רשימת סרטי חובה

• פותח הנושא SjP
  • פורסם בתאריך

Serpent King

New member
אבל אמרת שקיל ביל חובה

הוא סך הכל מחווה לכל מיני סרטים שטרנטינו אהב. מחווה טובה אבל כאן זה נגמר. זה בכלל לא סרט חובה, אם כבר אז חלק מהסרטים שהשפיעו עליו הם סרטי חובה.. פייט קלאב לעומת זאת הרבה יותר מקורי מקיל ביל, וכבר הפך לסרט פולחן אז הוא כן סרט חובה..

haniela17

New member
קיל ביל חייב להיכנס לרשימה

אפילו אם זה מהסיבה הפשוטה שהצילומים בו יפיפיים

Serpent King

New member
לא. פשוט לא..

צילום טוב לבד לא הופך סרט לחובה.. אני מת על הצילום ב- dawn of the dead החדש, לדעתי הוא אחד הטובים ועדיין הוא לא מתקרב לסרטי חובה כמו הסנדק, קזבלנקה, תפוז מכני, נהג מונית, פני צלקת וכאלה..

White Mamba

New member
ואני חושב שעבודת המילום בסרט

"כרוניקה של אקדח" היא עבודת הצילום הכי יפה ומגניבה שראיתי בחיים אבל הסרט נחמד + ותו לא ובהחלט שלא סרט חובה...

AeroTom

New member
בהחלט

מאוד אהבתי שם את הצילום והסגנון. סרט ממש נחמד, ראיתי אותו לא מזמן סוף סוף.

Serpent King

New member
ואתה מחזק את הטענה שלי

שצילום טוב לא מספיק בשביל להפוך סרט לסרט חובה. זה בדיוק מה שאמרתי בהודעה הקודמת, אולי כדאי לך לקרוא אותה שוב..

AeroTom

New member
וגם אחד שעושה צדק עם הספר

אין הרבה עיבודים לקולנוע שבוצעו באופן כ"כ טוב והעבירו את התחושה של הספר כ"כ טוב, כמו שפינצ'ר עשה ב-Fight Club. לא קרה לי מעולם משהו כזה שאחרי שכ"כ אהבתי את הסרט, התאהבתי עוד יותר כשקראתי את הספר, שנהפך לספר האהוב עלי, ופאולניק לסופר האהוב עלי. הסוף של הספר טוב יותר מהסרט, אבל זה עניין שהיה קצת קשה לביצוע. מה שנהדר בסרט הזה שהספר בעיניי הוא יצירת מופת, והסרט לא ממש נופל ממנו... זה רק הראה לי עד כמה העיבוד שלו לקולנוע והעבודה של פינצ'ר (והשחקנים שם) הייתה טובה. כי לא אמרתי את זה בחיים על סרט שאהבתי את הספר שלו גם. הסרט של Fight Club גם הפך עם הזמן לסרט קאלט שכזה, שאלו בדרך כלל גם סרטי חובה. אבל עזוב את הכמעט-עובדה שהוא סרט חובה. אנ מאמין שכל מי שקרא גם את הספר יגיד ככה, ולא חסרים גם כאלה שרק ראו את הסרט שיגידו את זה. אני אישית חושב שאם העיבודים העתידיים המתוכננים לספרי פאולניק, כמו Survivor ו-Invisible Monsters, יעובדו באופן דומה ועם במאי שיעשה להם צדק כמו פינצ'ר ב-Fight Club, אז גם הם בקלות יוכלו להפוך לסרטי קאלט. אבל זה כבר קצת סטיה מהנושא. המיוחדות, ובמיוחד האווירה של הספר ב"מועדון קרב", הועברה לקולנוע באופן פשוט נהדר. זה לדעתי אחד הדברים היותר מרכזיים שהפכו אותו לכזה סרט חובה, ופשוט מיוחד וטוב.

