שאלה בכמותי

שאלה בכמותי

יש לי 6 אנשים שצריך לשכן בשני חדרים כל חדר 3 אנשים. מישהו יכול לעזור? ( לא משנה איזה 3 באיזה חדר )

Romonov

New member
אולי

10. נסתכל על חדר אחד במיקום הראשון 6 אנשים * במיקום השני 4 אנשים * במיקום השלישי 5 אנשים =120 חלקי מספר הסידורים הפנימי(כי הסדר בתוך החדר לא משנה) = 6 כלומר 123 (כל מספר מייצג אדם אחר) באותו חדר זה כמו 321 באותו חדר וכו' זה בדיוק אותו דבר לפי נתוני השאלה. ובנוסף התוצאה חלקי 2 כי יש שני חדרים שגם החלוקה בינהם לא משנה כלומר נגיד 123- חדר ראשון 456 - חדר שני ו 456- חדר ראשון 123 - חדר שני וכו' זה בדיוק אותו דבר לפי נתוני השאלה. לכן120/6 = 20 20/2 = 10 אני לא יודע אם זו הדרך הכי מהירה אבל היא מהירה מאוד כאשר יודעים אותה טוב.

Musi© Gi®l

New member
../images/Emo79.gif אני לא הבנתי ../images/Emo15.gif../images/Emo18.gif

בכלל את השאלה... בכמה אפשרויות ניתן לשכן את האנשים ?

Romonov

New member
לפי

מה שאני הבנתי יש 6 אנשים ושני חדרים. השאלה היא איך להכניס אותם לחדרים כלומר כמה אפשרויות יש להכניס אותם לחדרים ללא חשיבות לסדר הפנימי (בתוך החדר) כאשר בכל חדר צריכים להיות 3 אנשים וללא חשיבות לסדר החיצוני(כלומר החדרים-אותה קבוצה של אנשים יכולים להיות בחדר א' באופציה אחת ובאופציה שניה בחדר ב' וזו תחשב אפשרות אחת).

Musi© Gi®l

New member
../images/Emo79.gif OK../images/Emo15.gif../images/Emo18.gif

אז נראה לי שאתה צודק בפיתרון

Romonov

New member
הבהרה קטנה

החלקי 6 בחלק הראשון אם מישהו לא הבין זה 3! כי יש שלושה מקומות(תיאורתית) שבהם הם יכולים להתחלף!

לא נכון...

התשובות זה 12 32 24 20 . אני אמרתי בדיוק כמוך בהתחלה שזה 120 חלקי 6 ואז יוצא 20 . ואין לי שמץ מה לעשות הלאה כדי לשכן אותם בחדרים. אמרתי אולי זה 20 אפשרויות לשכן אותם בחדר אחד כפול 2 אפשרויות לסדר את החדרים אבל אז יוצא 40 ואין תשובה כזאת... אז תחשוב על זה...

Romonov

New member
אם

את יכולה לכתוב את השאלה מילה במילה זה יעזור.

ככה...

6 אנשים יוצאים לנופש במלון. הם מזמינים 2 חדרים, 301 ו 302. בכל חדר ניתן לשכן 3 אנשים. בכמה אפשרויות ניתן לשכן את 6 האנשים ב 2 החדרים?

Musi© Gi®l

New member
../images/Emo79.gif אז כן מבדילים../images/Emo15.gif../images/Emo18.gif

בין החדרים <אפילו הדגישו את זה- אמרו 302, 301> ולכן לא צריך לחלק ב -2. כלומר התשובה זה 6 כפול 5 כפול 4, לחלק ל !3 שזה 20.

Romonov

New member
בסדר

את הטעית אותי את אמרת שלא משנה איזה 3 באיזה חדר ופה בפירוש יש הבדל שכן יש חדר שנקרא 301 ויש שנקרא 302 לכן התשובה היא 20 שכן לא צריך לחלק בסוף!

yakirml

New member
תשובה

בואי נניח לרגע כי ישנו רק חדר אחד. הנחה זאת נכונה כי בסופו של דבר כל שלשה שנבחר לחדר הזה תשאיר שלשה אחרת שתשתכן בחדר השני. סך האפשרויות לסידור 6 אנשים בשלושה החדרים הראשונים הוא: 6*5*4=120 אבל למעשה 120 כולל בתוכו 6 אפשרויות דומות (עקרון השלשות) לכן נחלק זאת ב-6 ונקבל 20. זאת התשובה. לדעתי חלוקה בשתיים או הכפלה בשתיים סתם מיותרת.

תודה

זה גם מה שאני חשבתי שזה לא כל כך משנה החדרים. אבל מוזר שלא הייתה שם תשובה של הכפלה ב2... כי זה יכל היה להיות מסיח בשבילי לפחות... תודה על הפיתרון

Romonov

New member
חידוד

זה כן משנה החדרים ובגלל זה לא מחלקים. אם זה לא היה משנה אז ההי צריך לחלק ב2!

למעלה