שאלה בחשמל

rotem84

New member
שאלה בחשמל

מישהו יודע האם מכשירי חשמל ביתיים מחוברים לרשת בטור או במקביל ולמה? ולמה ככל שמחברים יותר מכשירי חשמל עוצמת האור של נורה, למשל, נחלשת? תודה למי שעונה :) ואם יש למישהו טיפים לפתרון בעיות בחשמל- אשמח לדעת.

אנסה לענות.

מכשירי החשמל מחוברים לרשת הביתית במקבילית ולא בטור. אם מכשירי החשמל היו מחוברים בטור, צריך שכולם ייעבדו כדי שיהיה זרם בכולם. ואם אתה היית רוצה שהטלוויזיה תעבוד היית צריך שגם המקרוגל וגם הטוסטר ויתר המכשירים ייעבדו כדי שייסגר מעגל חשמלי, אבל אם החיבור הוא במקבילית כל מכשיר סוגר בפני עצמו מעגל חשמלי ומקבל זרם. בחיבור במקביל הזרם מתחלק בין כל המכשירים, ולכן ככל שיש יותר מכשירים, כל מכשיר מקבל פחות זרם, ולכן מופק פחות אנרגיה. מה שאין כן בחיבור טורי, כל המכשירים מקבלים זרם שווה. אני מקווה שאני מספיק ברור.. לא כל מה שאני יודע אני גם יכול להסביר (; במיוחד שעבר זמן רב מאז..

TotalCommnader

New member
לא דייקת בעניין הזרם. בחיבור מקבילי הזרם תלוי

רק בהתנגדות המכשיר. V=IR. V קבוע וגם R. הזרם הכולל *גדל* עם כל ענף מקבילי נוסף אבל בכל ענף הזרם קבוע וידוע.

נכון, אתה צודק

ולכן יש סכנה בחיבור מכשירים רבים לרשת, מכיוון שהזרם עולה משום שזה פונקציה של מכשיר והתנגדותו. ועלול לגרום להתלקחות. תודה על התיקון

למעלה