AeroTom

New member
ממליץ לקרוא ולראות בעצמכם ../images/Emo11.gif

בטוח שלא רוצה לקרוא בספר? זה קצת יהרוס את חווית הקריאה. לא שזה משהו שונה לגמרי מהסרט, אבל בספר יש 2 משמעויות בסוף וזה ממש מגניב. אני מוצא את עצמי לוקח מדי פעם את הפרק האחרון של הספר וקורא אותו המון פעמים. באמת מומלץ לקרוא את הספר גם, ואפשר להשיג אותו בארץ בלא מעט מקומות. הסבר של זה בכתיבה שלי, גם די יוריד מהכיף של הכתיבה של פאולניק של זה בספר. הוא עושה את זה שם נהדר עם 2 משמעויות, וגם איך שהוא מסתיים. תחשוב על זה קצת, ואם בכל זאת לא תרצה לקרוא, אני אכתוב בקצרה איך הולך הסוף של הספר.

Wish Master13

New member
אני בדר"כ לא קורא ספרים

אבל אולי בעתיד אני אקרא ושיכנעת אותי שעדיף לא לדעת מה קורה בסוף.

AeroTom

New member
ספרים זה טוב...טוב מאוד.

את Fight Club אפשר למצוא בכמה וכמה סניפים של סטימצקי או צומת ספרים למשל. ואם אין אז אני יודע שאפשר להזמין (לי בזמנו הביאו את העותק מסניף אחר). בהחלט ממליץ לקרוא, ואם לא רק תגיד או תיצור קשר במסרים, ואשמח לכתוב את ההבדלים בספר והשינוי בסוף של הספר לעומת הסרט. זה לא משהו כ"כ שונה מהסרט, אך יש שם 2 משמעויות שבאמת מומלץ לקרוא את זה בסגנון כתיבה שם של פאולניק. זה נעשה באופן ממש טוב.

AeroTom

New member
אנגלית, הוא לא קיים בעברית...

אותו קניתי בסטימצקי בארץ בזמנו. את כל שאר הספרים של פאולניק קניתי מחו"ל, אבל אני יודע שאפשר למצוא אותם בארץ בלא מעט מקומות.

Serpent King

New member
זוכר באיזה סניף?

כי בכל מקום שחיפשתי לא ראיתי את הספר. אשדוד, רחובות, ב"ש וכמה חנויות בת"א..

AeroTom

New member
לי בזמנו הזמינו את זה בפ"ת

מסניף אחר. אישית אני יודע שכרגע יש אותו בסטימצקי או צומת ספרים שנמצאים על רחוב דיזינגוף (ב-2 הרשתות האלה יש את כל ספרי צ'אק פאולניק ביחד ב-2 החנויות שנמצאות ברחוב דיזינגוף. ככה לפחות זה היה לפני חודש בערך). פשוט אפשר להיכנס לכל סניף כמעט ולבקש שיזמינו. לא מאמין שתהיה בעיה.

AeroTom

New member
../images/Emo45.gif

זה במספר 100 ומשהו נראה לי...יש שם על הדרך גם "צומת" וגם "סטימצקי".

Rockamora

New member
והיה מי שאמרש אמריקן פאי סרט חובה.

סו פאקינג וואט? קיל ביל סרט טוב ופה נגמרו ההערות. כל הנושא של המחוות בכלל לא משנה את איכות הסרט. ואממ.. הוא בהחלט מקורי. מחוות לא עושות סרט לסרט לא מקורי.

Serpent King

New member
אז הוא אידיוט

אני לא מדבר כאן על מחווה קטנה לאיזה מערבון או משהו כזה. נראה לי שחצי מהשירים בסרט לקוחים מסרטים אחרים. כנס ל movie connections של הסרט בimdb ותקרא איך הוא העתיק דיאלוגים ורעיונות שלמים מסרטים. זה בכלל לא סרט מקורי.

למעלה