שאלה בקשר לHYBRIS

שאלה בקשר לHYBRIS

קיבלתי דרך ebay את היבריס של אנגלאגרד ונראה לי דפקו אותי! הדיסק עצמו בצבע כתום וכתוב עליו "ANGLAGARD-HYBRIS modern progressive" ואין עליו קופירייט אלא. חוץ מזה לא מציינים בכלל את חברת התקליטים ויש כיתוב קטו ברוסית. כל זה די נראה חשוד אז למי שיש עותק מקורי בוודאות- ככה זה גם אצלכם או רק אצלי?!

מורנא007

New member
לפי התיאור שלך

זה דיסק צרוב. איך המוסיקה
?

לא נורא...

לפחות המוזיקה טובה(אני לא מצליח לעכל את זה שהם היו רק בני 18!!). דרך אגב סתם מתוך סקרנות החוברת עשירה ויפה כמו זו של אפילוג?(אצלי יש רק תמונות של הלהקה ורשימה של מה הם מנגנים)

כנראה צרוב

אכן, קשה להשיג עותק מקורי בימינו. זאת אשמתה של חברת התקליטים אקסרג'י בשוודיה, וגם אשמת חברי הלהקה שלא מבינים את הביקוש הרב לאלבום.

הרי אפשר להוריד מהאינטרנט

כנראה שלא מעניין אותם להרוויח כסף על האלבום.

זה לא הכי פשוט

אתה חושב שכולם מומחים כמוך בהורדות - רוב האוכלוסיה ממש לא. בכל אופן, דווקא במקרה של אנגלגארד קניית האלבום היא כדאית, כי האלבום באמת מושקע ורציני.

מומחים בהורדות??

זה לא הנדסה גרעינית. תכף תגיד גם שלא כולם מומחים לאכילת שניצל כמוני. כל מי שנמצא באינטרנט (כמו הבחור שפתח את השרשור) יכול להוריד את האלבום בתוכנת שיתוף, ממש בלי בעיות. גם אם מורידים את האלבום ולא קונים אותו, הוא נשאר מושקע ורציני. הרי המוסיקה נשארת אותו דבר, וכל השאר זה רק פלסטיק בכל מקרה, לא?

MajorWinters

New member
אבל זה דחוס בMP3

חבורת אודיופילים פלצינים הוציאו חוזה על ראשך!

orbiti

New member
בהחלט מרגישים בהבדל

זה לא הבדל ברמה שאפשר לשים לב אליה משמיעה של שני קטעים שונים (אם כי לדעתי יש מקומות בהם אפשר לשים לב), אבל ההבדל בהחלט קיים. דחיסת הMP3 חותכת תדרים שאמנם נמצאים מחוץ לטווח השמיעה של בני האדם, אבל יש להם השפעה מסוימת גם על התדרים הנמוכים מהם שכן אפשר לשמוע, בגלל עניין האוברטונים. בסופו של דבר, לדיסק (או לפורמט Lossless כלשהו) יהיה אפקט גדול יותר עליך מאשר קובץ MP3, אפילו אם לא תמיד תוכל להסביר מהו.

RamiSun

New member
אתה רציני?

וודאי שמרגישים בהבדל. שיר שדחוס ב-MP3 משארי תחושה של פחות נפח מאשר ההקלטה המקורית, אתה רוצה להגיד לי שאתה לא מרגיש בהבדל? וואלה, אני מקנא בך אז.

