שאלה היפותטית

א. לשמחתי אני לא יודעת

ב. היא מדברת על מישהו שעובד איתה באופן יומיומי.

במקרה כזה, בקשר גלוי וטוב בו שיתוף על חיי העבודה הם חלק אינטגרלי, קשה להסתיר דבר כזה.

אגב, אני מניחה שגם במקרים בהם הבעל ידע אחרון זה כי הוא בחר להתעלם מסימנים מחשידים, או שמלכתחילה הקשר לא אידיאלי.

את לא רואה על בעלך שהוא טרוד? עייף? חושב על משהו אחר כשאת מדברת איתו? את יודעת כמה אנרגיה נדרשת כדי להסתיר דבר כזה יום יום, בניגוד לדברים שהם "זבנג וגמרנו"?

לא הבנתי את הפסקה האחרונה

ז"א, לא הבנתי את הקשר שלה לשאלה. כשכתבתי "לא אידיאלי" התכוונתי שיש שם ריחוק / הסתרות / דברים כאלה, כך שההסתרה הספציפית הזאת נראית חלק מהשגרה. בלי שום קשר להאם זה מצדיק משהו או לא. קשר אידיאלי קיים, לא באופן אבסולוטי, אלא באופן יחסי. לכל זוג יש הקשר האידיאלי עבורו. אגב, קשר אידיאלי אינו קשר מושלם כמו באגדות, כמובן, בפרט שרוב הקשרים באגדות נוראיים בעיני.

אבל אם כבר דברת על זה, אני כן שופטת, את המעשה, לא את האדם. אין שום דבר שמצדיק בגידה. הדרך הבוגרת והאחראית היא להתמודד עם קשיים זוגיים, אם נדרש, ולא לברוח החוצה גם אם הפיתוי גדול. וכשאין על מה לעבוד והכל ממילא גמור - אפשר להיפרד יפה וללכת במקום להכניס עוד משתנה שלילי למערכת העכורה הקיימת.

מאיפה את יודעת?

הם הרבה פעמים יודעים, אבל מכיון שהם לא יודעים מה לעשות עם המידע או פוחדים מהשלכותיו, הם בוחרים להתעלם.

פישים

New member
אני חושבת שבלשונית "היסטוריה" בדפדפן. זה מעשה

שקל לעלות עליו, בהנחה שמדובר במחשב הביתי שיותר מאדם אחד עושה בו שימוש.

ואת מאמינה לו?

אולי הוא אומר את זה לעוד 5 נשים אחרות מלבדך? הרי נאמנות או כנות / אמת כנראה לא בלקסיקון שלו...

כתבתי תשובה ארוכה

אבל החלטתי שזה לגמרי עניין של השקפות עולם, וזה ויכוח שלא ייגמר.

(לא אמרתי שזה חייב להיות תשלום מס, אלא שאלתי איך היא יכולה לדעת שזה לא כך. במערכת יחסים המושתתת על אמון, אני מאמינה לכוונות הטובות. במערכת המבוססת על בגידה - לגמרי לא. אבל זאת אני, כנראה שהיא ואת חושבות אחרת)

הכל בעיני המתבונן
שום התנשאות.

לא אמרתי שאת חושבת שזה לגיטימי. התייחסתי למשפט האחרון שלך. את חושבת בצורה אחת, ואני בצורה שונה. בעיני, מי שמשקר איתי יכול לשקר גם לי. את חושבת שלא בהכרח, אני חושבת שכן, בדגש על "יכול" (ויכול גם לא, אבל זה עניין חוסר האמון שדברתי עליו)

וגם לי יש חמלה אליה, ואף כתבתי זאת.

דווקא נראה לי שבסיטואציה הזאת סביר שהמחמאות

אמיתיות.

אם מישהו פוגש מישהי רק בשביל סקס, די ברור שבא לו עליה, הרי. מה יכול לא להיות לא אמיתי כאן? ברור שהוא מוצא שהיא מושכת וייתכן בהחלט שגם מקסימה ומהממת, אחרת לא היה מתחיל ולא ממשיך.

לעומת זאת, בן הזוג ואבי הילדים כנראה חשב שהיא מהממת כשהתחתן איתה לפני X שנים. מה הוא חושב עכשיו, מי יודע? גם אם הוא אומר שהיא מהממת ומקסימה, ייתכן שהוא מדבר מפוזיציה (היא כבר אשתו, יש ילדים, רכוש משותף, נוח ביחד...).

אני מקווה מאוד שלא אני ולא בנזוגי נצא בחוץ, אבל באופן עקרוני - ייתכן שדווקא מחמאות של מאהב חשודות פחות כמזויפות

moma422

New member
לא תמיד בוגדים בגלל קשיים בזוגיות

יש זוגות שהכל בסדר ועדיין בוגדים - ככה שמעתי לפחות.

נושי 14

New member
הכי "קל" להסתיר קשר עם עמית מהעבודה

או יותר נכון להסתיר שיש איתו משהו רומנטי שהוא מעבר לידידות.
יכולה להגיד לך שתקופה מאוד ארוכה הייתי עדה מהצד (חברה שלי) לקשר כזה כלבן הזוג לא היה מושג קלוש שיש שם משהו (ואם כן הוא שמר את זה חזק חק לעצמו)

דה נטו

New member
שאלה היפותטית

סתם משהו שחשבתי עליו, מבהירה מראש שאין שום קשר למישהו או מישהי שאני מכירה: נניח ואת (או בן זוגך) עובד/ת עם מישהו/י שכובש/ת את ליבך עד כדי התאהבות (פרפרים, התרגשות וכל היתר), כבן/ת זוג נאמן אין לך (או לו) שום כוונה לממש את זה באיזושהיא דרך, אבל הקשר עם האדם הוא יומיומי ולא ניתן להפסיק אותו. הייתן מספרות לבן הזוג? הייתן רוצות שהוא יספר לכן?

נושי 14

New member
אין לי מושג מי קורא כאן ולכן לא בלי לי לפרט

יותר מידי.
קשה לי להאמין שהוא ידע משהו ואם כן אז אני מורידה בפניו את הכובע. הוא לא הפסיק לרגע לפרגן לחזק אותה מה שנשמע לי לא סביר אם מגלים שבן זוגך חצי בוגד בך.

זאת אומרת - נאמנות היא א' ב'

בין אם הכל דבש ובין אם לא.

אבל אם באמת הכל בסדר - הבגידה מתמיהה יותר. למה לזרוק לפח קשר כ"כ טוב בשביל כמה דקות של הנאה גנובה.

moma422

New member
אבל אם לא מגלים, לא חייבים לזרוק לפח כלום

מה שנקרא "גם וגם"

אני מניחה שבגידה עלולה לסכן את הקשר הקים אבל לא בהכרח לסים אותו

אבל למה את מדברת על בגידה?

השאלה היתה על קשר הכולל התאהבות (בניגוד למשהו חד פעמי ביפן), עם מישהו שנפגשים איתו יום יום. זה לחלוטין לא דומה אחד לשני.

ושוב, לשקר לבן הזוג לאורך זמן דורש אנרגיות. בזוגיות טובה, עולים על שקר כזה מהר מאד.

למעלה