שאלה בקשר למוזיקה

Dark SpaWn

New member
לדעתי ראפ מאוד מתאים אינטיליגנטים

... פופ- בפופ אף פעם אין שום מסר זה תמיד מישהו יפה (לרוב בלי כישרון) שר על מישהו/יא שזרק/ה אותו/ה רוק- ברוק יש הרבה פעמים מסרים אבל הם מוסברים בדרכים לא הגינויות לדוגמא השיר סמלס לייק טין ספירט נחשב השיר הכי טוב שנכתב בלפחות 10/20 שנים האחרונות אבל המסר בו לא ניתן להבנה (אם הוא בכלל קיים) ככה זה ברוב שירי הרוק ראפ- בראפ תמיד יש מסר ברור ומוסבר בצורה קלה להבנה שמשאירה את המקשיב אם השאלה האם מי ששר צודק ונוטה לעורר מחשבה (במיוחד ראפ ישראלי שמדבר על המצב אצלינו)

xflil

New member
אוח טוב קצת הכללת, "קצת"

סמלס לייק טין ספירט השיר טוב שנכנתב בלפחות 10\20 שנה האחרונות? וואלה אם זה ככה, המצב שלנו ממש למטה הא? ונירוונה היו גראנג' נירוונה הם דוגמא ללהקה שהוכיחה שגם מ-4 אקורדים אפשר לעשות שירים טובים....... בכל מקרה הקשר בין מוזיקה לבין איי קיו (לא שאני מבין גדול באיי קיו או משו) היא לא ממש קשורה הקשר הוא בין החלק המוזיקלי במוח לבין סוג המוזיקה........ אדם עם חוש מוזיקלי לא מפותח, ישמע מטאליקה וכל מה שיהיה לו באוזניים זה "רעש", כאשר זוהי שטות אחת גדולה, מטאליקה בין אחת הלהקות היותר חשובות בהיסטוריה של המוזיקה במאה הזאת, עם מלודיות מדהימות וסולואים מטרפים את האיזור הזה במוח אפשר לפתח וזה לא משו מולד (כמובן שיש את אלה שהם מוגבלים באיזור ההוא, ולא משנה מה יעשו הוא לא יתפתח, אבל......) כאשר בנאדם מתחיל לנגן ברצינות קצת זמן, פתאום הוא נפתח לעולם של מוזיקה חדש.........ואם הוא היה תקוע בנירוונה הוא יתחיל לשמוע קצת בלוז, לד זפלין......אולי ג'ימי הנדריקס והשמיעה המוזיקלית שלו תתפתח....... זהו זוהי דעתי

DMAN3

New member
לא נראה לי שיש קשר בין IQ למוזיקה

יש בזה משהו למשל כל החכמים אוהבים מוזיקה פחות רועשת..

neko

New member
דווקא להפך -

שמתי לב שיש הבדל בטעם המוזיקלי, אבל הסטיגמה של הגאון ששומע מוזיקה קלאסית כבר לגמרי לא נכון. אני חושב שאנשים אינטלגנטים בד"כ יאהבו מוזיקה מתוחכמת יותר, למשל ג'ז, מוזיקה מודרנית קלאסית (כמו בוב דילן או לד זפלין) או סוגים מסויימים של פאוור מטאל (
). בנוסף, אנשים אינטלגנטיים בד"כ לא "ילכו עם הזרם", ולכן גם יהיו פחות מושפעים ע"י ה-MAINSTREAM.

MajorWinters

New member
בדיוק../images/Emo19.gif

אני לא מכיר מחונן שייגע במיינסטרים. אבל אני יכול להצביע על חבר אחד שלי ששומע אלטרנטיבה, אחד שהוא מטאליסט "קשוח" ושומע כל דבר שמדבר על מוות וכל הזבל הזה. ואני, חובב הפרוג הקלאסי. ג'נסיס, ג'טרו טול ואלפ.... אחחח,,,, איכות חיים...

InfernalMajesty

New member
לאו דווקא

אני מכירה מלא אנשים שהם בכיתות הכי גבוהות בבית הספר, מגמות מדעים ביוטכנולוגיה רובוטיקה וכ'ו, וצריך להיות בהחלט חכם כדי להתקבל לכזאת כיתה ותתפלא
הם לא מאלה ששומעים מוזיקה קלאסית... או פופ הם שומעים את מבחר הסגנונות הכי כבדים שיש
וזאת סתם דוגמא מרבות אחרות

Hurakano

New member
אנשים מחוננים ומוזיקה

כמו שאמרו מקודם, זאת שאלה של טעם אבל יש גם עקרונות שעומדים מאחורי הקטע הזה... למשל השפעה מבית - אנשים מחוננים (אני מדבר על אנשים משכילים, לאו דווקא אנשים נבונים) בדרך כלל באים ממעמד בינוני-גבוה, שלא הייתי מאמין שהכניסו הביתה מטאל וגראנג' הביתה או מזרחית כשהאיש המחונן היה צעיר... כנראה ההורים שלו שמעו יצירות ומוזיקה קלאסית בתור אירופאים או מכל מקום אחר... וככה זה השפיע עליו אבל פה יש התייחסות לכובד של המוזיקה... יכול להיות שיש קשר בין אינטליגנציה לחוש מוזיקלי - יכול להיות שהאנשים האינטליגנטים בררנים יותר כלפי מוזיקה שהם שומעים, ואז הם ישמעו יצירות (שמבחינת מוזיקה הן מורכבות ומפותחות) או פרוגרסיב וכל מיני.... אבל יכול להיות מקרה אחר - השפעה של הסטיגמה הרבה פעמים קורה שאנשים פוסלים סגנונות מוזיקה שנשמעים להם יפה בגלל ש"המוזיקה הזאת לא מתאימה לי". אני מכיר אשכנזים שיש כמה שירים של מזרחית שנשמעים להם יפה, אבל הם מעדיפים שלא לבוא במגע עם מזרחית כי "מה, מזרחית לא מתאימה לי, אני אשכנזי" או להפך - מזרחים שיש איזה שיר רוק או מטאל שנשמע יפה, אבל בגלל שזה "כבד מדי", אז הם לא ישמעו, כי אחר כך הם "יהפכו לפריקים". יש מצבים שהבנאדם יעדיף להתרחק מסגנון מוזיקה בגלל שהוא לא מתאים לו לדעתו, למרות שהוא יפה בעיניו.... זה כמובן בגלל שאכפת לבנאדם מה יחשבו אחרים, מה שנקרא היגררות אחרי מה שהחברה קובעת וכמובן יש את אלה שפשוט שמים פס ושומעים מה שבא להם אולי לא תמצא הרבה אנשים מחוננים ששומעים מטאל כבד או טראנסים, אבל אחרי הכל, יש כאלה

