רשלנות מקצועית?

amir_aikido

New member
../images/Emo45.gif

רק שהייתי מפריד בין משפט וערכים, אלו עולמות משיקים עם חפיפה מועטה מכפי שנדמה. אמיר

pzirpim

New member
שלום d y s,

להערכתי אתה מתכוון לדגל שחור. המדובר בפקודה בלתי חוקית בעליל (השופט בנימין הלוי, פסק דין כפר קאסם). בברכה

Pyongwon

New member
כל המדינה יודע!

כל מי שעובד איתי - יודע. גם בארץ - וגם בחו"ל. המשך - שלחתי לך מסר. לגבי סיכון מחושב - הרי כולנו עושים את זה כאשר אנו חוצים כביש. רק פה זה כביש די סוער, מסתבר..:) מאידח, העניין של אומנות לחימה זה שכל אחד עושה את ההכי טוב שלו, לפי הכישורים שלו ולפי העבודה שלו. אם יש לך בעיה בריאותית - זה צריך להילקח בחשבון. הבעיה עם הסכרת היא שזה פוגע בכל החושים - כל איפה שזורם דם - זרימת הדם קשורה בכמות הסוכר שיש בורידים, בנימים. כנ"ל לגבי חושים - שמיעה - כמה טוב שומעים, ראיה, כמה טוב רואים, הליכה, בעיטה, וכו'. הוסף לחץ לעניין, ובכלל הכל יוצא מאי-איזון. הוסף לכך בעיטה (כאשר כבר הודעת שיש בעיה) והרי לך מדורה שלמה של בלאגנים. מקווה שהעברית בסדר, אני מעט נמוכה כעת... שיט - 30 עפתי

pzirpim

New member
Pyongwon שלום,

Please excuse the English. You have suffered financially (and physically) from what you believe to be irresponsible behavior on the part of seniors in your organization. Two goals: 1) Financial redress: recuperation of (some of the) money spent. 2) Set a precedent: make a point about safety in the organization so that a case like yours does not reoccur. (Was the exam humiliating in some way? Are you seeking rectification? If so, let it go.) How to achieve these without causing more harm than good and without incurring the (inevitable?) fallout? In the first instance seek advice from someone on the grading committee/governing body. Can an amicable solution be found? Is there a way of claiming insurance without the accusation of malpractice? Do new health and safety guidelines need to be added? Caveat: I am not a lawyer (nor do I practice TKD.) Accusations of malpractice should be made judiciously. As it stands society is becoming overly litigious, if you can possibly avoid being part of this trend, you should. Your grading committee probably showed poor judgment but poor judgment does not always entail malpractice. In seeking litigation you will have to engage in an unpleasant, time consuming activity which will most likely spoil relations with people you like. I suggest you exhaust other courses of action before pursuing this one. Best of luck and keep your chin up.​

Pyongwon

New member
Pzirpim,

First and foremost, thank you for your lovely missive. I do not actually want to get into any fights - either legal or physical - at any stage. I will (hopefully) be with these people for at least another decade and I do not want a fall out if it can be prevented. On the other hand, I do not want to be failed for the same test twice. The first time - as mentioned previously, I had low blood sugar and they failed me for not seeing everything - this time they saw everything but it was not done well. They could have rectified the situation had they gotten their acts together. They have known me for a long time - 25 years, they got a paper in both English and Hebrew explaining the situation - they saw me faint twice - the warning signs were there. They chose to ignore them. I do wish to avoid a falling out. But I am only one and a woman (which here is always problematic) :) my knowledge of Hebrew is scanty, and if my blood sugar is not ok - forget it - I move to English There is nothing new here. At this stage, I do not want to give them the unpleasant time they gave me, at least not at this point. What I am doing, at this stage, is gathering valuable information about what my possibilities are. If I decide to sue, as you so correctly state, it will involve massive time and I may win money but lose people I have known for almost three decates. So I am actually quite forgiving, but I am sure that the people who ran the test, heard about the situation in the test, wrote letters about the running of said test are much less forgiving than I am. It is a problem. At this stage, I am merely gathering information, both inside and outside the country. Thank you kindly for your words of encouragement and wisdom. And don't worry about your English - it's very good! ;) Thank you yet again, J. Mandel.

