רק קצת תמיכה נפשית...

bili magi

New member
רק קצת תמיכה נפשית...

איך חיים עם הבדידות הזו. מאז שאני זוכרת את עצמי הייתי בודדה, הייתי לבד, זאת בלי החברים, וזה ממשיך וממשיך, תמיד ממשיך, זה אף פעם לא עוצר, לא לרגע, סה רודף אותי, אני לא ישנה, אני לא מפסיקה לחשוב על זה, שאני דפוקה, שמשהו חסר בי, שאני לא כמו כולם, ואני מצטערת שאני מתבטאת בשפה של ילדים בכיתה א', אני כותבת עכשיו מהלב, בלי לראות מה אני כותבת, בלי לראות למי, פשוט לכתוב, איך משלימים עם זה? איך משלימים עם זה? איך מושכים עוד יום ועוד אחד? ועוד שבוע? וחודש? ושנה? אני לא חושבת שאני יכולה למשוך יותר, אני לא חושבת שאני רוצה..

האמת שמוכר...

אני בתקופה כזאת של כמעט בלי חברים, בלי חברי אמת וזה ממש מציק ומתסכל, כי וואלה אם יש לי בעיה- הבחור או הפורומים זה המקומות היחידים בשבילי להוריד מהלב, להתייעץ וזה מאוד חסר לי העניין הזה של החברות הטובות אבל בעבר החברות הטובות לא היו חברות אמת אמיתיות ולכן שמחה שהן לא בחיי. אני חושבת שלא צריך להשלים עם המצב אלא לנסות לשנות אותו, להתחבר עם כמה שיותר אנשים, כי ככל שמתחברים יש יותר סיכוי למצוא את חברי האמת האלה, לנסות ליזום מפגשים חברתיים עם אנשים, לראות מה המקור לבדידות הזאת-למה את מרגישה ככה?

תאי לי

New member
חבריי אמת

האם אתם/ן מאמינים/ות שיש דבר כזה? חברות נטולת אינטרסים? שנים חיפשתי כאלה. ומה הם חבריי אמת? כאלה שיהיו שם בשבילך, כאלה שבאמת אכפת להם ממך ולא מה הם יכולים להשיג ממך. כאלה שיעודדו ויפרגנו לך באמת מהלב. עד היום לא מצאתי כאלה. אבל אני רוצה להאמין שיש. מה דעתכם/ן?

bili magi

New member
כל אחד רוצה חברים

אני לא מאמינה שיש מישהו שבוחר להיות לבד, נראה לי שכמו שכל אחד רוצה חברי אמת, כל אחד רוצה להיות חבר אמת, זה מה שנראה לי, שסך הכל, כל מה שכל אחד רוצה, זה מישהו לרוץ איתו...

תאי לי

New member
יש כאלה שאוהבים להיות לבד

וזה בסדר. כל אחד יעשה מה שטוב לו. יש כאלה שרק מצפים שחברים יתנו להם. הם בכלל לא חושבים על איך הם יכולים להיות שם עבור הצד השני.

בנעוריי הייתי בקבוצה

אפשר לומר מעין קבוצת תמיכה כזאת של בנות טינאייג'ריות, שהונחתה ע"י שתי עובדות סוציאליות, דיברנו לפעמים במפגשים על כל מיני דברים שמעסיקים בנות בגיל הזה. אחד המפגשים היה בנושא חברות ועלתה השאלה מהי חברה אמיתית. אני אמרתי משהו כמו: חברה אמיתית היא כזאת שאני אוכל לסמוך עליה, שתהיה שם בשבילי, שתתמוך בי ותקבל אותי כמו שאני (זה בערך, עברו מאז יותר מ-15 שנה, אז אני לא זוכרת את המילים בדיוק אבל זה בערך מה שאמרתי) ואז המנחה כאילו ניסתה להשלים אותי ואמרה: "שהיא תתמוך בך וכו' ושאת..?" ואני הבנתי ואמרתי שגם אני אתן מעצמי. נזכרתי בזה לאור מה שכתבת, חברים שיהיו שם בשבילנו, שאכפת להם מאיתנו וכו', אבל כשחושבים על זה, על מה זה בעצם חברות או מה זה חברים קצת שוכחים ש"טנגו רוקדים בשניים". מצפים בעיקר לקבל אבל שוכחים שבמערכת יחסים צריך גם לתת. ואולי זה המפתח, לתת לאחרים את מה שהיינו רוצים לקבל. אני כמובן לא שופטת אותך, גם לי יש בעיה ביחסים בינאישיים, שהעניין של נתינה/קבלה היא חלק נכבד ממנה. סתם חשבתי על זה...

