שאלה בוערת

maya100

New member
אוי אוסי!! ../images/Emo24.gif

זה באמת נשמע לא טוב ואני מצטרפת לנאמר כאן לגבי הגננת והאוירה בגן... בנוסף, הייתי מנסה להבין מנוריאל מה קרה ומאוד מאוד משבחת אותו על שסיפר לך, זה חשוב! זה כל כך מעצבן אותי, כי מספיקה מילה אחת לא במקום של גננת בכדי לקלקל גמילה להרבה מאוד זמן! אוףףףף! ודווקא נשמע שהתחלתם בסדר גמור.
לך ולנוריאל המקסים שלך!

Shellylove

New member
מי שלא נגמל

פה זאת הגננת- כל הגישה שלה נשמעת מאד בעייתית בלשון המעטה! נשמע שאת חוסר הרצון שלה להתעסק בפספוסים היא מפילה עלייך וגרוע מכך, על נוריאל!

אני קוראת וכולי רותחת מזעם ../images/Emo5.gif

קודם כל יש לך ילד נבון שיודע להביע את עצמו בצורה נפלאה. דבר שני, כמו שאת מתארת את השתלשלות העניינים עם הגננת, היא מצטיירת לי כגננת מאוד נוקשה ומאוד לא זורמת עם צרכי הילד. אני משווה לגמילה של אורן ואני לא מוצאת נקודות דמיון. הגמילה היתה אצלנו בשיתוף מלא עם הגן. אי אפשר לבלבל ילד שבבית עושים בסיר או בשירותים ובגן עושים בטיטול. ידוע לגמרי שבהתחלה יש פספוסים ואותנו הכינו להביא לגן הרבה בגדי החלפה: תחתונים, גרביים, מכנסיים. הכי מזעזע אותי מהכל ועל זה לא הייתי שותקת - הסימנים על הילד שלך
מי היא החוצפנית הזאת שמרשה לעצמה לגעת בילד שלך?? למה שהילד שלך ימציא כזה דבר? אורן גם בת 3 ומעולם לא שיקרה לגבי מכות שקיבלה. תמיד היא מספרת מה ומי עשו לה מה ושזה לא היה לה נעים. מצטערת שאני כל כך כועסת, אבל זה מרתיח אותי!!!!

מארועי היום

היה לי לילה קשה ובסופו החלטתי שאני אומרת לגננת. ככה, כמו שנוריאל אמר לי. היא הגיבה בשפת גוף ממש לא נעימה, אבל זה סוביקטיב. אולי קראתי לא נכון, והיא אמרה שדבר כזה לא יקום ולא יהיה. היא אפילו לא כעסה כשזה קרה (רק עלי היא כעסה
). היא שאלה אותי איך אני בכלל מעלה בדעתי כזה דבר. שאלה אם אני באמת חושבת שזה מה שהיא עושה. ולא מצא חן בעיניה שנוריאל שוב עם תחתונים. והיא אמרה שיהיה לי ברור שהיא לא מוכנה לקחת שום אחריות על כל ריגרסיה שהיא או בעיה אחרת בילד, שיהיה לי ברור שזה על אחריותינו. כולה גמילה.... בצוהרים התקשרתי לשאול איך עבר היום. היא אמרה שנוריאל פיספס פיפי ושהיא רוצה לדבר איתי פנים מול פנים. במקביל דיברתי עם שתי בנות מהעבוד השלי, אחת מרפאה בעיסוק והשניה, המנהלת שלי שלה 4 ילדים ואני מאד מחשיבה את הידע שלה והנסיון שלה. תגובותיהם היו זהות לשלכן. במילה אחת: זעזוע. השיחה בצהרים היתה סביב הכן/לא היו מכות וה"חיפוש" שלי את המערכת. נתחיל מהסוף: כל פעם שנוריאל עובר שלב או משבר אני מחפשת את האשמה במערכת ולא בי
ועניין המכות אנא, חשובה לי דעתכן היא אמרה שהיא שוחחה עם נוריאל על זה. בזמן שהיא החליפה לו מכנסיים היא ראתה חבורה ברגל אז היא שאלה אותו מה זה. ונוריאל אמר אבא הרביץ. וככה היא עברה על כולם ועל כולם הוא אמר ....הרביץ. היא אמרה לי שהוא לא מבין את חומרת המילה והוא משתמש בה כאילו הוא אומר לצייר. הילד יודע מה זה הרביץ! כשהחתול שלנו מנסה לסרוט אותו הוא בא אלי ואומר לי: "אוקטי הרביץ", כשמאיה דוחפת לו את הרגל הוא אומר לי "מאיה מרביץ", אבל יכול להיות שהדמיון שלו מפותח והוא כן מבלבל כעס או משהוא שלא נעים לו עם מכה? סופה של השיחה היא שנוריאל יתחיל גן אחר ביום ראשון. היא התנערה לחלוטין מזה שאמרתי לה שאני מרגישה שאין תמיכה בתהליך לנוריאל, לדבריה היא רק מזהירה מפני נזקים אבל בוודאי שהיא איתנו ואם זה מה שההורים רוצים היא תומכת בשימחה, שנוריאל מקבל המון מהגן, שהגן עשה לו טוב... ולסיום: נחשו מה? נוריאל עשה קקי בשרותים!

