שאלה בקשר להפגנה...

CANDY MAN

New member
אני בדרכי לשייטת...

יש לי בחופש הגדול גדנ"ע צלילה שאם אני יעבור את הגיבוש שבסוף הגדנ"ע אני הולך לשייטת ישר אחרי שאני מסיים י"ב. אמן

קנדי,

הרבה חברים שלי הולכים לגדנ"ע שייטת. (אני לא יכול... משקפיים....
)

CANDY MAN

New member
לא נורא חבר...

יש עוד מלא יחידות שאפשר להגיע אליהם והם קרביות וחיות בדיוק כמו הקומנדו הימי (שייטת 13) יש את: סיירת מטכ"ל, 669, חובלים, צוללות, שלדג, צנחנים, סיירות של הגדודים ובקיצור אם אתה רוצה ללכת לאחת היחידות הכי קרביות בצה"ל תאמין לי שמשקפיים זה לא הבעיה שלך. (וכמובן טיס אם אתה בקטע)

אחי ,גם אצלי גילו עיווורון צבעים...

והורידו ל82 .אבל אני מהתחלה לא רציתי ולא רוצה להתקרב לשייטת. אבל עדיין אתה יכול ללכת לדובדבן, סיירת מורן (נגד טנקים-אתה לא יודע איזה עצמה יש להם) אומרים שהיה להם תרגיל עם חיל השריון והם חיסלו אותו כשיש להם אפס אבידות , אגוז (גולני) ,שלדג, פלוגות הסיור למיניהם ואפילו לסיירת מטכ"ל (בזה אני לא הכי בטוח,אני עדיין צריך לבדוק את זה). תגיד אתה יודע על איזה צבעים הורידו לך ל82??

וואלה...

בהצלחה גבר. ותגיד עוד משהו,אולי במקרה אתה מתאמן ב"עמית לכושר"??? ואם לא תגיד לי איזה עיר אתה, אפשר לברר אם יש גם אצלכם יש את הקורס הזה. זה קורס הכנה לצבא חבל"ז. השנה הוא החל לפעול בעיר שלי. והוא כולל הכל:יציאה לסדרת שטח בווינגייט (ארבעה ימים)-נתנו לנו לירות אפילו במאג, ניווטים, מסעות ומה שלא תרצה. זה שיפר לי אכושלינג את הכושר.

Vendetta

New member
יש לי עוד קצת זמן עד הגיוס

אך אני מתכנן ללכת לגולני. יש למשפחה שלי מורשת-קרב משם, וזה כרגע החטיבה שהכי קוסמת לי.

עושה שוק עם גיל חובב....

תמסור לו ד"ש וץתגיד לו שיש לו אחל´ה תוכנית. "אחד הצדדים חייב לוותר", אמרת. נכון, אבל לא מדויק! אחד הצדדים חייב לעזוב את יש"ע. ואני בעד שאלה יהיו הערבים. תסביר לי את ההגיון בזה שעל שטחים של ישראל (כבושים או לא כבושים, במלח או החומץ, זה לא משנה כרגע) תקום מדינה עויינת לישראל? לא סתם מדינה עויינת, אלא מדינה עויינת שבתוכה יש יישובים יהודיים. ולא סתם דמינה עויינת, אלא מדינה עויינת לישראל שישראל נותנת לה לגיטימציה. מה לעזאזל הגיוני פה?!

רגע רגע...

"על שטחים של ישראל" - אלו לא שטחים של ישראל, מ67 ועד היום (35 שנה!) הם לא סופחו למדינת ישראל! "תקום מדינה עויינת לישראל" - אף אחד לא מדבר על יציאה חד-צדדית לגבולות 67´, מדברים על מדינה פלסטינאית שתקום במסגרת הסכם שלום עם מדינת ישראל (מדינה מפורזת שאסור לה לחתום בריתות עם מדינות עויינות לישראל וכיוב´). "מדינה עויינת שבתוכה יש יישובים יהודיים" - הא? מי אמר שיהיו בתוכה ישובים יהודיים? 80% מהמתנחלים יסופחו לגושי התנחלויות שישארו בריבונות ישראלית (במסגרת חילופי שטחים). ה20% האחרים - ההתנחלויות של איש אחד וחצי חתול יועברו או לגושי התנחלויות או לתוך שטחי מדינת ישראל הריבונית. (ואם באמת בא להם, הם יכולים להישאר במדינת פלסטין אבל זו כבר בעייה שלהם) סוף סוף יהיה לנו שקט, סוף סוף יהיו לנו גבולות וסוף סוף נוכל להגן עליהם בצורה נורמלית! (שלא לדבר על העובדה ששלום גורם בהכרח לשגשוג כלכלי-חברתי). אור רבני יו"ר נוער העבודה ר"ג

