רק רוצה לשתף...

vif

New member
קוראת לך להשאר היידי ../images/Emo24.gif

הפורום הזה נעזר כל כך הרבה מבנות שהיו כאן ועזברו לפורום של הריון ואחכ הורים...וחשובה כל כך העזרה הזאת וגם ההבטחה שאכן יש סוף טוב לסבל שלנו אל תלכי בכל אופן זה מה שאני הייתי רוצה לראות כאן הרבה חתימות של אמהות ולא יאומן כמה זה יכול להאיר את הפורום

אמיקה

New member
תלכי היידי, אין מה לחפש כאן ../images/Emo24.gif

הודעה אחת ויחידה שלי בפורום הנורא הזה, שלא טורח להקיא מתוכו כותבות שמסוגלות - כאן (!) בפורום הזה (!) לכתוב הודעה נוראה כמו זו שכתבה ענבלית חן - לא אנונימית. בדקתי, ולא לגנות בכל פה את ההודעה של האלמונית באתי לראות מה כתבו לך כאן היידי, כדי להבין איך פורום כזה יכול להרע עוד יותר את תחושתך הקשה ממילא ולגרום לך לבכות, ולא האמנתי למראה עיני! אני בפירוש רועדת מזעם - לא אנסה לחנך כאן אף אחת, ואין לי שום כוונה לחזור לכאן לראות את ההודעות המשתלחות שבוודאי יבואו, אלו המנופפות כל אחד בכאבה, כאילו כדי להצדיק - אלוהים אדירים!!! מכל הפורומים ברשת דווקא כאן צריכות הייתן להבין את כאבה של היידי ולא להוסיף עליו! הכאב הפרטי של כל אחת ואחת מהכותבות כאן צריך להיות מקור לחום, להבנה ולא חרב שנשלפת לנגח אחת את רעותה. בואי היידי, יש פורומים יפים יותר, מפרגנים יותר, אוהבים יותר, מקומות בהם תזכי אך ורק לחיבוק, לדמעה משתתפת, לעידוד. אין לי יותר מילים תתביישו לכן!

סליחה, אבל על מה בדיוק יצא קצפך?

אנחנו לא טורחות להקיא החוצה את מי שכותבת הודעות נוראיות? אז על מה כל השרשור הזה? ואם כבר, אז מי שחטפה מהגב' ענבלית הייתי אני, ומאחר שאני כבר מספיק שנים כאן, אני יודעת שיש הודעות שלא שווה לטרוח להכביר מילים בתגובה עליהן. אין מה לעשות כנגד אנשים שבוחרים להשתלח באחרים. זה פורום באינטרנט, ואין לנו הרבה מה לעשות כנגד זה, מלבד לכתוב שוב ושוב שזו לא הדעה המקובלת על מרבית המשתתפים כאן. לפני שאת משתלחת בנו, כדאי שתתכבדי ותקראי שוב את כל השרשור הזה. אני מקווה שכשם שהיה בך העוז לכתוב את ההודעה הזו, תמצאי בתוכך את הגדוּלה לבוא ולהתנצל.

neta2

New member
מרבי,../images/Emo24.gif ותני גם ליהב. אני מקוה

שאת, וסוכריה וכל מי שחותמת כראות עיניה תמשיך לכתוב פה ללא פחד וחשש.

אני יותר מדי ותיקה מכדי להיבהל

ויש לי כאן יותר מדי אנשים שאכפת לי מהם מכדי שאפסיק לכתוב.
לשנה טובה יותר.

