שאלה בקשר לשירה

הוא לא זלזל בכולם בכלל

צריך לשאול לדעתו,
הנה אני שואלת

הבנתי שיש כמה
שלא ערבים לחיכו
ולדעתו אולי יותר מהכל-
שירה מתקדמת מצריכה
בסיס איתן.

זה רעיון טוב לא,
כמו שלידיעת ביקורת ספרות
נצרך לקרוא ספרים

אני איתו יד ביד בזה-
לי למשל אין מושג ואני נהנית
מערב רב
אני בטוחה שיודעי חן
דווקא יכולים שלא להקל ראש
ולהסביר לי עוד ועוד
על המשמעות
והחוקים הקיימים
הרבים בוודאי אינמספר
של שירה

הוא הביא טיעון טוב ובצורה משעשעת

לא מסכים או שאני טיפש או שאת לא רואה

ראי מה הוא אמר אני מצטט לא במדיוק הוא אמר שהוא יכול לקבל שירה קלאסית אם חריזה והקפדה ומצלול אבל לא שירה כמו של אגי משועל ונתן דוגמה פוגענית וזה בכלל לא נכון, ככה היא לא כותבת היא דווקא כותבת די יפה, לכן הוא מבזה ולא אני ומרגלית מתלוננת עלי ולא עליו משום מזה ,אז באתי והסברתי שאפשא לשלב בין הגבוה לנמוך כמו שאני עושה בפאורדיות בקומונה ,אבל לא צריך לזלזל בזרם אחר קראי אותו שוב ולעמוק ותביני, ואם אני טועה אני מתנצל וחוזר בי כי עלה לי תחלסטרה אני רגיש בקשר לשירה מודרנית שאני נמנה עליה .

שמים1

New member
אני לא יכולה למחוק הודעה זו מפני שאם אמחק

יימחקו כל התגובות הנלוות אליה .
ובכל מקרה מבקשת מימך שתשים לב לאופן בו אתה עונה ליוצרים , למה לכתוב ליוצר שכל מה שכתב זה הבל הבלים ?
תענה עניינית , אני מאוד רגישה להתנהגות ליוצרים בפורום וכבר חסמתי מספר ניקים לא הייתי רוצה להמשיך ולחסום בשנית .

דווקא הגבתי לו עניינית הוספתי הערה

כי מה הוא כותב נובע מבורות עמוקה השירה המודרנית מביא טעם חדש וטוב והוא לא שם לב לזה בכלל , זה גםם נכתב מעצבים כאמור אני אדם חמום מוח אבל בגלל שכתבתי לו שדבריו הבל הבלים לא צריכים לחסום אותי את לא חושבת ? לא צריך הכל להיות שושנים ,אפשר גםלהתווכח באופן יותר מר ככה לפחות אני חושב, ואם את חוסמת אותי שוב אני מבקש מרגלית לא בוט משטרתי תחסמי מאתר אין לי כוח לפתוח איימל שוב , תודה מראש ., המשך ערב טוב .

שמים1

New member
זה בגלל ההתפרעות

כאן בפורום והתבטאויות קשות
חסמו אותך מהנהלת הפורומים
ולאחר מכן גם אני חסמתי.
לא אסכים להשתוללות שלוחת רסן בפורום

ושיכנו יוצרים וגם אותי בשמות נוראיים .

להסביר לפ5רמטיב מהי שירה מודרנית זה קשה

כל מה שכתבת אלו הבלים אבל לא רק אנשים טיפשים חוטאים בשטות כזו, אלא גם משוררים גדולים שנאבקים לשמר את הקו הקשיח של השירה העתיקה אין בעיה לשלב גם לכתוב שירה עתיקה רומנטית ,סער ופרץ קלאסי או מה שלא תרצה אבל לזלזל ככה בשירה המודרנית ? שהצמיחה משוררים כמו פסואה ,, נזאיר קבאני,נורדה, טס אליוט, ופורסט ועוד המון כמו יהודה עמיחי או זך מי הם אם לא משוררים גדולים ? , אז אנא אל תזלזל בששירה המודרנית גם אני לא חולה עליה ויש משוררים שאני לא סובל גם אלו שהצגגת, אבל כמו בכל זרם יש טוב ורע, משוררים ישראלים טובים י הרבה גם ללא חריזה מובנת אלא הבלחות, אל לנו לחזור לימי קדם העולם מתפתח ועלנו להתקדם ולשכלל את השירה ,זה דעתי וסליחה על הנימה התוקפנית הרגזת אותי שונא קלסקאנקנים .

קו- קלוקס-קלאסיקנים

ששונאים את החדש על פני הישן .
זה מתאים למר עליהם הכלח נתנאל?

אפשר לומר שמר עליו, נכון?

חיזוק דעה - ספר ילדים שנקרא כמו שירה מנוקדת

אiדי ה

New member
לדעתי

ניקוד יכול לשמש גם כאמצעי הבהרה דקדוקית של מלים וגם כאמצעי ויזואלי להבהרת מלים. זה נכון שרוב השירה מנוקדת, אבל לא כולה נכתבת כך, ולא כולה מפורסמת כך. לדעתי, מותר לפרסם ולכתוב שירים מנוקדים למחצה, אם הרעיון של השיר מצדיק את זה. ניקוד הן נקודות מעניינות מעל גג האותיות, תחת רצפתן ולצד קירותיהן. ניקוד זה כמו תאורה, או קישוטים של יום חג המולד. בכל אופן, הניקוד כופה על האותיות חזות אחרת, ולכן משמעות אחרת, ולכן קריאה אחרת.

