שאלה באסטרטגיה

• פותח הנושא idv
  • פורסם בתאריך

freearth10

New member
איך אתה יודע?

גם בעלי חיים בוחרים ומתכננים. והנה סיפור קצר להמחשה. ארבעתנו היינו על המיטה. אני 2 מילדי והכלב. הילדים השתובבו בלשון המעטה. זהו כלב שהגיע אלינו עם אוזן חתוכה. בני במעשי הקונדס שלו עשה תנועה עם מספריים כאילו שברצונו לחתוך לכלב את אוזנו. הזהרתי אותו, אך הוא המשיך ב"משחק". הכלב הזהיר אותו, אך הוא בשלו. ואז נשך אותו הכלב. איפה? -ניחשת נכון. באוזן. במקרה? לא, אני לא חושבת שזה היה במקרה. זה היה צעד מאוד מתוכנן. אז סליחה שככה התפרצתי. הצלחתם לסקרן אותי קצת על טאי צי, על האנשים שמאחוריה ובכלל רציתי רק לשאול מהי קאטה, כי מההסבר הקצר שלך בפורום רפואה משלימה לא ממש הבנתי. מאיה

orii

New member
מהי קאטה

בעברית תבנית. בטאי צי´ ובעוד אומנויות זה אחד הבסיסים החשובים של הלימודים. ברמה הבסיסית, זוהי סדרה קבועה של תנועות שלומדים לבצע. מבצעים את התנועות לפי עקרונות תנועה מסוימים (כל שיטה ועקרונותיה). התנועה הנכונה המתולגלת שוב ושוב ומשתפרת כמובן (אבל לאט) אמורה לאזן את המתרגל פיזית-נפשית ולהיות בסיס ליכולת לחימה בטווח רב של שנים. וזה על קצה התבנית...

תראה...

אם אתה יודע שאותו תוקף הולך לתקוף אותך ויהי מה, עליך להקדים אותו בשלבים של הריקוד. להלן שלבי הריקוד: 1) נעיצת מבט ללא מילים 2) דיבור מאיים - לרוב איזו קללה 3) דחיפה 4) מכה שמסמנת תחילת קרב. המכה לרוב תהיה אגרוף מגל. ובכן, אם תקדים את התוקף שלך וכאשר הוא יתחיל בשלב הדיבור אתה תקדים אותו ותעבור לשלב הרביעי, גורם ההפתעה יהיה שלך והתוקף שלך יהיה המום לשנייה. כמובן שעדיף לא להיקלע למצב של קרב, אבל אם אין ברירה, עושים...

אפשרות נוספת שכותב המאמר מעלה:

באחד השלבים שלפני המכה, אפרש להשפיל מבט, לבקש סליחה (אם כבר התחיל קשר מילולי, אם עוד לא אין צורך), לנתק מגע לפני שיגיע ההשלב הרביעי.

idv

New member
בתנאי שאדם השני

יקבל זאת. סביבה מלחיצה כגון חברים וכד´ עלולים לגרום לכך שהאדם השני ימשיך לבצע את הריקוד גם כשאתה מנסה לסגת ממנו.

מסכים. כמה שניתוק המגע יתבצע יותר

מוקדם, יש לו סיכוי יותר טוב להצליח. דבר נוסף, מילר מבדיל אלפי הבדלות בין "ריקוד הקוף", שמתרחש בין שני זכרים צעירים, לבין התקפה ע"י להקה - שם התחרות על עליונות היא לא בינך לבין התוקף, אלא בין התוקפים לבין עצמם - ואתה טרף ללהקה, לא יריב.

idv

New member
הכוונה שלנו היא

להמנע מאלימות לא להשתמש בה. בקפיצה לשלב הרביעי אתה פשוט מגיב לעובדה שהאדם שמולך נראה לך חזק מידי ולכן אתה מעדיף להכות ראשון ולקבל יתרון עליו.

magic goldfish

New member
טוב......