יש הבדל בין להכנס ולעזור

עם חתימה אמהית או בלי, לבין לפתוח הודעה על רגשות קנאה ביולדת כשלך יש כבר ילד.הפורום הזה מכיל ברובו נשים שאין להן ילד וזה הקו הקובע. אז לכל מי שחילקה פה ציונים וגלתה אלטרואיסטיות-היו גם תגובות שהציגו למה הדברים האלה מכאיבים ואי אפשר לבטל אותם (במיוחד שאת כבר במקום אחר) . קל יותר להתמודד עם שינוי אופי כתיבה והמנעות מנושאים מסויימים מאשר לשכנע מישהי שהכאב שלה לא נורא ואפשר לסבול נוכחות של אמהות. וגם הרבה מאד מהמגיבות בחיבוקי תמיכה הן כאלה שגולשות כאן תקופה מועטה ולא יודעת כמה הן ספגו מהקושי שמביאים כאן. אז אמהות,תכתבו תהיו פה, אבל אל תכתיבו לנו מה נכון או לא ואל תצאו פה בהודעות קנאה בהריונות כשיש לכן מתנה גדולה בבית. ומי שרוצה נורא לראות אמהות-יש גם פורומים שהן נמצאות שם כפורומי בית שלהם. כמו7שכתבו פה, אמהות בטיפולי פוריות יש להן אלטרנטיבה בפורומים מתאימים,ולמי שאין ילדים וכואב וקשה לראות דברים מסויימים אז רק כאן זה המקום שלהן. ויותר מכל, אם אמהות שכתבו בשירשור הזה שהן מבינות את הבעיתיות ,מה יותר משכנע מזה?

orname

New member
כמו שכבר כתבתי ואכתוב שוב

כמי שגם דרכה על יבלת בלי לשים לב ובלי כוונה רעה, הערה אישית מנומקת וברוח טובה שנשלחה אלי מנעם@ האירה את עיני. לא יכולה לומר שהסכמתי לגמרי - אבל בהחלט הבנתי שיש מי שדברים מסויימים פוגעים בה ומאז אני נזהרת יותר. לא הייתה שום סיבה לכתוב בצורה שנכתב. היידי לא נסתה להכאיב באופן מכוון. את מה שכתבה קראתי עוד לפני ההתפתחות כאן, לא הסכמתי. לא הבנתי. לא התחברתי. לא הערתי כי אני לא אוהבת לשפוט. אבל גם מי שכן רוצה לומר משהו יש דרך. מכאן ועד העלבה הדרך ארוכה.

נועם@בת

New member
גלי, תרשי לי לתקן אותך

הודעה על רגשות קנאה היא הודעה לגיטימית בפורום. לכל הכותבות בפורום יש זכות לכתוב אותה, בין אם הן חסרות ילד ובין אם הן אמהות. לכל אשה שמצפה לילד ומתקשה להרות אותו יש זכות לגיטימית בסיסית לכתוב כאן את כל הרגשות שלה פרט לאותן רגשות או חוויות שקשורות בילדים שנולדו לאלו שזכו לכך. כל מי שמקנאה וכואב לך רשאית להביע פה מכל הלב שהיא מקנאה וכואב לה, היא לא צריכה להביא ציון עובר במבחן המסכנות של החיים כדי לקבל רשות לכתוב כאן. הזכויות שלה זהות בדיוק לזכויות שלך. שתיכן נמצאות בטיפולי פוריות ולשתיכן יש לא רק זכות מלאה להרגיש דברים אלה גם זכות מלאה להביע אותן. אני מבינה שיש כאלה שזה מכאיב להן. אבל באותה מידה נשים בנות 40 עם FSH גבוה כואבות כשבחורה בת 24 בוכה באמת על כשלון ההזרעה שלישית שלה (אם לא למטה מזה). ובאותה מידה נשים שמנסות להפוך לחד הוריות כואבות כאשר נשים נשואות מיבבות שהן כבר לא יכולות יותר ורוצות ללדת תינוק לבעל האהוב שלהן. אפשר להמשיך הלאה והלאה ולהביא המון דוגמאות בהן מתחשק להגיד למישהי תפסיקי ליילל אני מסכנה יותר ורק לקרוא אותך עושה לי כוויה בנשמה. אבל אין לנו זכות להגיד את זה, ואין לנו זכות לרמוז את זה, רק להרגיש את זה. כי האושר של אחת לא מושג על חשבון האושר של השניה. ואושר של אחת לא מקטין את הכאב שיש לה בנוסף. זה כאב אחר משלנו אבל אי אפשר לכָמת כאב ולהוסיף או להחסיר לחשבון שלו. ואי אפשר להגיד לאשה אל תתלונני כי לך יש יותר ממני. פורום פוריות פתוח לכולן. לכל אחת באשר היא יש זכות מלאה לקחת חלק ולהביע את רגשותיה. לשמוח ולבכות, להתלהב או להצטער. אף אחת לא צריכה להתנצל על היותה חלק מאיתנו. מי שלא אוהבת את התפיסה הזאת תוכל למצוא לה ברשת פורום אחר עם תפיסה אחרת (ואל תביני אותי ל אנכון, אני לא מראה לך את הדלת, ממש לא). אשמח לעזור לכל מי שתרצה להקים פורום כזה במקום אחר. ההגבלה היחידה שקיימת כאן היא על הודעות על הילדים לא על החתימה, ובודאי שלא על הזכות להביע מה שאת מרגישה. כאשר גולשת חדשה טועה, אפשר לתקן אותה. לתקן, לא להשמיד
, להעיר, לא לרמוס ולהעליב. כתבת "אמהות,תכתבו תהיו פה, אבל אל תכתיבו לנו מה נכון או לא". אני קוראת את רוב ההודעות בפורום בעיון (כלומר קוראת את כולן ואת רובן גם בעיון) ולא זכור לי שאמהות הכתיבו כאן למישהי מה נכון ומה לא. כאמור, לכל גולשת בין אם היא אם ובין אם לא יש זכויות זהות בעיצוב פני הפורום, בהבעת דעה ובודאי בהשתתפות פעילה. באופן טבעי הויכוח הזה עולה אחת לכמה חודשים, ולשמחתי רמת הדיון משתפרת עם הזמן (WO WO מה שהיה כאן לפני שנים
). תמיד נתקל כאן בהודעות שיכאיבו לנו, ותמיד נצטרך להגן על עצמנו. כל אחד יבחר לו את הדרך שמתאימה לו, אבל צריך לזכור שיש דרכים שלא מתאימות לפורום. ובכל מקרה, כאשר מביעים ביקורת אני מצפה שיביעו אותה בדרך שאת מבטאת אותה ובסגנון שלך ולא בהודעה נוטפת רשעות כמו שהיידי קיבלה. אני יודעת שלא כולן מסיכמות איתי, וזה בסדר כי לכל אחת יש דעה משלה. רק שנכון להיות היה חשוב לי להגדיר מחדש את הקווים והגבולות. אני מאחלת לכולנו שהילד הבא יבוא רק מאהבה נועם ~שחושבת שאם לאחל אז למה לא להתחיל כבר בילד הזה?~

