שאלה בנוגע לקבלה

anatomist

New member
שאלה בנוגע לקבלה

אהלן! יש לי שאלה - האם כדי להתקבל למשפטים יש חובה בלעשות בגרות 5 יח"ל במתמטיקה? או שאפשר להתקבל למשפטים גם עם 4 יח"ל מתמטיקה. אה ושאלה נוספת - מהם המקומות שבהם הדרישות במהלך הלימודים הם הגבוהות ביותר? תודה לכל מי שיעזור!!!

קצת תשובות

אין חובה לעשות 5 יח"ל. אין אפילו חובה לעשות 4. צריך פשוט ממוצע מספיק גבוה. המקומות בהם הדרישות במהלך הלימודים הן הגבוהות ביותר הן כמובן, האוניברסיטאות. קודם העברית ואת"א, ואז בר אילן, ואז חיפה (עד כמה שידוע לי). בד"כ, גם הרמה בהתאם. בהצלחה!

limorlim

New member
תנאי קבלה

אין חשיבות אם עשית 4 או 5 יח"ל במתמטיקה. הקבלה מבוצעת באמצעות ציון סכם המחושב לכל מועמד ומועמד, כאשר ציון הסכם הוא פונקציה של ממוצע הבגרות וציון הפסיכומטרי. מן הסתם, ככל שציוני הבגרות גבוהים יותר - כך ממוצע הבגרות עולה, ולכן גם ציון הסכם עולה. גם למס' היחידות שעושים יש השפעה על ציון הסכם, כי אם עושים 5 יח"ל מקבלים ציון בונוס גבוה יותר מהבונוס שמקבלים עבור 4 יח"ל. לגבי השאלה השנייה - לא נראה לי שמישהו מהפורום יוכל להתייחס, כיוון שכל אחד לומד במוסד אחד ולכן אין יכולת לערוך השוואה. על כל פנים, אני לא הייתי מגדירה את הדרישות בלימודי משפטים כגבוהות במיוחד (אני לומדת באת"א) - יש קורסים, חובת הגשת עבודות ומבחן - זה מה שתמצא בכל מקום.

anatomist

New member
תודה רבה

ושיהיה בהצלחה בהמשך הלימודים וגם אחר כך!!!

למעלה