לא מתקבל על הדעת
אני מכיר את הקסמים של דיויד בליין,הרבה מהם מושתתים על עריכה וזוויות צילום. בטריק שהזכרת הוא מרים את רגליו בצורה מיוחדת כך שמהזוית האחורית בה הוא מצולם נראה כאילו הוא עף.יש קסם שבמהלכו הוא ניגש לאנשים ברחוב ומנחש על איזה מספר הם חושבים,בטלוויזיה מראים לנו 2 או 3 מקרים שבמקרה הצליחו מתוך עשרות שנוסו. אני מכיר את רוב הטריקים והקסמים,מכיר את דרכי הפעולה ואופני הביצוע אבל כאן היה משהו אחר.קורא המחשבות לא יכול היה לנצל את המדיום הטלוויזיוני כמו שעושה דיויד בליין.אני גם לא רואה כיצד כסא עשוי עץ,ששניות קודם לכן הורם בקלות על ידי אדם אחד,לא זז גם כאשר 10(!) אנשים ביחד מנסים בכל כוחם להרימו.הכסא זז בחופשיות על הבמה ולא נשאר במקום אחד לפני ואחרי ניסיונות ההרמה,(מה שאולי יכול היה לרמז על מקום מיוחד שהכסא מתחבר אליו).גם שימוש במגנטים לא הגיוני,מדובר ב10 אנשים, גם אם רק 5 מהם הפעילו כוח משמעותי על הכסא,הרי שכוח ההתנגדות שנדרש הוא עצום. אין לי ספק שהתופעה היפנוזה קיימת,היא מוכרת ומקובלת בעולם המדעי.מה שהפתיע אותי זו הקלות שבה הוא הצליח להפנט את כל האנשים וכפה עליהם את רצונו,ללא ההכנה המוקדמת שנעשית בהפנוט רפואי.איך הוא ידע שקל להפנט את כל העשרה שיבחר? איך הוא ידע שהם בכלל ניתנים להפנוט? קשה לי לקבל את טיעון הלחצים הפסיכולוגיים שהוזכר כאן, מה הסבירות שהסיטואציה תשפיע על כולם באופן כמעט זהה? אלו לא אנשים בעלי מכנה פסיכולוגי משותף,כמו למשל אלו שמאמינים בחייזרים,בגלל שהם כל כך רוצים,לפעמים הם גם רואים.במופע היו סתם אנשים,שכל אחד בא כנראה מרקע קצת שונה.החבר שלי למשל,הוא ילך לכנסים של מחזירים בתשובה רק כדי להוכיח לרב התורן שאין אלוהים.האירוע גם לא היה הדרגתי וחזק מאוד מבחינה פסיכולוגית,כזה שיגרום לאנשים לעשות דברים מוזרים,כמו הגורו שגרם ל400 איש להתאבד.בסך הכל מופע בידורי ב79 ₪..וכמובן, יש לקחת בחשבון שהמופע מתקיים כנראה כל שבוע(הקוסם צריך להתפרנס,ובהתחשב במחיר הכרטיס...) ואני מניח שבכל פעם הקסם מצליח,אחרת הוא היה נכחד.. אולי כולנו מהופנטים ?אולי מיני-היפנוזות מנתבות את חיינו ושולטות בנו? אולי הבחירות שאנו עושים,נעשות ללא מודעות לכך שאנו בעצם מהופנטים ע"י מישהו או משהו? אולי אני כותב את ההודעה הארוכה הזו בגלל שאיזה כוח סביבתי חיצוני שאינני מודע אליו כופה עלי לכתוב אותה ? ומה לגבי אוטיזם? Adhd ?מחלות נפש?דיסלקציה? יתכן שהגורמים לכך הם לא רק תורשתיים,פיסיים וקצת סביבתיים,אולי אלו מצבים היפנוטיים שניתנים לשינוי. אני הולך לאנציקלופדיה העברית כדי לחקור קצת על הנושא,אל תדאגו,לא אשכח אתכם כשאקבל פרס נובל,נתחלק בסכום הזכייה.