neta2

New member
ועל מי בדיוק את כועסת גב אמיקה?

על כל אותן הודעות תמיכה ונגד ענבלית? על שאנחנו מבקשות מהיידי להישאר כפי שהיא? מה? למה סתם להתסיס? תלכי את!

sigal78

New member
נטע חמודה,

נראה לי שחבל על המאמץ, כדאי שנשקיע את האנרגיות בדברים חשובים... תודה לך שאת יוצאת להגנה כך על החשובים לך.
סיגל

לי מ ו ר

New member
זה הבית שלך../images/Emo70.gif

ושל כל מי שיש לה בעיות פוריות, והיא נזקקת לטיפולים. השתדלתי לא להגיב בהתחלה, אבל זה כבר מזמן עבר כל גבול. הפורום הוא פורום פוריות, מה שאומר שגם נשים שיש להם ילד או שניים בבית, ויש להם בעיה להיכנס להריון, נמצאות פה. נכון לעיתים לא נעים לראות תמונה של האוצר, אבל מפה ועד להגיד שזה לא המקום הדרך ארוכה מאוד מאוד מאוד. ענבלית, כשאני אהייה אמא אני אצעק את זה מכל הגגות. אני אהפוך להיות אמא של... כי מהרצון הבסיסי הזה להיות אמא של, אני נמצאת פה. אם לא הייתי מרגישה את החסך הזה עמוק בכל נים מגופי, ובכל עצם מעצמותי לא הייתי עוברת את כל הטיפולים האלה. גם מרב וגם היידי, הן אמהות של, של שני אוצרות שהגיעו אחרי הרבה מאמץ, וכאב. אני יודעת שדווקא כאן חשוב שכל אחת שיכולה להיות פה תהייה, כי לכל אחת יש את הניסיון שלה, ואת הידע שרכשה ויכולה להעביר לאחרות. ולגלות לך משהו, ענבלית, יש פה שתי חותרות בפורום שחותרות לילד השני שלהן, ואני חושבת על כל אחת מהן, כמעט כל יום, ומתפללת בשבילן שסוף סוף יגמר המסע הארוך והמייגע שלהן.

