שאלה בוערת

big mama 2

New member
שאלה בוערת

דרור בן השנתיים ותשע עדיין עם חיתול ואת האמת לא ממש מראה שום סימן לגמילה . הגננת זורקת מידי פעם הערות מעצבנות בנושא. מה עושים ??

אומרים לגננת

להגמל מהערות מעצבנות, ומייד. עכשיו חורף, יש ילדים שכשהם מפספסים את הגמילה בשנתיים וחצי בערך (עוד לא מוכנים) - נוצר דילוג זמן עד אחרי החורף. משהו שגננת אמורה לדעת ולהבין. ועוד עצה לגבי הגננת - העולם מלא היום אידיאולוגיות חינוכיות שונות ומשונות. תאמרי לה שזו שלך היא לא לגמול לעולם כדי שלא יגייסו אותו בגיל 18 לצבא.

big mama 2

New member
תודה

אני אשתדל להתעלם מההערות. תודה על העיצה. אייך מתחילים בכלל גמילה ??

שרוֹן

New member
נותנים לילד להסתובב ערום בבית

בגלל זה עדיף קיץ, כי אז נעים יותר. מפנים שטיחים, ורואים איזה יחס יש לילד לעניין יציאותיו. יש כל מיני התייחסויות, יש ילדים שלא אכפת להם מהיציאות ויש כאלה שנלחצים מהן. ברגע שאת מרגישה שיש לו מודעות לעניין את יכולה לעניין אותו בסיר ו/ישבנון, מסבירים מה עושים שם, מדגימים אם אפשר (אם כי אני מניחה שהוא יודע איפה אתם עושים צרכים). להגיב רגוע אם יש פספוס, לנקות ולציין שפעם הבאה אפשר לעשות את זה בשרותים. אצלינו הטרמינולוגיה היא "איפה שאבא ואמא" ולא "כמו ילד גדול" כי זה מעצבן בעיני. נדרשת הרבה רגישות וגם הרבה סבלנות. זה לא פשוט לאף אחד. לשבח כל יציאה בשרותים (לא צריך בלונים ומשרוקיות, תספיק איזו מילה טובה). יש הרבה שירשורים שניתן לקשר. בהמשך.

לאה_מ

New member
ובינתיים את יכולה לקרוא את הדיונים

האלה - אולי תקבלי רעיונות מועילים לעתיד

big mama 2

New member
לחכות לקיץ ??

אז מה עד לקיץ פשוט לעזוב את הנושא ?? לפעמים הוא מבקש - קקי בשירותים יושב שנייה וחצי וקם !! זה גם משהו אני יודעת. אנחנו לא מלחיצים אותו בכל מקרה !!

נסי

להשאיר עשר דקות פה ושם בלי חיתול, לתת לו לשבת כמה שהוא רוצה, לדבר על זה כדי להתחיל לפתח מודעות לדחפים וצרכים. הקיץ קרוב, באפריל כבר חם יותר. שלוש זה לא מוקדם אבל בטווח הנורמה, לדעתי. ובנים נגמלים בגיל ממוצע גבוה משל בנות, לפי מה שאומרים לי כל הזמן (זה לא המצב אצלינו).

עוד משהו

בגילאים הללו, בן דודו של עומר אימץ אותו כאח קטן וכל פעם שהלך לעשות פיפי לקח אותו לראות "איך בנים עושים פיפי"....זה עזר

לאה_מ

New member
החורף כאן לא כל כך ארוך ../images/Emo13.gif

עוד חודשיים כבר יהיה מספיק חם בשביל להסתובב ערום (בטח בבית מחומם). אם הבית שלכם חם כבר עכשיו, את לא חייבת לחכות. ואפשר גם לתת זמן עירום קצר, נניח, לפני ו/או אחרי האמבטיה, וכד'. אצלנו מה שממש פתח את תהליך הגמילה היתה האפשרות של אורי להסתובב ערום.

big mama 2

New member
הבית שלנו חם

אבל דרור לא ממש מסכים להיות בלי חיתול. לדעתי הוא ממש לא מוכן לגמילה. אבל האם ללכת בקצב שלו ולראות מה ??? השאלה היא לאייזה גיל נסחוב את העיניין הזה

לכי בקצב שלו

לנו יש את אותה בעיחה בדיוק עם מוריה. היא עוד חודש בת שלוש ועדיין לא גמולה. היו כמה ימים שבבית היא היתה בלי טיטול (לפי בקשתה בלבד) ולא פספסה ושוב לא רוצה להוריד טיטול בבית. אז אני הולכת לפי הרצונות שלה. הרי אי אפשר להכריח אותה וזה גם יגרום לה לטראומה אם נכריח. מה שבטוח שלא מוריה ולא דרור שלך ילכו עם טיטול לכיתה א'.

big mama 2

New member
../images/Emo25.gifבטוח שלא בכוח

אצלנו בבית בכל מקרה לא מכריחים כלום... אני סתם פיתחתי אייזה פחד מעיניין הגמילה הזאת {לדעתי באשמת הגננת }. אני מקווה שזה ילך חלק! בהצלחה רבה עם מוריה !!

big mama 2

New member
מפונק

אני מקווה שגם אצלנו ילך חלק רק שדרורי מאד מאד מפונק וגם לא מזמן {יחסית} נולדה לו אחות אז זה בטח גם משפיע !!

big mama 2

New member
הבעייה היא שלי

מן הסתם , אבל הוא באמת מפונק ודרך אגב גם עדיין יונק

לאה_מ

New member
אז אם נולדה לו לא מזמן אחות

יש לו "תירוץ טוב" לדחות קצת את הגמילה. והנקה לא קשורה לפינוק - אורי בן 3.2, יונק, וממש ממש לא מפונק.

מה זה מפונק?../images/Emo2.gif

לפנק זה לעשות עבור הילד דברים שהוא יכול לעשות בעצמו, לא? לדוגמא - לקחת אותו על הידיים במדרגות כשהוא כבר יודע ויכול לרדת לבד (בעזרת המעקה ויד). וגם אם עושים דברים במקומו כשהוא יכול, ז"א מפנקים אותו, האם זה תמיד וככלל לא טוב? >אומרת שחר, שמתלבטת בעניין בעצמה<

תּמָר

New member
דעתי האישית

אם עושים עבור הילד דברים שהוא יכול לעשות לבד, זה לא פינוק, אלא שלילת ההזדמנות שלו ללמוד ולהתפתח. (אם זה נעשה באופן קבוע, כמובן) מידי פעם לתת לילד "פינוק" כזה, לא נראה לי רע, וזה תלוי בנסיבות.

למעלה