צודק בבהחלט

השפעה תרבותית של המשפחה והחברה אכן יש להן משקל כבד אותו אדם שאבא שלו מנתח וגר בסביון ואמא שלו פסיכולוגית ששומעים כל היום שופן סביר להניח שאבי ביטר וחבריו המופלאים ידחו אותו כי רק ערסים מרמלה ולוד אוהבים את זה

MelodicTruth

New member
גם ההיפך אפשרי

אותו ילד ימרוד בהורים כשישמע אבי ביטר. זה מה שהיה עם תרבות הג'ז בגרמניה של שנות ה30-40

כן בהחלט אך איני מדבר על זה

אני לא מדבר על דבר חולף של שנה שנתיים נקח את אותו אדם מגיל 20 עד סוף חייו אחרי שעבר את משבר גיל ההתבגרות כל המרידות וכל הבלאגנים שהולכים לו בראש נשאל שאלה כזאת אותו אדם יעביר את זמנו בעיקר ואני חוזר שוב בעיקר במוזיקה שתאתגר אותו או במוזיקה קיטשית או כל סגנון אחר שילד בגיל 15 יאהב

cha ching

New member
אבל פה אתה טועה.

כי ישנה גם ההפרדה. בין מוסיקת מועדונים, מוסיקת רקע, מוסיקה ששומעים, ואז: המוסיקה שמאזינים לה. זאת המוסיקה שאנשים שבאמת יודעים להעריך כל כלי ביצירה או שיודעים להעריך מוסיקה, ישמעו. אלו בד"כ (ורק בד"כ), אנשי שמנגנים בעצמם ודורשים מעצמם הרבה.

MelodicTruth

New member
אה, אני לא בטוח

אני מנגן מאז גיל 6, אני יודע להעריך מוזיקה טובה, ואני עדיין לא נהנה מהרבה להקות פרוגרסיב חסרות נשמה. הם אמנם יוצרים מוזיקה מורכבת שדורשת וירטואוזיות על אנושית(ע"ע הרכבים כמו Liquid Tension Experiment), אך עם זאת המוזיקה שלהם קרה, חסרת רגש, לא מביעה שום דבר ולא מאפשרת לשומע להתחבר אליה. כנ"ל לגבי הרבה הרכבי פאוור מטאל ששמעתי. תיאורטית לא תהיה בעיה לתכנת רובוט שיכתוב ויבצע שירים א-לה דרים ת'יאטר(שלא תבינו לא נכון, אני אוהב לא מעט הרכבי פרוגרסיב, בינהם גם דרים ת'יאטר, אבל עדיין לא חסרים הרכבים זוועתיים בתחום) עוד הערה, כל אדם עובר תקופות שונות בחיים שלו, כל תקופה נותנת דגש לרגשות מסויימים ומחשבות מסויימות. אני חושב שאותם מחשבות ורגשות באים לידי ביטוי בין השאר בטעם המוזיקלי, אני לא מכיר מישהו בעל טעם קבוע, אנו עוברים שינויים במשך כל הזמן... בשנה הקודמת האזנתי בעיקר לפרוגרסיב, גותי ואינדסטריאל, אך בתקופה האחרונה אני שומע בעיקר מוזיקה אקספרימנטלית, כל מיני הרכבי אוונגרד שלא קיבלו את תשומת הלב שלי לפני שנה. האם יש בזה שיקול לוגי? לא! הרבה אנשים מחפשים מבנים מוזיקליים מורכבים, אך שוכחים את האספקטים האחרים של האמנות שצריכים לבוא לידי ביטוי: ליריקה, רגש, אנושיות, הייתי אומר אפילו "שבריריות"-קשה לי להעריך מוזיקאי שמתעלם מעצם היותו בן אדם והופך למכונה. כשאני שומע שיר אני מחפש בראש ובראשונה את הרגש, רק אחר כך אני עובר לצד הטכני של היצירה.

cha ching

New member
melodictruth

לא סתרתי אותך. תחילת ההודעה ב"אה, אני לא בטוח" מערערת על מה שכתבתי, ולא אמרתי דברים שנים בצורה אופוזיטיבית משלך...

Femdom

New member
שאלה מטומטמת במיוחד

אין קשר בין מנת המשכל של משהו לבין המוזיקה שהוא יעדיף לשמוע. אתה שואל איזה מוזיקה הבן אדם המחונן יעדיף לשמוע, כאילו לכל האנשים המחוננים יש טעם אחיד שמוזיקה. וזה לא ככה. זה גם לא ככה לגבי מפגרים וגם לא לגבי גאונים.

למעלה