גלי, תרשי לי לתקן אותך
הודעה על רגשות קנאה היא הודעה לגיטימית בפורום.
לכל הכותבות בפורום יש זכות לכתוב אותה, בין אם הן חסרות ילד ובין אם הן אמהות. לכל אשה שמצפה לילד ומתקשה להרות אותו יש זכות לגיטימית בסיסית לכתוב כאן את
כל הרגשות שלה פרט לאותן רגשות או חוויות שקשורות בילדים שנולדו לאלו שזכו לכך. כל מי שמקנאה וכואב לך רשאית להביע פה מכל הלב שהיא מקנאה וכואב לה, היא לא צריכה להביא ציון עובר במבחן המסכנות של החיים כדי לקבל רשות לכתוב כאן. הזכויות שלה זהות בדיוק לזכויות שלך. שתיכן נמצאות בטיפולי פוריות ולשתיכן יש לא רק זכות מלאה להרגיש דברים אלה גם זכות מלאה להביע אותן. אני מבינה שיש כאלה שזה מכאיב להן. אבל באותה מידה נשים בנות 40 עם FSH גבוה כואבות כשבחורה בת 24 בוכה באמת על כשלון ההזרעה שלישית שלה (אם לא למטה מזה). ובאותה מידה נשים שמנסות להפוך לחד הוריות כואבות כאשר נשים נשואות מיבבות שהן כבר לא יכולות יותר ורוצות ללדת תינוק לבעל האהוב שלהן. אפשר להמשיך הלאה והלאה ולהביא המון דוגמאות בהן מתחשק להגיד למישהי תפסיקי ליילל אני מסכנה יותר ורק לקרוא אותך עושה לי כוויה בנשמה. אבל אין לנו זכות להגיד את זה, ואין לנו זכות לרמוז את זה, רק להרגיש את זה. כי האושר של אחת לא מושג על חשבון האושר של השניה. ואושר של אחת לא מקטין את הכאב שיש לה בנוסף. זה כאב אחר משלנו אבל אי אפשר לכָמת כאב ולהוסיף או להחסיר לחשבון שלו. ואי אפשר להגיד לאשה אל תתלונני כי לך יש יותר ממני. פורום פוריות פתוח
לכולן. לכל אחת באשר היא יש זכות מלאה לקחת חלק ולהביע את רגשותיה. לשמוח ולבכות, להתלהב או להצטער. אף אחת לא צריכה להתנצל על היותה חלק מאיתנו. מי שלא אוהבת את התפיסה הזאת תוכל למצוא לה ברשת פורום אחר עם תפיסה אחרת (ואל תביני אותי ל אנכון, אני לא מראה לך את הדלת, ממש לא). אשמח לעזור לכל מי שתרצה להקים פורום כזה במקום אחר. ההגבלה
היחידה שקיימת כאן היא על הודעות על הילדים לא על החתימה, ובודאי שלא על הזכות להביע מה שאת מרגישה. כאשר גולשת חדשה טועה, אפשר לתקן אותה. לתקן, לא להשמיד
, להעיר, לא לרמוס ולהעליב. כתבת "אמהות,תכתבו תהיו פה, אבל אל תכתיבו לנו מה נכון או לא". אני קוראת את רוב ההודעות בפורום בעיון (כלומר קוראת את כולן ואת רובן גם בעיון) ולא זכור לי שאמהות הכתיבו כאן למישהי מה נכון ומה לא. כאמור, לכל גולשת בין אם היא אם ובין אם לא יש זכויות זהות בעיצוב פני הפורום, בהבעת דעה ובודאי בהשתתפות פעילה. באופן טבעי הויכוח הזה עולה אחת לכמה חודשים, ולשמחתי רמת הדיון משתפרת עם הזמן (WO WO מה שהיה כאן לפני שנים
). תמיד נתקל כאן בהודעות שיכאיבו לנו, ותמיד נצטרך להגן על עצמנו. כל אחד יבחר לו את הדרך שמתאימה לו, אבל צריך לזכור שיש דרכים שלא מתאימות לפורום. ובכל מקרה, כאשר מביעים ביקורת אני מצפה שיביעו אותה בדרך שאת מבטאת אותה ובסגנון שלך ולא בהודעה נוטפת רשעות כמו שהיידי קיבלה. אני יודעת שלא כולן מסיכמות איתי, וזה בסדר כי לכל אחת יש דעה משלה. רק שנכון להיות היה חשוב לי להגדיר מחדש את הקווים והגבולות. אני מאחלת לכולנו שהילד הבא יבוא רק מאהבה נועם ~שחושבת שאם לאחל אז למה לא להתחיל כבר בילד הזה?~