.המוסד

New member
אלו שטחים של ישראל

או אם תרצי של היהודים מדינה מפורזת? אהה, כמו בהסכם אוסלו, אז תגידי כמו בהסכם אוסלו, אז כולנו נבין מה זה מדינה מפורזת אגב, מה ההבדל בין מדינה מפורזת לבין אוטונומיה נרחבת מפורזת? ההבדל הוא "דמוקרטיה" להגן על הגבולות בצורה נורמלית? ממי יש לנו להתגונן? הרי החזית המזרחית מוגנת לחלוטין, ועם מצרים יש לנו שלום, רק מהסורים נשקפת סכנה, אבל מה הקשר בין סוריה לבין מדינה פלשתינית*? שלום גורם לשיגשוג כלכלי חברתי? כנראה שכן אבל בשביל השלום צריך יותר מהסכם, לא? מה עם שלום שיושג לאחר הכאת הפלשתינית? *=מפורז כמו בהסכם אוסלו

שטחים של היהודים?

תסלח לי אבל זו אמירה מאוד לא במקום. איו"ש לא סופח למדינת ישראל ועל כן הוא אינו שייך למדינת ישראל. מה לא ברור? מדינה מפורזת = כח שיטור פנימי = רק שוטרים יורשו להחזיק נשק ואחזקתו תהיה בפיקוח בינ"ל. החזית המזרחית מוגנת לחלוטין? רגע, הפלסטינאים שקופים? אין 2 מיליון פלסטינאים בינינו לבין ירדן? ואין עוד 1.5 מיליון פלסטינאים ברצועת עזה? מעולם לא טענתי שיהיה כאן שקט כי אנחנו אוהבים את הפלסטינאים והם אותנו. שקט מתבסס על ביטחון. ביטחון מתבסס על גבולות. על גבולות צריך להגן. אין לנו על מה להגן כי אין לנו גבולות על-כן אין לנו שקט. נ.ב לא הבנתי את הסעיף לגבי האוטונומיה ואת המשפט על "הכאת הפסטינית"?

.המוסד

New member
זה שהוא לא סופח אומר של חל עליו

החוק הישראלי, אבל הוא שייך לישראל, הגבול שלנו השתנה במלחמת ששת הימים והוא כולל את יש"ע מדינה מפורזת, מדהים עד כמה מטופשת יכולה את להיות, הרי רק עכשיו מתרסק הסכם שביקש להקים אוטונומיה "מפורזת" שלוקח איתו מאות אנשים שלום ומלחמה מתבססים על עוצמה צבאית הבסת האויב והרתעה, בגלל שלערבים יש נשק תודות לזה "שפירזנו" בגלל שיש להם את זה מתנהלת הלחימה הקשה כאן בגלל שעוצמה צבאית יש לנו "כל" שנותר לנו הוא להכות באויב המפורז שלנו מה ההבדל בין אוטונומיה נרחבת ודמוקרטית לבין מדינה מפורזת? השלום יבוא רק מהבסת הפלסטינים, לא מכניעה להם, גם לא במסווה של "שלום"

החוק הישראלי לא

חל על אזורים אלו, קרי, הם לא שייכים לישראל נקודה. יש להם נשק תודות לנו? תגיד לי, אנחנו נתנו להם מרגמות? אנחנו נתנו להם טילים? אנחנו נתנו להם חגורות נפץ? אני מקווה שאתה מבין את העיקרון. בשטחים היה מלא נשק חם גם לפני אוסלו. אל תפקפק בעובדה שמי שמשיג לבד מרגמות וטילים משיגי לבד גם רובים. "השלום יבוא רק מהבסת הפלסטינאים" סליחה???? דבר ראשון, אני מקווה ש"הבסה" לא שווה אצלך טבח. אי אפשר להביס עם. אי אפשר להביס רצון. לא יעזור כלום.

Vendetta

New member
השטחים הללו בשליטתנו,

אי-סיפוח אינו מעיד על אי-שייכות, הסיפוח הוא רק הגדרה רשמית לכמה דברים שצריכים לחול על האיזורים הללו. תבדקי באטלס, תראי אם האיזורים הללו הם חלק מישראל או לא. רבין נתן להם רובים ושאר נשק קל. נכון - הוא לא נתן להם חגורות-נפץ, מרגמות וכדו´, אך הוא בהחלט סלל את הדרך הישירה להתחמושתם והתחזקותם. הוא נתן להם את הכוח להפריח את הטרור - ולכן האשמה נעוצה בו ושאר פושעי אוסלו. אי אפשר להביס עם? אי אפשר להביס רצון? אם זה רצונך, אפשר להתחיל במגילה ארוכה שתכלול אירועים היסטוריים על עמים עם רצון שנוצחו. ממש פתאטי.

אי סיפוח כן מעיד על אי שיכות...

