שאלה.. אם תוכלו..

רעותתתנ

New member
שאלה.. אם תוכלו..

שלום. :) קוראים לי רעות, ואני בכיתה י"א. בכיתה ב' ערכו לנו מבחנים מחוננים בביה"ס, עברתי את שתי הבחינות והוגדרתי כילדה מחוננת. למדתי בתכנית למחוננים במשך 4 שנים, על חשבון יום לימודים בשבוע. (עוברים את התכנית 1%-2% מהאוכלוסיה, ויש לציין שהיינו שתי בנות יחידות מתוך 18 בנים). רציתי לשאול כאן, את האנשים שמבינים טוב ממני - האם "מחוננות" יכולה להתנוון או להשתנות בגיל יותר מאוחר, הרי זה היה בגיל ככ צעיר? דבר נוסף - המבחנים כמו הותאמו לבנים יותר מאשר לבנות (שוב - היינו 2 בנו ו-18 בנים - האם זה אומר שיש לי חשיבה של בנים?

E s t e b a n

New member
קצת.

1. אם את מגדירה מחוננות בתור אינטיליגנציה בלבד, אז כבר די הרבה שנים האמונה הרווחת היא שאינטיליגנציה לא משתנה יותר מדי. מה שכן משתנה זה הדיוק של המבחנים, וכמובן שיש הגדרות אחרות למחוננות. 2. בקשר לפניה לבנים/בנות, את השאלה הזו חקרו וחוקרים. מכון סאלד (שעורך את המבחנים) פרסם עוד בשנת 1987 מחקר בדיוק בנושא הזה, יש לי אותו בבית, כשאני אחזור לשם אני אזכר בתוצאות שלו. אבל כך או כך, מה זו בעינייך "חשיבה של בנים"?

רעותתתנ

New member
ממ

איזו הגדרה אחרת יש למחוננות? חשיבה של בנים, לדעתי - חשיבה יותר אנליטית, מתמטית, פחות רגשית ואינטואטיבית.

למעלה