זאת אומרת לצורך העניין

אם אוציא שיטוטים ממוחו של ילד בן שנתיים
או אמצא דף שהקליד קוף ממכונת כתיבה
ובמקרה יצאו כמה מילים ומשפטים סתומים

ואנקד אותו היטב היטב שיעניק לו משמעות מחודשת
ואריזה יפה
-
אז בגלל שהניקוד כופה על האותיות חזות אחרת זו שירה?
הקטע שהבאתי מספר ילדים הוא שירה?

אגב, לטעמי הוא כתוב יפה ומעביר תחושה
אם ככה הניקוד כופה עליו שיהיה שירה
מכאן עלי להסיק.

אני אגב בעד-
אני חושבת שהכי יפה זה לקחת יד טבולה בצבע
עליז ולהטביע חותם בקיר
למה שלא תהיה יצירה ושירה?

בקצב הדאדא

אiדי ה

New member
באופן אישי

מה נחשב "שירה", מעניין אותי, פחות או יותר, כמו מה נחשב "כיסא". מה אכפת לי, כל עוד אפשר לשבת בנחת. שירה, אגב, לא חייבת להיות כתובה, ובוודאי לא מנוקדת. במקור, האמנות שקרויה שירה הועברה מפה לאוזן. גם מה שנקרא "שיר השירים" נכתב לפני שהומצא הניקוד העברי. המחשבה כאילו אם זה לא מנוקד זה לא שירה, או לחלופין שמשהו צריך בכלל להקרא שירה כדי לקבל משמעות - הבל.

יש רבבות שירים נפלאים שנכתבו במאות שפות ללא ניקוד.

אבל לצורך הדיון כאן, לפי תגובתך לא נראה לי שהבנת את כוונתי.

פחות משנה איך משהו מנוקד, אלא המסר שמעביר הניקוד הספציפי. כמו, למשל, שפחות משנה איך משהו כתוב, אלא האופן שבו המשהו הכתוב הזה מתחבר עבור הצד השני, הקורא, למסר תקשורתי בעל ערך, מם (פריט תרבותי) שנשמר לאורך זמן ומועבר הלאה אל צד שלישי.

"שגיאות" דקדוקיות עשויות להיות פנינות דקדוקיות, כמו שמה שמכונה במוזיקה "דיס-הרמוניה" הוא למעשה הרמוניה חדשה בין צלילים.

האקילברי פין, למשל, כתוב במקור בשפה מלאת שגיאות דקדוקיות. הסופר, מרק טווין, ניסה להעביר את השפה או הז'רגון שהשתמשו בו באזורים שונים לאורך גדות המיסיסיפי, וזכה לזלזול מצד מבקרים בני תקופתו. אני ורבים אחרים חושבים שדווקא כך יצירתו יכלה להיות אותנטית ברמה גבוהה יותר.

לעניות דעתי, מותר לכתוב בשגיאות כתיב, ומותר לכתוב גם בניקוד חלקי, ומותר ואף רצוי לחשוב כיצד כל חלק בשפה משרת רעיון אמנותי או תומך בו, ובכלל - מה מוגדר כ"שפה תקינה". בכל אופן, לדעתי, לא כדאי ללכת באופן עיוור אחר קביעות האקדמיה. אם יש מישהו שתפקידו לערער את החקיקה החברתית - זה האמן.

כמובן, אני לא מדבר על שגיאות כתיב או דקדוק או ניקוד שקורות מבלי משים לב או דעת. למרות שגם בעניין זה, במאה ה-21, כדאי להפתח, אם מבינים שיש, למשל, הרבה דיסלקטים שמחשבתם יפיפיה.

בכל מקרה, מה שמשנה, לטעמי, הוא הרעיון והדמיון שמעביר הטקסט, או ריבוי האפשרויות שהוא מציב בפני הקורא, ולא הלשוניות שלו. בשביל זה יש אנשים שתפקידם הוא לערוך לשון.

אiדי ה

New member
לגבי ילדים וקופים

הייתי פעם בקייטנת כדורגל, והביאו לנו את את דודו אוואט (אז שוער האלופה הפועל חיפה והנבחרת) לבעוט לו פנדלים. כשהגיע למתחם, אחד הילדים אמר שאין שום סיכוי שנבקיע לו כי "אנחנו קטנים והוא גדול". המדריך ענה "בכדורגל, זה לא משנה מה הגודל שלך, כל עוד אתה בועט חזק ולפינה".

אפשר להיות בן 5, לזרוק חומר על קנבס, לשחק איתו, וליצור אימג' שירגש מישהו מבוגר, אפילו ציניקן. חכמה גדולה יותר היא לחזור על אותה פעולה כמה וכמה פעמים בוראיציות שונות.

הסבר לי את

"אפשר להיות בן 5, לזרוק חומר על קנבס, לשחק איתו, וליצור אימג' שירגש מישהו מבוגר, אפילו ציניקן. חכמה גדולה יותר היא לחזור על אותה פעולה כמה וכמה פעמים בוראיציות שונות. "

למה כוונתך ?

תגובתך הקודמת הכילה והקיפה את כלל / את רוב התגובות כאן והייתה מופת בעיני .

*נהניתי שהזכרת את מארק טווין (סמן שניים)- שאפילו שמו שלו הוא זכר למנהג לסמן את עומק המים של ספינות במימי המיסיסיפי. אתה וודאי יודע זאת אבל להביא כדוגמא סופר שרק שמו שלו היתולי הוא דבר נהדר .

לכן לטעמי גם הטיעון של פותח השרשור שהשתמש בהיתול הזה להצגת טיעון הוא משכנע ביותר. אני שמחה שגישתך שונה מהכלל בנושא הזה והכסא נוח מספיק לשבת בו.

למעלה