../images/Emo45.gif נראה לי שקיבלתם החלטה נכונה

להעביר אותו לגן אחר. ה"בירור" שהיא ערכה עם נוריאל מעורר חשד גדול לא פחות. בקצב הזה, כהתגוננות, היא עוד הייתה מדווחת עליכם לרשויות השונות שאתם מכים את הילד...
לנוריאל, שמראה כל כך יפה מה טוב לו...

לאה_מ

New member
../images/Emo45.gif החלטה נבונה, אוסי

אני בטוחה שזה לא פשוט אבל אני גם בטוחה שאת צודקת. מעבר לעניין של הרביצה לו או לא הרביצה לו (שאני אפילו לא יכולה להתחיל להתייחס לחומרה שלו), גם אם היא לא הכתה אותו או הפעילה אלימות פיזית כלפיו, אין לי שום ספק שהיא לא התייחסה לקקי בתחתונים בצורה עניינית. זה יותר מדי שגם הוא "ימציא" את עניין ה"הרביץ" וגם הקישור של זה לקקי (או של התנהגות לא נעימה שלה כלפיו בעניין הקקי) יהיה מקרי. אני בטוחה שאם היא לא הכתה אותו, היא הגיבה בצורה שהיתה לו מאד לא נעימה (בלשון המעטה). וחוסר שיתוף הפעולה שלה בנושא הגמילה, כאשר באמת מדובר בילד עם סימני גמילה ברורים... פשוט סרוב לתמוך בתהליך הזה בשום צורה - זה פשוט מדהים אותי. גם אני לא הייתי משאירה ילד בגן כזה. מצאתם כבר גן חדש? שיהיה בהצלחה, ותמשיכי לעדכן. וכמובן,
לנוריאל על הקקי בשרותים (למרות הכל!).

חומרת העניין מתחוורת לי עכשיו

הוא נכנס למרפסת שירות והתחיל לעשות שם קקי!! מעולם זה לא היה דפוס ההתנהגות שלו. תמיד הוא היה עושה בחופשיות והוא נענע לי כ"כ מהר. כשאמרתי לו אני רואה שאתה צריך קקי, בוא נלך לשרותים, הוא רץ וביקש שאעזור לו בהתפשטות. אני לחלוטין שמחה ושלמה עם ההחלטה. נראה לי שאני מכניסה אותו לגן של מאיה. גן בלי יומרות, בלי תיחכום, עם צוות חם מאד (בהרבה יותר מהצוות של הגן שלו)... תודה. חכיתי בקוצר רוח לסוף היום כדי לראות את דעתכן.

maya100

New member
אוסי, אני שמחה על העדכון הזה!

ושאלה: לא כדאי אולי לעשות תקופת צינון של איזה שבוע בין הגנים? וגם, מה תגידי לו על למה עוברים גן?איך תסבירי לו את העניין? (רק שלא יחשוב שהוא אשם!!)

טוב שהעלת את זה,

אני אמרתי לו מהבוקר שהיום יום אחרון בגן. השאלה אם יש צורך להכביר במילים. ועידכון: עברנו לילה נוראי. נוריאל התעורר 3 פעמים בצווחות, לא נרגע, דחף אותנו ברגליו ועל הבוקר חירבן בפול אפס. בקול שקט הוא בא אלי ואמר טיטול (???). המשך מאוחר יותר.

kokopeli1

New member
גם ממני קבלי../images/Emo45.gif

אבל נראה לי שנשארה כאן בעיה לא פתורה. אני לא יודעת עד כמה יש לך את הרצון ואת הכוחות להיות במלחומות של אחרים, עכשיו, משהחלטת להעביר את נוריאל לגן אחר, אבל לדעתי, עליך לספר את מה שסיפרת לנו להורים אחרים בגן. אם מה שאנחנו חושדות בו כאן נכון, אסור שלא לפתוח את זה בצורה יותר רצינית. ולעיניין התגובה של הגננת - לי זה נשמע כמו טקטיקה של יצירת רגשות אשם בך כדי להסיח את דעתך ממנה (את מחפשת את האשמה באחרים, אבא מרביץ), שהיא תצא הטובה ואת הרעה (היא תומכת, הגן עושה לו טוב, היא לא לוקחת אחריות על רגרסיות). בבקשה, נסי לא ליפול בפח הזה. בהצלחה וגם - תעדכני

irisgh

New member
טוב עשית!

