שאלה בוערת

תמר, אז מה עבורך הוא פינוק?

ובכלל, לא בטוח שפינוק זה כל כך רע... העולם שם בחוץ לא ממש מפנק/יפנק את ילדינו. המקום לקבל זאת (תהא המשמעות למושג זה אשר תהא) הוא בדיוק בבית, אצלנו.

תמר,

New member
בעיני פינוק הוא חיוני לילד

לכן כתבתי לך שזה לא פינוק בעיני.

big mama 2

New member
מפונק

כן אז דרורי מפונק במלוא מובן המילה , הוא מבקש שירימו לו דברים מהרצפה בזמן שהוא כמובן יכול להרים בעצמו , ואם לא מרימים לא אז הוא צורח ועוד דברים דומים , כמובן שאני לא מאשימה אף אחד בעניין אלא את עצמי !!

האמת? התיאור שלך לא נשמע לי כמו

פינוק, אלא כמו תרגולת שליטה והפעלה מצידו. ואני כותבת זאת ללא שום נימה ביקורתית, ואני מקווה שכך זה גם מתקבל. אל תאשימי את עצמך כי את לא אשמה. לא מתאים לך כבר? תעשי שינוי ותהיי נחושה לגבי עמדתך בנושא. ועם יד על הלב, האם לא כולנו רוצים מידי פעם שלא להתאמץ ושמישהו אחר יעשה במקומנו את מה שצריך לעשות? אז גם לקטנים מותר, לא?

irisgh

New member
אני לוקחת את הדברים שלך לפה

אז אולי הגננת מציקה לך, כי נראה לה שאת צריכה 'דחיפה' בלדרוש מהילד. גמילה - תגמלי כשיבוא לכם. אבל בעניין ה'פינוק' - או כמו שאמרה תמר ואני מסכימה עם זה - "אם עושים עבור הילד דברים שהוא יכול לעשות לבד, זה לא פינוק, אלא שלילת ההזדמנות שלו ללמוד ולהתפתח." ז"א, אם יניבי מבקש על הידיים, כי הוא עייף, הוא ואני יודעים שכרגע הוא עייף, ואני מפנקת אותו. שזו ז'סטה. שלרוב יש לו יכולת ללכת בעצמו. שהוא בעצם חזק ומסוגל ללכת. שפעם הוא היה תינוק, והיה צריך שיקחו אותו על הידיים, ועכשיו הוא גדול דיו ללכת לבד. בעצם, הוא גדול דיו ללכת לבד, ולעזור לי! כי הרי קשה לי לצאת מהבית מבלי שהוא יחזיק את הדלת פתוחה. ואם הוא לא יפתח את הדלת, איך אני והתינוק נעבור? זה גם עוזר למצב שיש אחות קטנה. אם הוא לא מרגיש בן גילו, ומקומו בבית הוא מקום של תינוק חסר ישע, שלא מסוגל לעשות עבור עצמו, ושצריך לצרוח בכדי שצעצוע יגיע לידיו, הרי שהתינוקת מתחרה איתו על אותה משבצת, אותו מקום משפחתי. 'התינוק של המשפחה'. ואת כמובן, תנסי לספק תינוקת חסרת ישע, ורודן קטן, ורוב הסיכויים ש.. תתעצבני, או סתם תהיי מותשת. (סליחה חמוד, זו לא אמירה על אופי. זה מצב שעוד מעט יעבור
). בעיני, ילד נהנה מפינוק שהוא יודע שהוא פינוק. ילד נהנה להתכרבל במיטה של אמא, כשמתחשק לו. להיות על הידיים. אבל הרי, לו היינו ממשיכים לשאת את הילד בן השלוש על הידיים לכל מקום, ולא נותנים לו ללכת בעצמו, הוא היה הופך מתוסכל. ומתחיל לצרוח שניקח אותו לפה ולשם.. כי בעצם, כבר לא מתאים לו להיות תלוי כ"כ. ובצורה אחרת- כשהאנרגיה שלו הולכת ללמידה, התנסות, עצמאות, יש לו פחות עניין בלהשפיט אותך, ויותר בלהתפתח, ללמוד, ולהשתמש בך כעוזרת לו ללמוד (ולא כמשרתת את צרכיו הבסיסיים). האינטראקציה העיקרית עם תינוק היא שרות צרכיו הבסיסיים. עם ילד בן 3 לערך - הרבה יותר לעזור לו ללמוד את מה שהוא יכול ללמוד. שאלות שהוא שואל, תיווך על העולם, עידוד ברכישת עצמאות. הוא עדיין צריך אוכל, אבל כבר לא שיכניסו לו אותו עם הכפית לפה.

לאה_מ

New member
לכי בקצב שלו. אין דרך לכפות על ילד

גמילה - זה יהיה בקצב שלו בכל מקרה, השאלה היא אם זה יגרור מאבק וימשך המון זמן, או שזה יהיה תהליך קצר וטבעי.

big mama 2

New member
רק לא מאבקים

אנחנו לא אנשי מלחמות , אני לא נאבקת איתו כמעט על כלום אז בטוח שלא על זה .

