שאלה בנוגע למעבר אוניברסיטה.

מיmi

New member
שאלה בנוגע למעבר אוניברסיטה.

שלום לכולכם! יש לי שאלה שאולי אחד או אחת מכם עברו את מה שאני הולכת לשאול/לתאר ותדעו לענות לי, כי אני נמצאת קצת במצב מעורפל: אז ככה: התקבלתי בסוף שנה שעברה לאוניברסיטת בר אילן למשפטים, עכשיו סיימתי שנה א'. מלכתחילה לא רציתי ללמוד דווקא בבר אילן, זאת היתה "ברירת מחדל", מכללה לא היתה באה בחשבון בהתחשב במצבי הכלכלי וכן- אני רוצה למצוא התמחות ועבודה טובה בעתיד והיה ברור לי שאלך לאוניברסיטה. מאוד רציתי לאוניברסיטה העברית אך לצערי ציון הפסיכומטרי שלי, שעשיתי פעם שניה, לא הספיק, ולא יכולתי להיבחן פעם נוספת מסיבות טכניות (ולא רלוונטיות לדיון) לכן הייתי רחוקה מאוד מסף הקבלה לאונ' העברית ולכן אפילו לא נרשמתי אליה לפני שנה. כעת, לאחר שקראתי באתר הפקולטה למשפטים שם ובשער ההרשמה שיש אפשרות של "קבלה לשנה ב'" על סמך ציונים טובים משנה א' + פטור באנגלית מהפסיכומטרי + ע"ס מקום פנוי, שלחתי אימייל לגורם הרלוונטי לפני חודשיים, נעניתי בזו הלשון- "הקבלה תהא ע"ס פטור מחלק האנגלית בפסיכומטרי, ע"ס ממוצע ציונים גבוה שהרף יקבע בתחילת ספטמבר ומקום פנוי". אז שאלה לי אליכם- כי שם עדיין לא ידעו להגיד לי- יש סיכוי שיקבלו אותי עם ממוצע ציונים 88? השקעתי כל השנה, הממוצע שלי מסמסטר א זה 90, והסמסטר די נפלתי. (למרות שעדיין לא היו מועדי ב' אבל בכ"ז..) מאוד חשוב לי ללמוד דווקא שם, ועוד משהו חשוב- אין לי פטור ישיר מהפסיכומטרי אבל בהחלט יש לי פטור מלימודי אנגלית באוניברסיטה ע"ס זה שעברתי קורס באנגלית (מתקדמים 1, בציון 82) האם נראה לכם שיחשיבו לי את זה כ"פטור מאנגלית" בחלק הפסיכו'? (לא ענו לי על זה במייל) זה חשוב לי לדעת כדי להעריך את סיכויי, וכן לגבי הממוצע אז אם יש מישהו/י שעבר אוניברסיטה/ רצה להתקבל לשנה שניה לאונ' אחרת בבקשה תגידו לי מה הממוצע שדורשים.. והאם פטור ע"ס קורס באנגלית נחשב פטור. תודה רבה, קיץ נעים לכולם.

מיmi

New member
אנשים,

וואו, כבר עברה כמעט יממה ולא קיבלתי שום תגובה ? :( אמנם אני חדשה פה באתר ובפורום אבל חשבתי שיהיה מי שיוכל לעזור.. תודה.

student 1200

New member
אז ככה...

בעיקרון אפשר להתקבל לאוניברסיטה ע"ס לימודי שנה א במקום אחר. אכן הרף נקבע די מאוחר, אבל בכל אופן אני ממליץ לך להרים טלפון למזכירות שם, לדבר עם שושי - ולשאול אותה מה הסיכוי שלך להתקבל ואם היא ממליצה להרשם. לפני שנתיים הייתי באותה בעיה, היא אמרה לי שיש סיכוי סביר, ושאני ארשם כדי לא לפספס את תאריך הרישום. מקסימום הלכו 400 ש"ח...

student 1200

New member
ועוד משהו...

לגבי האנגלית - אני כמעט בטוח שיתחשבו בפטור, גם אם הוא ע"ס הלימודים ולא הפסיכומטרי. יאללה, לדבר עם שושי...

מיmi

New member
תודה רבה. וכמה שאלות

לי אליך, בבקשה אשמח אם תוכל לענות: 1) מאיזו אונ' עברת לעברית? 2) ע"ס איזה ממוצע ציונים של שנה א' הצלחת להתקבל? 3) האם היית צריך להשלים/ לעשות מחדש הרבה קורסים? אם כן- אילו? 4) התחשבו לך בקורסים שעשית בשנה א'? חוזים/נזיקין/חוקתי/עונשין? או שוב מחדש? 5) יש הרבה שעשו את זה בשנה שלך? איזה שנה סיימת עכשיו בעברית? תודה רבה, ובהצלחה. (אני אדבר איתה, אבל בגלל שהיום כבר א"א לתפוס אותה אנסה בראשון)

למעלה