טוב עשית!
מכיוון שלא ראיתי קודם, אגיב מההתחלה. לעניין ההרבצה. אם יש בזה משהו, זה ממש מחריד. טוב שהוצאת אותו. לעניין הגמילה: עצם תאור תהליך הגמילה, בדיוק כמו אצל יניב. הווה אומר - הגננת מדברת שטויות! יניב התחיל עם פיפי, קקי הוא ממש לא ידע לעשות כלל בשרותים. כשהורדנו תחתונים, הוא שלט על הפיפי, לפעמים, וקקי עשה קבוע בתחתונים! אחרי כמה ימים התחיל לעשות בבית בשרותים. בגן - כמה ימים לא עשה. אח"כ כמה ימים עשה בתחתונים. אח"כ התרגל פשוט לא לעשות קקי בבוקר, אלא רק בבית אחה"צ. ואם לא היינו בבית אחה"צ לעיתים פספס. אח"כ מדי פעם התחיל לעשות גם בגן בשרותים. כל זה, דיווח על תחילת ספטמבר! (התחיל בגיל 2 ו 11 חודש). ועכשיו, כמובן, אין לי מושג. הוא מסתדר היטב, ואני כבר לא עוקבת. רק בחורף, מדי פעם עושה בלילה פיפי במיטה. בערות - מי זוכר שאי פעם היו בעיות
בקיצור. התהליך שאת מתארת נשמע רגיל לחלוטין. הגן פשוט לא משתף פעולה עם העניין. במילים אחרות 'לא בא לה'. היא רוצה ילד גמול, ורק 'מפספס'. זה לא הולך ככה (אלא אם זה חופש גדול). אנחנו התחלנו גן 'עירוני', והוצאנו אותו אחרי יומיים, משהיה ברור שהם מצפים לילדים גמולים, אבל לא מוכנים להודות בכך בעיריה. גם שם ציפו רק ל'פספוסים'. נשארנו יום בבית, הלכנו לגן אחר, ואני מודה לאל הטוב שמצאנו את הגן הזה שהוא ממש מקסים, הולך לקראתו. מעולם לא עשו לי שום פרצוף בעניין התחתונים מלאות הקקי שהתמודדו איתם. פעם פעמיים זרקו לי זוג תחתונים שלא הסתדר לנקות. נו, מילא. טיטולים על יממה שלמה עולה יותר. מעבר לזה, כל הגישה היתה סבלנית להפליא. וזה עזר מאוד ליניבי להגמל בהצלחה. תחשבי על זה: הם קיבלו ילד חדש שיום יום היה צריך להחליף לו תחתונים ומכנסיים, לפעמים פעמיים ביום. שום ציפצוף לא שמעתי. (להבדיל, בגן בארה"ב, הגננת החזירה לו טיטול פול-אפס, אחרי שהתחלנו גמילה ביוזמתו, ואמרה לו שהקקי יכול ליפול על הרצפה. כמובן שמאז הוא לא הסכים לשום דבר אחר מטיטול. הוא היה מבועת מהרעיון! היא פשוט חירבשה לנו את העניין. לא צריך מכות. מספיק שהם יתקעו לו רעיון מהסוג הזה, והוא יתנגד לגמילה לעד. הוא לא טיפש. רק קטן.) אל תבהלי מזה שהתהליך מתנדנד קדימה ואחורה. ברור שאם יש שינויים בחיים, בנוסף לתהליך, זה לא עוזר. אבל ברגע שהוא יסתגל לגן החדש, ואם זה גן חם ולא מאוד עמוס, זה יכול להיות די מהיר, התהליך ירוץ קדימה. גם אנחנו, כמו שכתבתי, נאלצנו לעשות שינויים בחיים יחד עם הגמילה. ברוך השם, הכל בסדר עכשיו. סתם מסקרנות - מה בגן של מאיה 'בלי יומרות ותחכום'.. ומה בגן שלו מלא יומרות? מובן שלדעתי צוות חם - זה הכרח. כל היתר בונוס. אבל בלי צוות חם, שהולך לקראת הילד, כל היתר, חסר משמעות.