ראשית, בנוגע לתוכן ההודעה: ישראל בחרה לא לספח את יש"ע מטעמים שונים, כמו שבחרה כן לספח את הגולן ומזרח ירושלים. אין ולו חוק אחד במדינת ישראל שמכיר ביש"ע כשטחי מדינת ישראל. לגבי אוסלו - נכון, יש לו חלק בזירוז החימוש הפלסטינאי, אבל, אין שום לדרך אלכוף חוק על אוכ´ מזויינת ללא נשק חם. לכן, לא הייתה ברירה אחרת. אי אפשר להרוג אידאל, אפשר להרוג אנשים, אפשר להרוג עם שלם, אבל האידאל ישאר. ואינני מאמינה כי ברצוננו להרוג עם שלם. שנית, יש לי כבוד רב אליך, אבל לא אענה יותר להודעותיך אם יכללו בהם ביטויים כמו "פושעים אוסלו", אנא תחזור בך מדבריך. אור רבני יו"ר נוער העבודה ר"ג

Vendetta

New member
תגובתי

השטחים הם כן חלק ממדינת-ישראל, תבדקי באטלס, תבדקי באיזו מפה שתרצי - ותיווכחי. אם השטחים אינם חלק מישראל, מדוע הפלשתינים זקוקים לאישורנו כדי להקים מדינה? תפסיקי לשחק עם הסמנטיקה, איני מדבר על שטח מסופח או לא, אני מדבר על ההגדרה הפשוטה ביותר - והיא קובעת שיש"ע הם שטחי מדינת-ישראל מאז 67´. לא רק שהרובים לא שומשו לפיקוח על האוכלוסיה (לפחות לא הפיקוח שאנחנו רצינו) אלא הם נוצלו כדי לבסס משטר של טרור. אוסלו היה מוטעה מיסודו, ועכשיו בדיעבד - אין שום דבר שיכול להצדיק אותו. השמאל צחק וליגלג על אזהרות הימין, שלימים התגלו אחת אחת כנכונה. אידאלים בהחלט ניתן להעלים, רק צריך את הכלים והדרך הנכונה. וגם אם האידיאל ישאר - כל עוד הוא לא יתממש ממש לא איכפת לי ממנו, אני רק רוצה לשפר את הדברים הנוגעים לי. בקשר להערתך: בשביל שלום הפורום אני מוכן לחזור בי מהערתי.

דבר ראשון, תודה...:)

שנית, בקשר להודעה: לגבי האטלס וכו´ - רק באטלסים בישראל (ואולי במיקרונזיה) השטחים מופיעים כחלק מישראל. הפלסטינאים זקוקים ל"אישורינו" כי צה"ל יושב ביש"ע. לגבי אוסלו, כבר אמרתי, דאז (ונראה לי גם היום) אין חלופה - חיבים כח שיטור והוא חייב להיות חמוש. האידאל של מדינה פלסטינאית יתממש, כל העולם דורש את מימושו (כולל חלק נרחב בישראל). מבחינה מדינית אין לנו הרבה ברירות ומבחינה הומנית בטח שלא. נ.ב אני לא אהיה פה עד יום שני, אשתדל לענות כשאחזור (אם אתה רוצה תשלח לי מסר אישי עם קישור לתגובה)

Vendetta

New member
תגובתי

גם באטלסים שלא מישראל, יש לי מפה של ישראל (מאתר מחו"ל, לא מהארץ) שכוללת את יש"ע כחלק מישראל. צה"ל יושב ביש"ע - נכון, ובגלל זה אנחנו שולטים באיזור והוא חלק מישראל. זה לא מדינה עצמאית ולא שטח הפקר, יש לנו עליו סמכות וריבונות. כל הסכמי אוסלו היו מוטעים מן היסוד, אי אפשר לעשות הסכמים עם אנשים שרוצים להשמידך, וערפאת חתר לכך ביסודיות ובגאונות. האידיאל של מדינה פלשתינית לא יתממש, וזאת מכיוון שלא משנה כמה העולם רוצה את זה - ישראל לא. חלק קטן מהציבור בישראל תומך במדינה פלשתינית - והרוב לא. אדרבה - והציבור ממשיך לנוע ימינה, בעקבות הפיגועים החוזרים והנשנים, שמדללים את דמנו (ומוכיחים שאי אפשר לעשות משא ומתן עם הפלשתינים על כלום) ובעקבות "חומת מגן" (שהוכיח שיש פיתרון צבאי לטרור). כמו כן, בישיבת במרכז של הליכוד היה רוב מוחץ נגד מדינה פלשתינית, וכידוע הליכוד בבחירות הבאות תהיה המפלגה בעלת הכי הרבה מנדטים. יום שני? יום שני רחוק... נחכה לך עד אז.

היה נשק חם לפני אוסלו?

אז למה הוא לא שימש את המתפרעים באינתיפאדה דאז? למה כל מה שזוכרים מהאינתיפאדה הזו זה רק אבנים, צמיגים שרופים ובקבוקי מולוטוב, בניגוד לאינתיפאדת אל-אקצה בה יש חגורות נפץ לרוב, פצמ"רים, קסאמים ומה לא? יחי ההבדל ה"קטן".

למעלה