שאלה - בידינג

Iwantitall

New member
שאלה - בידינג

שלום לכולם,
אני מתחילה השנה ללמוד באוניברסיטת תל אביב. היות שאני כעת עדיין בחו"ל, לא קראתי את הידיעון ועל כן לא ברור לי כל כך כיצד אני אמורה להחליט איזה מסלול, א' או ב', מתאים לי.
מהם הקריטריונים לדעתכם? האם יש לכם המלצות על מרצים או על קורסים מסויימים שכדאי לקחת?
אני חוששת לעשות טעויות בשלב הקריטי הזה, האם ניתן לתקן במידה ואני לא מבינה את מלוא משמעויות הבחירה שלי?

אשמח לכל לעצה שהיא :)
תודה רבה

Iwantitall

New member
לא

היי,
אני לא משלבת. מה שגורם לי עוד יותר לא להבין מה ההבדל ואיך אמורים להחליט :)

ori239

New member
היי

ישנם שני הבדלים בין המסלולים:
1) סידור מערכת השעות
2) מרצים

על המרצים וכאלה דובר בשרשור אחר, חפשי למטה.
לגבי מערכת השעות, שתי המערכות מעט שונות זו מזו -
מסלול א'1 http://www.tau.ac.il/law/yedion/schedule/a1.doc
מסלול א'2 http://www.tau.ac.il/law/yedion/schedule/a2.doc

כמו שאת יכולה לשים לב, מערכת א'1 היא די 'קשיחה', סמסטר א' כל יום מ-9:00 עד 14:00 לערך וסמסטר ב' מ-9:00 עד 12:00 (כל אלו ללא המטא משפטי).
זאת בעוד שמערכת א'2 היא יותר גמישה (יום ראשון רק 3 שעות, מ-12:00, שאר הימים מתחילים ב-10:00 וכו').

השיקולים לרוב כשבוחרים מערכת הם מגורים (אם את גרה רחוק כנראה שתעדיפי להתחיל ב-10:00), שילוב חוג נוסף (הצלבת מערכות וקורסים), עבודה בזמן הלימודים (יש אנשים שעובדים משמרות לילה ויעדיפו להתחיל ב-10:00 ויש אנשים שעובדים ערב ויעדיפו לסיים ב-14:00, וכמובן סיבות אישיות.

לגבי תיקון הבנתי מסטודנטים ותיקים ש'מה שהיה בבידינג נשאר אחרי הבידינג', כלומר שלא כ"כ קל לשנות דברים, והכל טעון אישורים, מקומות פנויים וכו'.

לא מדובר בבחירה הרת גורל, חבר'ה ותיקים פה אמרו שהמערכות מבחינת המרצים די מאוזנות, וכל ההבדל הוא השעות.

בהצלחה!

Iwantitall

New member
תודה! ועוד משהו קטן...

קראתי את השרשור הקודם בנושא המרצים, לא ממש הבנתי האם יש הבדל בין קבוצות המרצים.
לגבי המטא משפטי - זה משנה איזה קורס אני לוקחת? מעניין אותי מאוד הקורס של ז'וזה ברונר - אמת במשפט וגם של רון חריס - שיטות משפט.
מה דעתכם?

המון תודה.

Iwantitall

New member
וגם,

לא הבנתי את העניין של חטיבה שלישית. אני צריכה לבחור גם ממנה...? או רק חובה ומטא משפטי?

white elephant

New member
הדברים היחידים שאת צריכה לבחור בבידינג הם:

1. מערכת שעות (א'1 / א'2) וקבוצות תרגול (02, 03 - למסלול א'1, ואילו 11 ו-12 למסלול א'2).
2. קורס מטא משפטי.

* בנוסף, אפשר לבחור כבר לשנה א' קורס בחירה מתוכנית כלים שלובים. סעיף זה איננו חובה לשנה א' וגם אינו מתבצע באמצעות הבידינג. כדי לבחור קורס מתכנית זאת, צריך להירשם דרך הרישום לקורסים (קיימת אפשרות כזאת כשאת נכנסת לאזור המידע האישי באתר האוניברסיטה).

לגבי הקורס של ז'וזה ברונר (אמת במשפט) - אאל"ט קורס זה מוצע לתלמידים המשלבים משפטים ורוח בלבד, כך שלצערנו לא נוכל ללמוד אותו.

sacrament

New member
אישית התלהבתי מהמרצים במסלול 1

וראיתי שהייתה בשרשור הקודם הסכמה בנושא...

Iwantitall

New member
בסוף

נרשמתי למסלול א1 (נתתי לו 5 נקודות ולשאר 0) ע"פ המלצתכם :)
במטא משפטי נרשמתי לשיטות משפט של פרופ' רון חריס ונתתי לו 5 נקודות. אלו השאר בסדר יורד (לכל אחד נתתי 0, אם הבנתי נכון את הנחיות הרישום):
משפט, חברה ותרבות - פרופ' תמר כץ קריכלי
מבוא לתורת המוסר - פרופ' יצחק בנבג'י
פמיניזם ומשפט - פרופ' ליאורה בילסקי
משפט והיסטוריה - פרופ' לחובסקי אסף.

מה דעתכם על הבחירות? על המרצים קצת קראתי, חוץ מאשר על רון חריס.

תודה רבה!

Iwantitall

New member
תודה רבה.

אגב, אני מעוניינת לשלב קורס גרמנית איכשהו, מתישהו. ראיתי שיש קורס גרמנית למתקדמים. האם מותר לי להירשם אליו? איך זה בעצם עובד? גם עליו יש בידינג?

sacrament

New member
קורסים מחוץ לפקולטה

לקורסי שפות יש בידינג משלהם
ויש תאריך מיוחד שחייבים להירשם בו עד אליו
תסתכלי באתר של היחידה להוראת שפות

מה שכן, קחי בחשבון שתוכלי להיכנס למתקדמים רק אחרי מבחן מתאים או הוכחה שאת שולטת בחומר הנלמד במתחילים.

למעלה