכם על הענין.. כל הענין של הכשלת אנשים אחרים-זה החיסרון שבדוגמא-פשוט לא מצאתי דוגמא אחרת..

מיכל25אב

New member
אה באמת?../images/Emo3.gif

הסברתי את עצמי ליוני-ראיתי שהבנת. ואני האמת ,שואלת-מה הדעה האישית של כל מי שעונה לי... וחוץ מזה טוב לראות אותך בפורום..

מה?!

שתהיי אלף פעם בריאה, מיכל! הצִּבור לא יכול לעמֹד באכילת צ'ולנט קר? איזה מין צִבור זה? זה כַּסְלֵיצים וַחֲנֵיפים שאינם מקבלים פני שכינה. עד כמה מפֻנק יכול האדם להיות בשביל לומר את מה שאמרת ברצינות בה אמרת את זה?..

אה, ומה עוד שכחתי?

רבי, אנטונינוס, תבלין ושמו שבת... הגלישה ב"יוצאים" עושה לך רע, מיכל.

מיכל25אב

New member
אני אשתדל להיות בריאה

טוב ברור שציבור שאוכל צולנט כל שבת הוא לא ציבור מפונק...!!!! השאלה היתה על עיגול פינות כמו שידו בכל וספל חמאה הבינו...

ואני דברתי על משהו אחר.

את העלית כאן הוה-אמינא שזו יכולה להיות גזירה שאין רב הצבור יכולין לעמד בה. ואני שואל אותך שוב: במה לא יכולין רב הצבור לעמד?

תשובה לשאלה של מיכל

אז ככה! זה תלוי מאד עד כמו היא מפחדת פיזית מהבעל אם היא ממש מפחדת אז זה לא מראה כלום על הדתיות שלה כי היא פשוט מפחדת אבל אם היא לא מפחדת אז זה מראה שיתכן מאד שהיא כותבת בפורום יוצאים...

בן הרב

New member
זוהי שאלה לא פיירית

תאורטית, אף אחד שקוראת לעצמה דתיה לא תודה שהיא תתקע את החוט, (וגם לא מודה שתוקעים לה) מעשית, ניקח כל מיני אפיזודוות: נתחיל עם האורחים, כמה יש לנו השבת? כמה דיברנו אתמול על הטשולנט המעולה, והקוגלים שלך, ממש טעם גן עדן, הכי טעים ואיך אפשר לפדח אותם כך, ומה עם החמש שעות עבודה ביום שישי? להכין את כל המאכלים הטעימים האלו, ואפה ה פאסט נישט שאני לא עקרת בית טובה, נכון, יש גם את המסורת שהאוכל משקף את האורחים, אז עדיף להם לשתוק או לומר כמה שהאוכל טעים, ואיך הוא יותר מוצלח קר. ויש גם את הצדיקים שמאמינים שאם כך השם רצה אז זה הכי טעים וכו; לסיכום תשאלי אותי שוב בשבת אחר הצהרים, כשהבעל והאורחים צריכים לחזור מהתפילה, והחוט של הפלטה השתחררה, אז אוכל לענות לך תשובה כנה ואמיתית.

מיכל25אב

New member
טוב,נתחיל מזה שאני לא עושה צולנט..

וגם לא מעיזה חאכול את זה-זה לא בדיוק עונה לי על עונג שבת... אז מה?אין עברות שכולם עושים?

בן הרב

New member
אי מיכל

מיכלי רואים שאין לך נשמה יתרה,
(ואולי לכן את משתתפת כאן בפורום של הפושעים
) אבל תאמיני לי שאחרי שתטעמי את הטשולנט שלי את תדברי אחרת על המאכל המיוחד הזה חוץ מזה לא הבנתי את ההקשר לעברות שכולם עושים. ואיך זה שלא רואים אותך ב ICQ

למעלה