ר י ד י ק

New member
מצב לא נעים

1. מי שהיה בן זוג שלך הוא ......... לא יודע להיות בן זוג (וזה כולל הכול מעבר לזה) 2. בטור אחד שיודע מזה מבחן ויותר מזה אם מי שהוא מתאמן היה צריך לשמור אליך ולא לפגוע בחייך 3.היה צריך להזהיר את חכמולוג מן שטות שעשה 4. או בעצמו רשלן מקצועי ומגיע לו את שנזק שיושלח אליו 5ץכי ברמה שכזו היה צריך להיות לו רגש ורכות

Raffael

New member
גם אני מת עלייך, ג'סיקה

אין פה ענין אישי. כתבתי את דעתי לפי (מעט) הנתונים שמסרת. גם אחרי התגובה שלך, אני חושב דומה. זה היה מבחן לדאן 5, לא לחגורה צהובה. אני לא יודע בדיוק מה המשמעות של הדרגה הזו בTKD בכלל ובארגון שלך בפרט, אבל אני מרשה לעצמי להניח שמדובר בדרגה בכירה ואולי גם בכירה מאוד. התאור לך את המחלה וההשפעות שלה מוסיף ומחזק אותי בדעתי: קודם כל, את ראויה להערצה על התפקוד למרות כל הקשיים ובמיוחד על הנכונות להעמיד את עצמך בפני אתגרים קשים כמו מבחנים. עם זאת, אני חושב שאם המצב אכן בעייתי כמו שאת מתארת, זה מחייב אותך להכיר את המגבלות, לצפות את הבעיות ולהשתדל ככל האפשר למנוע אותן. לגבי האפשרויות עכשיו, אני מסכים לגמרי עם פזירפים וחושב שכדאי לנסות את הדרכים הרכות והעדינות יותר. יכול מאוד להיות שהאירגון שלך יחליט לפצות אותך על הנזק הכלכלי ולחסוך לך ולו, התעסקות עם חברת ביטוח, תביעות וחיכוכים שונים. בכל מקרה, אני מקווה שהכל יסתדר. במאמר מוסגר, אני רוצה לציין שמהתאור שלך, אני לא בטוח שאני מבין מה עשית שם במבחן כזה ועם אנשים ואוירה כאלה... כל כך חשובה בתעודה שלהם, ששווה לסכן את הבריאות בשבילה? תרגישי טוב

avima

New member
כול דבר בפרופורציות

אני כן הייתי שם ו"האנשים האלה" לא כול כך נוראים גסיקה באמת נבחנה לדרגה בכירה מאוד ומגיע לה כול הכבוד על הישגיה המבחן היה קשה ומעט לא הוגן אבל מי אמר שהחיים הוגנים

Pyongwon

New member
בגלל שאני כן רוצה להמשיך

להתחרות, לא הזכרתי שמות. סה"כ האנשים האלו כן מכירים אותי הרבה שנים. מקודם נאמר לי משהו שנתן לי מעט תקווה יותר ממה שהיה לי מקודם. סה"כ האנשים האלה כן יודעים מה הם עושים. הבעיה העיקרית היתה, והינה, מה עם הכסף, מה עם הפציעה - אפילו סליחה לא קיבלתי. וחבל. יחד עם זה, כפי שאבי אומר, וכן היה שם, וכן עבד איתי - ומותק של בחור - הבחינה לי הוכיחה משהו אחד חשוב. ולקח לי די הרבה זמן להבין, אבל כעת הבנתי. אין לי זמן לבזבז. אליפות עולם - בין אם זה בדאן 4 או 5 - הולכת ומתקרבת. טורקיה - מחכה לי. מאוד מאוד מחכה לי (כל המסנגרים שלי כעת עם טורקיה). אני כעת רוצה להתחיל להתמקד בתחרות הבאה, במחנה האימונים עם טורקיה - ומשם לראות מה קורה. קוריאה תקח מקום ראשון - נסיבה שני. אולי אני אלך על שלישי? :) מה דעתכם? אז עברו כמה ימים. מקווה שההמשך יהיה טוב יותר מהימים האלו! ג'ס.