הטיעונים שמועלים בפורום הם ממש מעניינים, אז חשבתי שאקח חלק בדיון האינטלקטואלי משהו הזה ואשתמש במילים גבוהות מאוד כדי שאנשים יחשבו פעמיים לפני שהם ינסו לסתור את מה שאמרתי, למרות שלאשורו של עניין הדברים שאמרתי הם זבל מוחלט. מה שניסיתי להדגים בצורה די צינית, למי שלא הבין, זה שכל אחד מאיתנו מנסה לרמות בדרך זו או אחרת, אם במודע ואם בתת מודע. אחד הפסיכולוגים הגדולים של זמנינו, תלמידו הגאוני של פרויד, יונג שמו, המחיש את העניין כשעשה מחקר קטן על שתי כלבותיו (גולדן רטרויוור ודני, אם אינני טועה). הדני מן הסתם היה יותר גדול מהגולדן, משמע שהדני היה יותר חזק. יונג שם לב שכאשר הדני שיחק עם צעצוע כלשהו, וכשהגולדן ניסה לקחת לו את הצעצוע, הדני ויתר ונתן לו לשחק איתו. הוא שם לב, שהדפוס חזר כמה פעמים, משמע זה משהו שהיה טבוע בו. מהי, איפוא, דעתו של יונג עם העניין? יונג ראה כי למרות שהדני יכל לקרוע את את הגולדן, הוא העדיף להמנע מקונפליקט, כיוון שידע כי ידו (או טלפו, ליתר דיוק), על העליונה. לא היה לו צורך בתצוגת כוח, אז ויתר לו. ולעניינו- עניין הרמאות הוא כן המצאה אנושית, כי ידוע שאנחנו המין היחידי בעלי חלוקת האישיות הפרוידנית (איד, אגו וסופר אגו). כך שכל העניין של אסטרטגיית הלחימה וריקוד הקוף, מתקיימת רק אצל בני האדם באותה הגישה שרורי א. מילר מתכוון אליה. ריקוד הקוף לא מופיע אצל חיות באותה הצורה (צורה של איום). כאשר שני נמרים, לדוגמא, רוצים להאיבק על מנהיגות החבורה, הם נעים במעגלים לפני האינטרציה עצמה, וזאת על מנת לבדוק את היריב. אצל בני האדם זה שונה. טוב נסחפתי...... מקווה שהבהרתי את הנקודה שלי. ואם לא, פשוט תגידו. life is as heavy as a mountain, but death is as light as a feather-gangis khan

עם כל הכבוד ליונג, יתכן שהוא הבין

אנשים יותר טוב משהבין כלבים. דני ענק הוא אחד הכלבים בעלי האופי הנוח ביותר שיש, למרות גודלם; וכבר אמר מי שאמר שהכלב דומה לבעליו - כלבים צרפתיים נובחים הרבה, כלבים גרמניים צייתניים מאוד, והכלב הדני... נו, נוח...
אם היה מדובר ברוטוויילר במקום בדני...
מעבר לתחום של גזע-כלבים זה או אחר, נקודה פשוטה היא שהתצפית שערך יונג היא אנקדוטית ולא רפטבילית, כלומר מקרה פרטי ולא ניסוי שנערך בתנאים מבוקרים, ומוכיח את עצמו שוב ושוב.

ועם כל הכבוד לפרוידיאנים

החלוקה הפרוידיאנית לאיד, אגו וסופראגו היא הנחת עבודה ותו´ לא. אין כאן שום דבר שיכול להקרא "עובדה". אפילו לא אם נסתכל מהצד ונמצמץ מאוד חזק.

magic goldfish

New member
כן, התכוונתי לציין את זה אבל.....

הגשתי שזה יאבד מערכו הארגיומנטיבי. אז לא אמרתי. ובקשר ליונג, הוא אכן עשה מחקרים על בני אדם בעקבות תצפיותיו על הכלבים שלו, וראה כי צדק. ובקשר לזה עם הרוטווילר, אתה כנראה צודק. לא חשבתי על זה. life is as heavy as a mountain, but death is as light as a feather-gangis khan

idv

New member
משום מה כולם מתעלמים

מהשם "ריקוד הקוף". לי נראה שהשם מצביע על כך שלא רק אנחנו מבצעים את הריטואל הזה.

שי רגב

New member
בעניין "אסטרטגיה"

יש לי בעיה עם השאלה/ות שלך: לא ברור לי כ"כ מה המטרה - האם המטרה היא למנוע "מגע אלים" או שהמטרה היא "לנצח בעימות"? להבהרת נקודה זו יש חשיבות עליונה בבחירת האסטרטגיה. 1. אם אתה שואל לגבי "מניעת/המנעות ממגע אלים" אז התשובה, כפי שבאה לידי ביטוי טוב וברור בטאי-צ´י (מנסיוני במרכז של ניר מלחי), היא "פשוט ללכת". כלומר - להמנע ממגע. 2. אם אתה מעוניין "לנצח בעימות", בתשובה מורכבת הרבה יותר ותלויה בהמון משתנים/פרמטרים. כמו: המודיעין/מידע שיש לך על יכולותיו של היריב, היכולות שלך, השטח בו מתקיים העימות, היתרונות היחסיים שלך/של היריב (כולל האופי/סגנון הלחימה שלך/של היריב. מה שנקרא: "הפסיכוליגיה של היריבים") ועוד. אם תבהיר את השאלה - אוכל לסייע בתשובה יותר מדוייקת.

שי רגב

New member
דוד, לא אמרתי שלא... ../images/Emo13.gif

ובכל אופן, יש לשאול "את פי הנער" - למה בדיוק הוא התכוון...

idv

New member
נער?

אני מוחמא. בכל אופן הכוונה היא לצאת מהעימות ללא פגיעה כלשהי. לדעתי הדרך הטובה ביותר תהיה כמובן לנתק מגע, אבל זה לא תמיד אפשרי. בכל מקרה כותב המאמר טוען שישנה האפשרות לסיים את העימות בעזרת תצוגת הכוח, השאלה היא האם לא מדובר פה בהימור גבוה מידיי?.

למעלה