מוכר לי

היום יש לי ילד תודה לאל אבל הייתי שותפה להרגשה הזו שנתיים לאחר הפלות חוזרות. לצערי מזה שנה אני שוב בסרט הזה של נסיון להביא ילד נוסף.

tutiki

New member
אני מבינה את שתי הקבוצות, אבל...

קצת ארוך.... אני בהחלט מבינה את היידי שנעלבה, וגם את שאר האמהות שכותבות כאן וחותמות בשם המציין את עובדת היותן אמהות. הן חותמות מתוך רצון לשכך את הכאב שהיה מנת חלקן ולפצות עצמן על התקופה של עד שזכו להיות "אמא של". אבל אני גם מאוד מבינה את מי שקשה לה עם זה, ומרגישה שגם פה - בפורום שאמור לתמוך בהן- יש מי "שמוציא להן את העיניים" (לא בכוונה - אני בטוחה!). לשם הגילוי הנאות אציין שאני אמא לילדה בת שנתיים שהגיעה אחרי הרבה סבל, כאב, סיבוכים ויותר מכל - כמיהה אינסופית (בדיוק כמו כולן פה). עליי לציין שחלק מהכאב והלחץ שהרגשתי לפני שהריתי היתה הידיעה שאאלץ לעבור את מסכת הייסורים הזו בכל פעם שארצה ילד. ואני רוצה 4... אז לכל מי שקשה לה עם אמהות שנמצאות בפורום לסיבוב שני או שלישי או עשרים - תחשבו כמה אנחנו שמחות כאשר מישהי מבשרת שהיא הצליחה והיא בהריון. כמה אהבה, חיבוקים ואיחולים אנחנו שולחות לה, כמה ההודעה שלה משמחת, מרגשת ויותר מכל - מ ע ו ד ד ת אותנו. גם כשאתן סופסוף (במהרה בימינו עוד החודש, אמן!) תזכו להרות וללדת נשמח כאן בשמחתכן, נתעודד מסיפורכן ונרצה שתישארו ותעודדו ותתמכו במי שעדיין חותרת. והכי חשוב - תתרמו מניסיונכן הרב וממילותיכן החמות! הלוואי שכולן כאן יוכלו לשנות חתימה ולחתום "אמא של". אני באופן אישי - לא ארצה שתעזבו את הפורום ברגע שזה יקרה לכן.

babywishing

New member
../images/Emo24.gif להיידי

אני אתחיל בזה שהחתימה שלך ממש לא מפריעה לי אישית. ולא חתימה של בנות אחרות שזכו באוצר שלהן בייסורים רבים. אבל אני בהחלט יכולה להבין בנות שחתימה כזו מפריעה להן במיוחד ביום של שלילי, אבל בין לא להסכים לבין לכתוב הודעה מרושעת כזו יש מרחק רב מאוד. בחרת להיות בפורום הזה, כנראה כי הרגשת שזה גם הבית שלך, אז אל תעזבי את הבית הזה. הבית החם והתומך הזה, חם ותומך לכל מי שזקוקה לכך. לפעמים ישנן הודעות שמאפילות בחושך על האור שהפורום נותן, אבל אל תתני לחושך להשתלט על האור, שכן ניתן לקבל מהפורום.

יעלה31

New member
לא חשבתי להגיב אבל..

לבכות בגלל הפורום??, קשה לך היום גם ככה, הרי בדיוק בגלל זה כתבת הודעה. אין לי ילדים, והלוואי והיו לי ואני כל כך מקנאה בך שיש לך ילדה.., אבל מה זה בכלל משנה, יש לך זכות לכאוב ולא משנה אם מישהיא אחרת חושבת שאם היא הייתה במצבך היא לא היתה מגיבה כך. איפה עוד יש לגיטימציה לרגשות הקנאה הללו אם לא כאן?, הרי בכל מקום אחר בו תביעי את הרגשות הללו אף אחד לא יבין על מה את מדברת. עלו לי דמעות בעיניים כשקראתי שבכית בגלל הפורום, אז אל תעזבי אותנו ואל תשני חתימה!!..

למעלה