Pyongwon

New member
מתוק! :)

אני יכולה לומר שזה היה אחד המבחנים הפחות מוצלחים שראיתי אי פעם. אני רוצה להתקדם. הם הדרך לעשות את זה - בשלב זה. נראה מה יהיה התוצאה. אם בכלל היה שווה את כל המאמץ, ההשקעה, והפציעה. מקווה שכן! ג'ס.

אחריות מקצועית

בכל מקרה של אחריות מקצועית יש לקחת מספר גורמים במיוחד במקרה המדובר . כפי שהובהר מדובר במבחן לדרגה בכירה מאוד בטאקוונדו , מבחן לדרגה דאן 5 . משתמע מהדברים כאילו כלל הנבחנים נבחנו גם הם לדרגות בכירות מאוד . הבוחנים בודאי שהיו בדרגה בכירה יותר ואפילו מספר בוחנים 0 עד כמהשזכור לי במבחני דרגות בטאקוונדו) . לעצם העניין . במבחן שכזה הנחבנים מודעים לאופן הבחינה , לדרישות , לרמת הקושי וכמובן לסכנות הכרוכות בכך . מעצם העניין ניתנם בידם האפשרות "לקחת סיכון מחושב" רוצים או לא לעבור את המבחן ע"פ רמת הדרישות הקיימת . מעבר לעובדת "הסיכון המחושב" כמעו כולם אם לא כולם בדרגות הנ"ל בטאקוונדו נושאים בתארי "מאמן מוסמך" מטעם וינגייט ואפילו חלקם מטעם ההתאחדות העולמית לטאקוונדו( כמדומני גסיקה שגם את ) מעצם היותם של כלל הנחבנים/בוחנים מאמנים מוסמכים / בכירים/מדריכים מוסמכים / מאמנים במועדונים פרטיים , רמת הסיכונים ידועה להם . בנוסף לכל האמור , ידוע לכולם בענף ( ותיקים כחדשים) על מצבך הבריאותי לפיכך היה על הבוחנים כמו הנבחנים ( את בכללם) לפעול ע"פ כללי בטיחות סבירים . אולי (וסילחי לי על הקביעה ) אפילו לא לאפשר לך להיבחן באם אינך יכולה / מסוגלת / רוצה לקיים את המבחן באופן מלא . לעניין הביטוח , בלי כל קשר לרשלנות/אחריות מקצועית ( איני סבור כי מוטלת אחריות על מי מהבוחנים במיוחד לאור העובדה שהם מבחינתם עומדים ברמת הדרישות אותם הם קבעו כסף מינימום - בידייך היתה הבחירה להיבחן או לאו ) איני סבור כי ניתן לתבוע על רשלנות שכזאת אבל להתאחדות ישנו ביטוח ( בכל שנה אתם נרשמים כמועדונים/עמותות/מתחרים... ) לכל אחד מחברי ההתאחדות יש ביטוח הכולל נזקי גוף ורכוש . את יכולה לתבוע את הביטוח על נזקי רכוש , זה אפילו עדיף ושם יש לך יותר סיכוי לקבל איזה שהו החזר . חיים

Pyongwon

New member
חיים - קיוויתי שתהיה כאן!!!

כולם לדעת - חיים היה אחד האנשים שראה אותי מתעלפת במהלך מבחן אחד בטדי. חיים הוא זה שלקח אותי מטדי לבי"ח. חיים הוא זה שהיה איתי כל הזמן! כי חיים הוא מדהים!!! תראה, אמרו לי אולי לא לעשות את המבחן, ולחכות עד שיעשו אולי מבחן אחר. היה 8 חודשים מהמבחן הראשון לשני, וגם אז - לא אמרו לי על שום שינוי. היו ישיבות, דבר לא נעשה. לכן החלטתי להיבחן. אני ידעתי מה יהיה המצב. לא ידעתי אם יהיה פציעה. עד עכשיו, לא היו לי שום פציעות - תודה לאל - כי לא הייתי מתרפה מהם. עכשיו - לגבי תביעות. אני לא רוצה להיכנס לטאקלים עם אנשים שאני מכירה איזה 25 שנה! אני רוצה להמשיך להיות בנבחרת ישראל - ולא רוצה בלאגנים עם אף אחד. סה"כ, באמת, כולם חברה טובים. אבל אני כן רוצה לדעת מה האפשרויות שיש לי. אין לי בית עם עץ על העצים! וגם אין לי אדרנלין - אין אני מייצרת את זה. המלצות? ג'ס.

