וגם אחד שעושה צדק עם הספר
אין הרבה עיבודים לקולנוע שבוצעו באופן כ"כ טוב והעבירו את התחושה של הספר כ"כ טוב, כמו שפינצ'ר עשה ב-Fight Club. לא קרה לי מעולם משהו כזה שאחרי שכ"כ אהבתי את הסרט, התאהבתי עוד יותר כשקראתי את הספר, שנהפך לספר האהוב עלי, ופאולניק לסופר האהוב עלי. הסוף של הספר טוב יותר מהסרט, אבל זה עניין שהיה קצת קשה לביצוע. מה שנהדר בסרט הזה שהספר בעיניי הוא יצירת מופת, והסרט לא ממש נופל ממנו... זה רק הראה לי עד כמה העיבוד שלו לקולנוע והעבודה של פינצ'ר (והשחקנים שם) הייתה טובה. כי לא אמרתי את זה בחיים על סרט שאהבתי את הספר שלו גם. הסרט של Fight Club גם הפך עם הזמן לסרט קאלט שכזה, שאלו בדרך כלל גם סרטי חובה. אבל עזוב את הכמעט-עובדה שהוא סרט חובה. אנ מאמין שכל מי שקרא גם את הספר יגיד ככה, ולא חסרים גם כאלה שרק ראו את הסרט שיגידו את זה. אני אישית חושב שאם העיבודים העתידיים המתוכננים לספרי פאולניק, כמו Survivor ו-Invisible Monsters, יעובדו באופן דומה ועם במאי שיעשה להם צדק כמו פינצ'ר ב-Fight Club, אז גם הם בקלות יוכלו להפוך לסרטי קאלט. אבל זה כבר קצת סטיה מהנושא. המיוחדות, ובמיוחד האווירה של הספר ב"מועדון קרב", הועברה לקולנוע באופן פשוט נהדר. זה לדעתי אחד הדברים היותר מרכזיים שהפכו אותו לכזה סרט חובה, ופשוט מיוחד וטוב.