Shellylove

New member
הגננת שלנו

אמרה שהיא מאד לא אוהבת את המושג "גמילה מחיתול" מאחר ולגמילה יש קונוטציות שליליות ואת החיתול התינוק לא בחר, אנחנו אלו שבחרנו לשים לו אותו מתוך הנוחיות שלנו (טוב, חוץ מה"אמיצות" המגדלות בלי). היא מציעה: "מעבר מחיתול לתחתונים", יותר נעים לא? הייתי מדברת עם הגננת, מספרת לה שקראת הרבה מחקרים בנושא ושאין טעם לזרז אותו ושהיית מבקשת שגם לא תשדר לדרור שום תחושה שלילית בעניין.

kokopeli1

New member
מה עושים?

א. מתעלמים מהערות הגננת, ובמקרה הקיצוני יותר, מבהירים לה שזה לא מתפקידה להחליט מתי דרור יפרד מהחיתול ב. תקראי את ההודעה שכתבתי "מגיע לנו מזל טוב". ואת המילה מוצץ תחליפי במילה חיתול. בדיוק אותו הדבר כמו שקרה לנו עם המוצץ אתמול, קרה לנו עם החינ\תול לפני שנה וחצי, כשנטע היתה בת שלוש. פשוט תני לו את הזמן שלו. או כמו שהגננת אמרה לי בזמנו "הוא לא ילך לכיתה א' עם חיתול"

לא נראה לי להתעלם מההערות

אם הערותיה מפריעות יש לפתוח את הנושא. היא מעירה כי כך היא חושבת ואת המסר הזה, שמפריע לך, היא מעבירה גם לדרור.0

תופסת טרמפ ושואלת גם בנושא גמילה:

נוריאל ב-18/2 יהיה בן שלוש. עניין הגמילה התחיל להתגלגל אצלי בראש אבל רק במחשבות. ביום רביעי האחרון, כבמטה קסם, נוריאל בא אלי ואמר לי אמא פיפי שירותים. בשמחה וששון הלכנו לשרותים ומאז עד עכשיו יש הצלחות בפיפי. דיברתי עם הגננת ביום שישי, היא אמרה שנראה איך הולכים העניינים. נוריאל לא רוצה טיטול וכבר קניתי תחתונים וכך התחיל השבוע בגן. הכל היה על מי מנוחות עד אתמול. הוא עשה קקי בתחתונים, בגן. טלפון מהגננת שכעסה עלי על שלא דיווחתי לה כמה ימים הוא לא חירבן (כולה בקושי 3 ימים. יום שבת היה קקי לכן לא היה נראה לי כ"כ קריטי, למרות שכבר התחלתי לחשוב על עניין הקקי). ביום שבת הוא עשה קקי פעם אחת בשרותים ופעם אחת בתחתונים. עניין השרותים עבר בשמחה ובעידוד, עניין התחתונים אמרנו לו קקי עושים בשרותים. בפעם הבא שיהיה לך קקי תלך לעשות בשרותים. חשוב לי לציין שכל הפעמים של הליכה לשרותים יזומות מצידו. אני לא צריכה להזכיר לו. נחזור לעניין הפיספוס בגן והגננת: היא אמרה לי שכעיקרון קודם עושים את הגמילה בבית ורק אח"כ, כשהילד שולט יפה, מצטרף הגן ושאני קפצתי רחוק מדי מהר מדי=הורדת הטיטול בבת אחת. השיחה הסתימה בטוב נראה הלאה מה יקרה. היום, בבוקר,שוב טלפון. נוריאל חירבן בתחתונים. הוא עוד לא בשל, את יכולה לעשות לא נזק נוראי, עדיף לחזור לטיטולים וכד'. ישבתי וקראתי (מיום שבת למעשה) את הדיונים שהיו פה על גמילה ובעיקר קטע של קקי בתחתונים. אני מבינה שנוריאל אולי עדיין לא נימצא בבשלות הנפשית, ושאולי קפצתי מוקדם מידי, למרות שאני לא רוצה לקחת ממנו את עניין הפיפי, ולמרות שזה שבוע ראשון לגמילה! אה, עוד משהוא: הגננת מתעקשת לבטל את הצלחות השליטה על פיפי. היא אומרת שזאת לא גמילה. רק שליטה על פי הטבעת היא גמילה. היום, אחה"צ, הוא פיספס בגן המשחקים, וכשהגענו הביתה הוא ביקש טיטול. חשבתי שהינה אני באמת מקבלת תשובה מהילד, אבל לפני השינה הוא ביקש תחתונים. ביקש פיפי שרותים וכשסיים - תחתונים. דבר נוסף שהגננת אמרה לי הוא שמה פתאום שילך ערום? סיפרתי לה שבסופשבוע הוא לא רצה מכנסיים (תחתונים עוד לא היו...) היום, במקלחת, ראיתי בשתי השכמות שלו מעין כתמים אדומים. כמו שנישרטים מקיר או כמו צביטות. שאלתי אותו מה יש לך פה? ונגעתי קלות, קיבלת מכה? והוא ענה לי:"מירב מרביץ אוריאל קקי" היתי בדום שתיקה. (מירב זו הגננת) אח"כ ראיתי עוד איזו כתם אדום מאחורי הברך וגם פה נגעתי קלות ושאלתי אם הוא קיבל מכה והוא ענה שהוא קיבל מכה מהשולחן. שאלתי אם בשכמות הוא קיבל מכה גם מהשולחן והוא לא ענה. (זאת הפעם השניה שהוא אומר מרביץ, פעם ראשונה היתה על הסיעת לפני מס' שבועות). איך אני אמורה להיחס לעניין כולו? להחזיר לו את הטיטול? לשאול אותו? איך להתיחס לגן? לאמירות של הגננת? למה שהוא סיפר? פיפי זה גמילה? הוא כן או לא בשל לגמילה? תודה על הסבלנות

