שאלה בקשר לקד"צ

weirdo1986

New member
שאלה בקשר לקד"צ

האם בתקופת הקורס הקדם-צבאי אני זכאית לשירותי המרפאה הצבאית? האם חברותי בקופ"ח תתבטל ביום הגיוס (אחרי הקורס) או ביום שאתחיל את הקורס? ובתקופה שבין סיום הקורס לבין הטירונות והגיוס (תקופה בת כמה שבועות ככל הנראה), לאיזה רופא אוכל לפנות במידת הצורך? תודה מראש.

reichman

New member
אני די בטוח שלאזרחי...

אבל זה לא מוסמך. פשוט נראה לי כי בקד"צ עוד לא נחשבים חיילים.

Dark faith

New member
אני בקד"צ לשנה וחצי...

ואני עדיין נחשבת אזרחית...ככה שרופא צבאי לא יקבל אותך. מה גם שתחשבי על זה, אם הצבא לא ממן לך נסיעות, הוא יממן לך שירותי רפואה?:-\

Dark faith

New member
אני בפרוייקט רקיע...

זה עתודה. הולכת להיות טכנאית של מטוסי אף 16 ו15,הצבא רק ממן את הלימודים עצמם. ללא קשר לתשלום בחינות ונסיעות

weirdo1986

New member
בטח שהצבא מממן נסיעות...

אנחנו נהיה על מדים ועם תעודת שוחר מקבלים נסיעות חינם בתחבורה ציבורית. לא?

inkydinky

New member
כן. מקבלים נסיעות בחינם.

מקבלים כרטיס מגנטי שהוא איזה כרטיס רכבת צהוב משונה. גם הרבה נהגי אוטובוס לא ידעו בכלל מה היא תעודת השוחר הזו ואתם תתלוננו ואז זה לא יעזור והכל יהיה טוב ויפה. לא. אולי. אני לא יודע.

Dark faith

New member
תמשיכו להתווכח...

אולי חלק מקבלים....אנחנו לא קיבלנו ואנחנו פרוייקט שמפוזר ב4 אוניברסיטאות....כל אוניברסיטה מקבלת לידה איזה 60 בנות.

inkydinky

New member
כן, אבל אנחנו מדברים על אותו הקד"צ.

...אז זה כנראה אותו דבר מבחינת הנסיעות. זה גם הגיוני שאם משלמים לקורסיסטים משכורת צבאית, אז ישלמו להם גם על נסיעות.

Dark faith

New member
אני אומרת לך שאני...

נמצאת בקד"צ....לומדת לתואר הנדסאי...וכל הפרוייקט שלנו לא מקבלים נסיעות. אנחנו גם לא על מדים...אנחנו נחשבים אזרחים לגמריי. אני לא מבינה מה הקטע של צה"ל...לא להביא לנו נסיעות חינם- הולך לנו פווול על הנסיעות.

weirdo1986

New member
נכון, אבל זה שונה לגמרי.

אם את ברקיע, את נמצאת בתנאים כמו של עתודה. את לא מקבל משכורת צבאית (לפחות לא בהתחלה, עד החיול, כך הבנתי) ואת לא על מדים. נכון? חוץ מזה, את נחשבת לסטודנטית. יש לך תעודת סטודנט. את אזרחית חופשיה ואת צריכה רק להגיע לשעות הלימודים ואת לא חיה במשטר צבאי. אנחנו הולכים לקד"צ בו אנחנו נהיה לגמרי במסגרת צבאית, כלומר: מדים, משכורת צבאית, לינה, תורנויות, מסדרים, משמעת צבאית וכו'. אנחנו אמנם נהיה שוחרים אבל מכל הבחינות (פרט לפז"מ...) נחשב כמו חיילים. זה שונה לגמרי!

מממ..

ממה שאני הבנתי לרופא צבאי דוקא.. והיי,אני חושבת שאנחנו באותו קד"צ(תכנות),אז ניפגש עוד 6 ימים...

weirdo1986

New member
כן, גם אני הולכת לקורס תכנות ../images/Emo13.gif

בדיוק רציתי לפתוח שרשור חדש ולשאול מי הולך לקורס תכנות
אם ככה, אז לאיזו מרפאה נהיה שייכות בין סיום הקורס לטירונות? כנראה שעוד יש לי מספיק זמן לגלות אבל אני מטרידה את עצמי בשאלות הכי שוליות

weirdo1986

New member
עדכון... אם זה משנה למישהו ../images/Emo13.gif

התקשרו אליי עכשיו מבסמ"ח למסור כמה פרטים מה שצריך להביא וכו' (בטח התקשרו גם אלייך או שיתקשרו בקרוב), ושאלתי לגבי המרפאות. הוא אמר שבזמן הקד"צ מטופלים במרפאות אזרחיות.

WTF18

New member
קורס תכנות

אני סיימתי את קורס תכנות לפני שבוע בדיוק אז אם יש שאלות אני אשמח לענות :)

לי יש שאלה..../images/Emo13.gif

לפי מה מחליטים מי גר באכסניות ומי חוזר הביתה? כל אחד מחליט או שהצבא מחליט בשבילך? איפה הייתה האכסניה שלכם ואיך הגעתם אליה כל יום(הייתה הסעה או באוטובוסים ושות'..)? תודה

SeanZoR

New member
אני יכול לענות על חלק

בקשר לקורס הקרוב , האכסניה תהיה בפתח תקווה (מקורות מוסרים שזו אחלה אכסניה, זה הרבה בקתות כאלה) , עם אוטובוס לוקח להגיע לשם 20-30 דק' מבסמ"ח, ההסעה לא מאורגנת זאת אומרת לוקחים אוטובוס ציבורי. הקורס הקודם אם אני לא טועה היה באכסניה בדרום ת"א בתנאים פחות טובים לכן החליטו להעביר...

למעלה