שאלה בשם קולגה

perhay

New member
שאלה בשם קולגה

שמחפשת סיפורים על איכות הסביבה, מחזור פלסטיק ונייר לילדים בבית-הספר היסודי.

אני חדשה בפורום זה ואני הקולגה

שעליה דברה perhay. אשמח אם תשלחו לי סיפורים בנושא איכות הסביבה

לפרי , אהלן..

יש סיפור מאד ידוע שנקרא מר זוטא ועץ התפוחים , הוא קצת ארוך אבל נפלא, מספר על גמד החי בבית פטריה ובחצרו צומח עץ תפוחים שלא מצמיח , מה עושים ואיך , על זה הסיפור.

פרי, מה דעתך על הסיפור האינדיאני

ששמענו במפגש האחרון שלנו?
על גלוסובו הילד שיצא לצוד ביער, ולאחר שנמאס לו לצוד כל יום מחדש, הוא ביקש מסבתו לתפור לו שק ענק וגמיש מקורי עכביש, אליו הוא הכניס את כל חיות היער, שבאו אליו בבהלה כאשר הוא קרא: "סוף העולם מגיע!" ואז כשחזר לאוהל שלהם, סבתו "נתנה ל על הראש" והסבירה לו, שאם הוא ישמור ככה את כל החיות בשק, הן תיכחדנה ואז לבני האדם לא יהיה אוכל וכך באמת יגיע סוף העולם... - זה סיפור די "איכות-הסביבתי"... עם מסר נגד צריכה מוגזמת ולשמור על העולם הטבעי כפי שהוא. תוכלי לספר אותו לקולגה שלך יחד עם הקצב והשיר המיוחד של ה"או-הוווו".

perhay

New member
../images/Emo51.gif בשמי ובשם הקולגה שלי

גם לך המספרת המספרית וגם לשד מבגדד.

אני ממליצה גם על...

הסיפורים בקטגוריית "אקולוגיה" במאמרים והסיפור "זרעים" בקטגוריית "שבועות". בברכה,

hatul68

New member
עוד גלוסקבי

יש עוד סיפור על גלוסקבי שדן ברוח ואיך גלוסקבי קשר את הץ הרוח שלא יוכל לעשות רוח ולהפריע. אבל בעצם ברגע שלא הייתה רוח הכל השתבש, וכמובן שגלוסקבי קיבל על הראש שוב מסבתא.... עד ששיחרר את נץ הרוח

NAVVAN1

New member
גלוסובו/גלוסקבי ? אז איפה?

איפה? הם, הסיפורים ההם? איפה סיפור מלא אני מוצא? אתם מדברים בתקצירים,רמזים נשמע לי כיף של סיפורים.

סיפור שממחזר נייר../images/Emo8.gif

צריך דף נייר בגודל A4 או כל גודל נוח אחר שתבחרו. יום איד ישבה שירי בבית והשתעממה. היא כבר סידרה את החדר פעמיים, קראה את כל הספרים, הכינה את כל השיעורים וראתה את כל התכניות. היא רצתה לצאת החוצה אבל מבעד לחלון ראתה שיורד גשם לא נעים. אחרי עוד כמה זמן של שיעמום, החליטה לצאת ובשביל זה הייתה צריכה כובע. וכאן מתחילים לקפל: מקפלים את הדף לשניים לרוחבו..

המשך סיפור...

חבשה שירי את הכובע על ראשה ויצאה אל הגשם. היא שוטטה בין הרחובות המוכרים עד שלפתע ראתה מרחוק עשן מיתמר. היא רצה את המקום ממנו בא העשן וראתה שאחד הבניינים בוער. אוטו מכבי-אש עמד שם והכבאים התיזו מים על הבניין. "אפשר לעזור לכם?" שאלה שירי. "אפשר" ענה לה מפקד הכבאים, "אבל אין לך כובע מתאים!". אז שירי תיקנה את הכובע ועכשיו הוא היה בדיוק מתאים. מקפלים את הכובע פינה אל פינה בחלקו הפתוח ומקפלים כלפי מעלה אחד הצדדים.

המשך סיפור...

שירי עמדה על רכב הכיבוי, גבוה גבוה והגישה כמו מפקדת. אז היא תיקנה את הכובע. מקפלים כלפי מעלה גם את החצי השני ומקבלים כובע של אדמירל שחובשים אותו לרוחב.

המשך סיפור...

אבל הכבאים התיזו כל כך הרבה מים שאגם גדול נקווה ברחובות. שירי הפכה את הכובע שלה לסירה.|סגדש| אוחזים בשני הקצוות המקופלים מעלה ופותחים אותם לצדדים.

המשך סיפור...

הסירה הקטנה היטלטלה על מי האגם ונתקלה באחד הבניינים. החרטום התרסק! גוזרים את אחד מצדי הסירה, אבל לא קרוב מדי לקרקעית.

למעלה