dpascal2

New member
ההבדלים בין 256kbps לדיסק

הם אדירים אבל יורגשו מאוד רק במערכת מאוד יקרה (10,000 שקל ומעלה). כלומר לא יהיו הבדלים (אם בכלל) בנגן זול מאוד כמו הנגן שבמחשב אבל יהיו הבדלי שמיים וארץ במערכות High End שיורגשו ע"י כל אחד. היתרון של פטיפון (בריטי טוב) הוא שהוא מאפשר גם למי שהוא לא שרי האריסון להרגיש הבדל מאוד גדול ולהנות ממנו. צודקים האנשים שבאים,שומעים סטריאו בחנויות סטנדרטיות ולא מרגישים בשום הבדל ואומרים המלך עירום. המלך באמת עירום ובמערכות יפניות הכל באמת נשמע חארה (היפניות היקרות מאוד הן חארה בלבן). אני עוזר עכשיו לסובייטי לקנות סטריאו והוא אמר לי בהתחלה שהוא לא אודיופיל והוא לא מרגיש בהבדלים.אמרתי לו שכל אדם מרגיש בהבדלים (שלא לדבר על מישהו עם אוזן מוסיקלית כשלו). תשאל אותו היום אם יש הבדלים ומאיזו מדינה מגיע הסטריאו היחיד שבאמת מראה את ההבדלים (רמז:הפרוג נולד שם). לסיכום: 1. אם יש לך סטריאו זול\נגן נייד\מחשב עדיף להוריד קבצים כי ההבדל זניח אם בכלל קיים. 2. אם יש לך אוסף תקליטים ישן תקנה פטיפון. 3. אודיופיל זה לא אדם עם אוזניים ביוניות אלא אדם עם יכולות טכניות לבחור ולהרכיב סטריאו שגם מסעודה משדרות תוכל להעריך. נ.ב. כשאני מדבר על הבדלים אני מדבר ברמה מוסיקלית על ההבדל בין אמפישלש לבין הופעה חיה אצלך בסלון (פרטים,עומק,דינמיקה ובאס שמוריד לך את הלב לתחתונים). אני בכוונה לא נכנס למושגים טכניים מדוקטורט בטכניון כי אני מאמין שמוסיקה שומעים באוזן ומושגים טכניים לא אומרים כלום במקרה הטוב ומשקרים במקרה הרע. נ.ב. 2 כל האמור למעלה נכון בתנאי שהדיסק הוקלט כמו שצריך. גם הסטריאו הטוב ביותר לא מוציא יש מאין ולכן הקלטה גרועה תשמע אותו דבר בכל סטריאו.

RamiSun

New member
אני לא יודע, אולי אני חריג

אבל אני שומע את ההבדל גם בדיסק מן שלי (פנסוניק) וגם ברדיו דיסק די פשוט של קנווד ברכב, נכון שבמערכת בבית ההבדלים זניחים ובמחשב בכלל אי אפשר לשמוע הבדל, אבל בדיסק מן די ממוצע, אני כבר שומע הבדל די מעיק. וזה גורם לי להוצאות כספיות...שיט.

dpascal2

New member
מסכים, גם אני שומע הבדל באוטו.

אבל זה לא משמעותי ולא שווה את הכסף. הבדל משמעותי זה שאתה עוצם עיניים ואתה שומע את רוברט פלאנט 7 מטר בתוך הקיר. אני מזכיר לד זפלין כי יש להם את הסאונד הכי טוב ששמעתי מעולם. אני מכוון את הפטיפון שלי לפי האלבום הראשון שלהם. ב Baby I'm gonna leave you יש ריוורב שבפטיפון נותן תחושה שפלאנט שר בעומק 7 מטר בתוך הקיר. ואם אתה לא מאמין תבוא אליי הבייתה פעם כשאתה באזור י-ם.

אולי כדאי שכן תסביר את זה

במושגים טכניים. כי אחרת, אני ממש לא מבין איך יכול להיות שבתקליט שומעים יותר טוב מבדיסק. מבחינתי זה כמו להגיד שבקלטת VHS רואים יותר טוב מDVD, זה פשוט לא הגיוני.

dpascal2

New member
תקרא טוב טוב את מה שכתבתי

בהודעה הזאת ובאותו ת'רד. וגם בלינקים הבאים: http://forums.nana.co.il/Message/MessageFull.asp?MsgID=5778703 http://forums.nana.co.il/Message/MessageFull.asp?MsgID=5512701 אם יש לך שאלות רק בטלפון כי אני מאוד עסוק היום והקלדות זה לא הצד החזק שלי. 0545-664058

למעלה