תאי לי

New member
כשאני כותבת על חבריי אמת

אני מכלילה את עצמי בתוכם. עם כל הצניעות אני יודעת להיות חברת אמת. ברור לי שזה עובד לשני הכיוונים. לא חשבתי אחרת. תודה על השיתוף. רק רציתי לשאול- מה הבעיה אצלך ביחסים בינאישיים? בנתינה? או בקבלה? את כמובן לא חייבת לענות. רק אם בא לך:).

בשניהם

למעשה הבעיה שלי היא חוסר הערכה עצמית ומשם נגזרות כל הבעיות האחרות, ביחסים בין אישיים בקושי שלי לקבל ולתת. מקווה שזה ישתנה ומשתדלת לעבוד על זה.

efriend

New member
אינטרסים זו לא מילה גסה

אני חושב שיש לי חברי אמת, אבל היחסים הם בגדול של תן וקח. פעמום רבות מה שניתן ונלקח הוא במישור הרגשיף המופשט. זה עדין, קשה להבחין בזה, אבל זה קיים.מה שהופך את זה לחברות הוא שיש המון אשראי ב"תן וקח" הזה, וכל אחד נותן לא בשביל לקבל תמורה מיידית אלא מתוך איזה רגש שדוחף אותו לעשות את זה. אני חושב שקשר שאין בו תן וקח הדדי לא יחזיק לאורך זמן.

תאי לי

New member
מסכימה עם המשפט האחרון

שכתבת. אינטרסים זו לא מילה גסה, כל עוד האינטרס הוא לא רק לקחת.

זבה תלי בך

אני לא בקשר עם חברי ילדות שלי מהחברים שלמדו איתי אין כיום קשר יכולה לומר לך שאני מתמודדת עם דבר דומה אבל לא מוותרת על חברים וחברות יוצרת עוד חברים החבריחם העוטפים אותי כיום הכרתי באינטרנט הכל תלוי בך , פתחי את לבך לחלוק עם אחרים תחשבי אופטימיות לכי לחוגים ושם תעשי חברות , תלמדי לשתף ככה עושים חברות בין שתי אנשים

bili magi

New member
סימנתי וי

לימודים? עבודה?תחביבים? חיים מחוץ לבית ההורים? ניסיתי כבר הכל בשביל לפרוץ את המעגל הזה, תאמיני לי, כל עצה וכל טיפ, לא עובד, משהו דפוק במערכת, ואין אפשרות החזרה.

תנסי עבודה עם מאמן אישי

עבודה עם מאמן אישי תלמד אותך לפתוח את האופק אולי יש למאמן אישי דרך ללמד אותך לשווק אותך טוב יותר לסביבה

תאי לי

New member
גם תלוי בי

וגם תלוי אילו אנשים אפגוש.( האם אפגוש את אותם אנשים שאני מחפשת?) אבל כרגע זה לא רלוונטי. בעית הבריאות מונעת ממני לעשות את זה. יצירת קשרים חדשים מצריכה הרבה כוחות. זה לא אומר שזה בלתי אפשרי. סתם מחשבות לגבי העתיד. שמחה עבורך שיש לך במי להתמך.

תתמקדי במפגש , ביצירת הקשר

ככה תלמדי ליצור קשר, אל תהיי ברירנית ביצירת הקשר החברות הוא שלב שני ביצירת הקשר ,ף הוא בא רק לאחר העמקת הקשר את צריכה להתאמן ביצירת קשר עם אנשים , אז תבחרי מי יכול להיות חבר שלך

תאי לי

New member
אני רוצה להיות

בררנית לגבי בחירת החברים שלי. כרגע אני לא. אבל השאיפה שלי זה להקיף את עצמי באנשים אוהבים ומפרגנים. תודה על העיצה:)

את לא לבד

מתוקה שלי את לא לבד בקטע הזה. יש עוד הרבה כמוך רק שאת לא יודעת על כך.את מתבאטאת מקסים ובכלל נראה לי שאת בחורה מקסימה ורגישה אל תמשכי זאת אפילו עוד שנייה דברי איתי ויותר לא תהיי לבד.אני מכירה את הנושא הזה מקרובואלי הבדידות שלך ושלו יוציאו אתכם מהמעגל שסובב אתכם.

למעלה