שאלה בקשר להפגנה...

כן היה נשק חם בשטחים,

ההחלטה לא להשתמש בו באינתיפאדה הראשונה היא טקטית לחלוטין. שלא נדבר על זה שזו הייתה אינתיפאדה עממית לגמרי וזו מאורגנת ומסודרת. לעומת זאת, כן השתמשו בסכינים ע"ע לינצ´ים וכן רצחו ישראלים (אני לא רואה הבדל בין רצח בנשק קר לנשק חם).

Vendetta

New member
הנשק החם היה בסדר גודל כה קטן

שאין טעם להזכיר אותו. העובדה היא שלא היה מספיק נשק חם בשטחים כדי שזה ישפיע בסדר גודל מכריע. אירגוני הטרור מעולם לא ניחנו בסבלנות מרובה, וכאשר היה להם הזדמנות להרע לנו - הם עשו כן. לפיכך איני מקבל את התירוץ של החלטה טקטית, אם היה להם נשק חם בסדר גודל שהיה משפיע עלינו - אין ספק שהם היו משתמשים בו.

נשק היה

ברור שלא בקנה מידה כזה, אלא יותר קטן, אבל היה די והותר. האינתיפאדה הראשונה הייתה מרד עממי, הם לא רצו שתהיה לנו סיבר לירות בהם, אז הם לא ירו בנו. וסיבה לא פחות חשובה היא שהחמאס והג´יהד נטחו חלק קטן בלבד באינתיפאדה, עד היום לא ראיתי פלסטינאים לא מארגוני טרור שהתפוצצו פה.

Vendetta

New member
והמרד העממי היה נטול נשק חם

כמרד עממי - הם הצטיידו באבנים (שהפכו לסמל האינתיפאדה) ובקבוקי תבערה. מדוע אירגוני הטרור לא נטלו חלק גדול בלחימה? כי לא היתה להם את האפשרות, הם לא היו חזקים מספיק. כשצה"ל תקוע לך בתחת אין לך את האפשרות לצבור נשק במידה שתסכן מישהו. ולכן הנשק באינתיפאדה הראשונה היה אבנים, בקבוקי תבערה, או סכינים. אך רובים, רימונים, טילים - בהחלט לא היה בכמות שראויה לאיזכור.

MoOsHoN16

New member
חחחחחח

השמאל חלש.....רק 60 אלף? זה ממש לא הרבה והלוואי וככה תקבלו בבחירות כי השמאל מת....תודו שטעיתם!

EverMan

New member
העצרת

הנושא של העצרת היה נתון במחלוקת , ומעבר לזה היא הייתה בהודעה של פחות משבוע. שלרוב האנשים יש אימאות שמסרבות , ובגרויות למחרת. אני בעצמי מכיר הרבה אנשים שלא הלכו (שמאלנים) כי זה מעבר לאמונה שלהם , (וגם שלי דר"א) , כי אני מאמין שצריך לשבת למו"מ ורק אז לצאת מהשטחים. (ואני גם דאגתי לציין את זה שם).

מה אתה לא מבין???

ההפגנה הייתה מאוד קלה להבנה,אתה יודע לא צריכים לחשוב הרבה. באו אנשי שמאל כי הם רוצים שיהיה שלום והם רוצים יותר מכל שיהיה בטחון,אבל מה לעשות שיש 200 אלף מתנחלים שמפריעים להשיג את המטרה.

200 אלף מתנחלים? תחשוב שוב

יותר נכון ערפאת קטן אחד שעושה כל שביכולתו למנוע סיכוי כלשהו לשלום בין שני העמים.

למעלה