kokopeli1

New member
עזבי את הטיטול

הלב שלי דופק עכיו בשיא המהירות והעוצמה - הגננת מכה את הבן שלך

kokopeli1

New member
בהחלט יכולה

כתבת שלשאלתך ממה הסימנים שיש לו על השכמות, הוא ענה "מירב מרביצה קקי". לי זה נשמע כפשוטו לגמרי - הילד עזה קקי בתחתונים, לגננת אין סבלנות וסובלנות לכך (והיא הבהירה לך את זה לא פעם), ונוהגת כלפיו באלימות כשזה קורה, עד כדי כך שנשארו לו שם סימנים. אני לא חושבת שילדים בגיל הזה יודעים לשקר בנוגע לאירועים כאלה, וחוץ מזה, הוא הרי ידע להבחין בין מכה שהוא קיבל בחצר לבין מכה שהוא קיבל מהגננת. לא הייתי שולחת את ביתי לגן עד לבירור העיניין

kokopeli1

New member
אני קוראת שוב את הודעתך המקורית

אז א' - עיניין פעוט - מכה לא בחצר אלא מהשולחן. וב' - את מציינת שהוא גם התייחס אל הסיעת בהקשר של "מכה". איך הוא הולך לגן? הוא שמח אל הגננת והסיעת? האם יש שינוי בהתנהגות שלו בזמן האחרון? אני הייתי ממש נלחצת אם ביתי היתה מספרת לי שצוות הגן מכה אותה. אפילו שהיא היתה בת שלוש

שרוֹן

New member
אני הייתי נלחצת ממה שהוא אמר.

לעשות בירור. קודם איתו, ובעדינות. ותדגישי לו שזה לא נורא לעשות קקי בתחתונים ושלגננת אסור לעשות מה שעשתה. ושטוב שהוא אמר לך. וכמובן להעמיד את הדברים מול הגננת. אם זה נכון זה נורא.

לאה_מ

New member
אוסי, זה נשמע מאד לא טוב.

גם אם היא לא מכה אותו, היא כנראה מתייחסת בצורה מאד מאד לא טובה לעניין הקקי. יש לך אפשרות לא לשלוח אותו לגן מחר? כי אני הייתי מבררת את העניין בצורה מאד מאד יסודית לפני שהייתי מאפשרת לו לבקר בגן הזה (אם בכלל). ולגבי הגמילה - אני חושבת שמי שעושה פה נזק זה הגננת (וזה אפילו אם הייתי מצליחה להתעלם מסיפור המכות, שנשמע לי חמור מאד מאד ואף יותר מכך). מה שאת מתארת מאד מתאים לתאור של התחלת גמילה. אני מציעה לך לקרוא גם את הדיונים בקטגורית גמילה מטיטולים -> סיפורי גמילה, תראי את התהליך - נוריאל נשמע לי בהחלט בתהליך נכון. אבל תעשי משהו דחוף בעניין הגננת, ואל תשלחי אותו לשם אם את לא משוכנעת במאה אחוז שלא היו דברים מעולם (ואגב, גם אם לא היו דברים מעולם - ברור שההתייחסות שלה לעניין הגמילה שלו מזיקה ביותר - כולל נזק לנוריאל, ולא רק נזק לגמילה). ותעדכני אותנו.

אין לי מה להוסיף בעיניין הגננת...

בעינין הגמילה, הגננת (?) מדברת שטויות. כל ילד ניגמל אחרת. לילדים שונים דפוסי גמילה שונים. גמילה מפיפי היא גמילה מפיפי. ויש שיאמרו להפך- קל יותר להצליח בקקי כי זה בא יותר לאט ולא בורח כמו פיפי. יכול להיות שיש לו רטיעה מלעשות קקי באסלה. זה גם נפוץ. אם אני זוכרת נכון, הוא עשה רק פעם אחת בשרותים. אולי זה לא מוצא חן בעיניו משום מה... אפשר לנסות סיר, או באמבטיה ואח"כ לאסוף כשלב מעבר.

Adi 2606

New member
לנו לקח חצי שנה להפסיק קקי בתחתונים

גם אחרי הגמילה מפיפי, וכשכבר היה ברור שאין חיתול הוא המשיך לעשות קקי בתחתונים. דווקא הגננת והצוות קיבלו זאת לגמרי בטבעיות, ובסוף זה עבר! סבלנות!

למעלה