מכיוון שלא ראיתי קודם, אגיב מההתחלה. לעניין ההרבצה. אם יש בזה משהו, זה ממש מחריד. טוב שהוצאת אותו. לעניין הגמילה: עצם תאור תהליך הגמילה, בדיוק כמו אצל יניב. הווה אומר - הגננת מדברת שטויות! יניב התחיל עם פיפי, קקי הוא ממש לא ידע לעשות כלל בשרותים. כשהורדנו תחתונים, הוא שלט על הפיפי, לפעמים, וקקי עשה קבוע בתחתונים! אחרי כמה ימים התחיל לעשות בבית בשרותים. בגן - כמה ימים לא עשה. אח"כ כמה ימים עשה בתחתונים. אח"כ התרגל פשוט לא לעשות קקי בבוקר, אלא רק בבית אחה"צ. ואם לא היינו בבית אחה"צ לעיתים פספס. אח"כ מדי פעם התחיל לעשות גם בגן בשרותים. כל זה, דיווח על תחילת ספטמבר! (התחיל בגיל 2 ו 11 חודש). ועכשיו, כמובן, אין לי מושג. הוא מסתדר היטב, ואני כבר לא עוקבת. רק בחורף, מדי פעם עושה בלילה פיפי במיטה. בערות - מי זוכר שאי פעם היו בעיות
בקיצור. התהליך שאת מתארת נשמע רגיל לחלוטין. הגן פשוט לא משתף פעולה עם העניין. במילים אחרות 'לא בא לה'. היא רוצה ילד גמול, ורק 'מפספס'. זה לא הולך ככה (אלא אם זה חופש גדול). אנחנו התחלנו גן 'עירוני', והוצאנו אותו אחרי יומיים, משהיה ברור שהם מצפים לילדים גמולים, אבל לא מוכנים להודות בכך בעיריה. גם שם ציפו רק ל'פספוסים'. נשארנו יום בבית, הלכנו לגן אחר, ואני מודה לאל הטוב שמצאנו את הגן הזה שהוא ממש מקסים, הולך לקראתו. מעולם לא עשו לי שום פרצוף בעניין התחתונים מלאות הקקי שהתמודדו איתם. פעם פעמיים זרקו לי זוג תחתונים שלא הסתדר לנקות. נו, מילא. טיטולים על יממה שלמה עולה יותר. מעבר לזה, כל הגישה היתה סבלנית להפליא. וזה עזר מאוד ליניבי להגמל בהצלחה. תחשבי על זה: הם קיבלו ילד חדש שיום יום היה צריך להחליף לו תחתונים ומכנסיים, לפעמים פעמיים ביום. שום ציפצוף לא שמעתי. (להבדיל, בגן בארה"ב, הגננת החזירה לו טיטול פול-אפס, אחרי שהתחלנו גמילה ביוזמתו, ואמרה לו שהקקי יכול ליפול על הרצפה. כמובן שמאז הוא לא הסכים לשום דבר אחר מטיטול. הוא היה מבועת מהרעיון! היא פשוט חירבשה לנו את העניין. לא צריך מכות. מספיק שהם יתקעו לו רעיון מהסוג הזה, והוא יתנגד לגמילה לעד. הוא לא טיפש. רק קטן.) אל תבהלי מזה שהתהליך מתנדנד קדימה ואחורה. ברור שאם יש שינויים בחיים, בנוסף לתהליך, זה לא עוזר. אבל ברגע שהוא יסתגל לגן החדש, ואם זה גן חם ולא מאוד עמוס, זה יכול להיות די מהיר, התהליך ירוץ קדימה. גם אנחנו, כמו שכתבתי, נאלצנו לעשות שינויים בחיים יחד עם הגמילה. ברוך השם, הכל בסדר עכשיו. סתם מסקרנות - מה בגן של מאיה 'בלי יומרות ותחכום'.. ומה בגן שלו מלא יומרות? מובן שלדעתי צוות חם - זה הכרח. כל היתר בונוס. אבל בלי צוות חם, שהולך לקראת הילד, כל היתר, חסר משמעות.

למעלה