Pyongwon

New member
רק אני ל-5.

ו-1 לדאן 3. ו-4 לדאני 2. כל היתר לפום או לשחור. זה שפצע אותי נבחן לדאן 2.

../images/Emo196.gif רשלנות מקצואית

היא כאשר את/ה מורה בכיר/ה לא"ל ולא לשים לב למגבלות האישיות שלך כגון:סכרת חמורה, להתעקש לעשות מבחן כשיש את החשש הסובייכטיבי שלך שלא תכזיקי בו מעמד, לעשות קרב כאשר ציוד יקר ערך לא רק כספית אלא גם לחייך מחובר אליך.זו הרשלנות המקצואית. זו האמת. סליחה אבל אם כבר להיות ישיר אמיתי וחותך אז זה כלפי עצמך קודם כל, כמו של היית נכנסת למכונית פורמולה1 מבלי לדעת לנהוג כך גם אל תנסי לאשות דברים אחרים מעבר ליחולתך. קל להאשים את כולם קשה להאשים את עצמינו. כל הפוסל, במומו פוסל.החלמה מהירה ושלא תדעי עוד פגעים שכאלו.

Pyongwon

New member
זה בדיוק הבעיה.

כאשר כן שמרתי על עצמי - כמה שיכולתי במבחן הראשון - אמרו שלא ראו מספיק. במבחן השני - עשיתי הכל, אבל ללא כוח. למעשה גם במבחן הראשון היה רשלנות מקצועית, שביקשו ממני לעשות דברים עם סוכר נמוך (אני מקווה שקראת ויודע את הערכים - אם לא, תסתכל, זה היכנשהוא בדיונים כאן). קיצר, אני לא מאשימה אף אחד שיש לי סכרת. אני מאשימה שידעו שיש לי סכרת, ראו אותי פעמיים מתעלפת, ידעו שאני צריכה את הדרגה להתקדם גם בתחרויות שבהם אני מביאה למדינה מדליות, שאני הייתי שופטת ובגלל הרגה הייתי בזירה הכי מתקדמת, בשביל זה אני צריכה את הדרגה. אחרת - כפי שנאמר - למה בכלל להתאמץ? אני ביקשתי לא לעשות קרב. מה, להתחיל להתווכח עם המאמן שם במקום שאני אעשה? לתת לו סיבה לנסות להכשיל? מה היתרון? גם ככה אני בחסרון. דעתי - אבל אולי דעתך שונה? :) ג'ס.

Pyongwon

New member
עבריט מתוקנת?

רשלנותמקצועיתהיא כאשר את/ה מורה בכיר/ה לא"ל ולא לשים לב למגבלות האישיות שלך כגון: סכרת חמורה, להתעקש לעשות מבחן כאשר יש את החשש הסובייקטיבי שלך שלא תחזיקי בו מעמד. לעשות קרב כאשר ציוד יקר ערך (לא רק כספית אלא גם לחייך) מחבר אליך. זו הרשלנות המצועית. זו האמת סליחה, אבל אם כבר להיות ישיר, אמיתי וחותך, אז זה כלפי עצמך קודם כל. כמו שלא היית נכנסת למכונית פורמולה 1 מבלי לדעת לנהוג, כך גם אל תנסי לעשות דברים אחרים מעבר ליכולתך. קל להאשים את כולם, קשה להאשים את עצמינו. כל הפוסל, במומו ??? פוסל החלמה מהירה ושלא תדעי עוד פגעים כאלו. האם תרגמתי נכון? :) כל הטעיות - הם שלי.

למעלה