רק לא שינוי !!!

mt22

New member
מצביע שינוי - שם דגש על הטפל

ואני שמח שמתוך דברי זה רק מה שהציק לך.

זויות

New member
אם באמת היית מכיר חברי שינוי

כי אז לא היתה לך סיבה להקליד את ההודעה הזו שלך. ועוד טיפ קטן - קודם תכיר אנשים, אחר-כך תחליט מהו טיבם. זה הסדר ההגיוני של הלמידה ובעקבותיה של ההתנהגות, אצל מי שמבקש להיצמד לעיקר ולא לטפל.

meirkl

New member
כל כך הרבה מילים ומעט שכל

לפי הכתוב אינך יודע כלל מה היעדים של שינוי, מה העקרונות של שינוי ומה המסרים שלה. לשינוי אין כלל נגיעה ל"בעיה הדתית" ואני לא מכיר בכלל "בעיה דתית". מלבד שאר עקרונות שינוי יש גם מלחמת חורמה נגד הסחטנות החרדית והכפיה החרדית, דבר שאין לו כל נגיעה לדת כדת או לדתיים כבעלי אמונה דתית. החרדים המנציחים את בורות ונכשלות בוחריהם (אחרת יפסיקו להצביע עבורם), תוך התחברות לפטמות הכסף שלנו על חשבון הדברים החיוניים, יוצרים מצב שמאיים על קיום מדינת ישראל כמדינה תרבותית, דמוקרטית ושיוויונית. משמעות איום זה בטווח רחוק - איום על קיום המדינה !! זה שאתה מצהיר שאתה בעל דעות שמאליות, רק מעלה בי הרהור שאתה לא מבין מה משמעות שמאל וימין כי איני מוצא מה הקשר של שמאל או ימין לנושא.

mt22

New member
אתה מבין דברים שלא אמרתי

זה שאמרתי שאני מהשמאל לא נאמר לעניין זה.זה היה אגב אורחא. עכשיו לעיניינו כמובן שלא התכוונתי שלשינוי יש משהו אל מול הדת היהודית,אלא המלחמה מול החרדים היא מלחמה שלא חשובה בעתות מלחמה. וכמו שאמרתי גם אם היא לגיטימית זה לא הזמן. מה כל שכן ה"סחטנות" החרדית איננה מכת מדינה כמו שמציירים אותה. גש ובדוק את היחס התקציב שלהם לכל מגזר אחר והשווה,אולי יש מקום קטן לשיפור,אך זו לא הבעיה הגדולה ביותר של המדינה. ושוב ההתנשאות הזו מקומה לא בדמוקרטיה הרי שולל בדבריך את זכותו של הציבור של החרדים לבחור את נציגהם. וכל תיאורך לגבי הפיטמות וכ"ו מזכיר לי דימויים ממקומות אחרים ומזמנים שכולנו מקווים שלא יחזרו.

meirkl

New member
עוד גיבוב מילים ריקות מתוכן

אין לך מושג על הנזק שגורמים החרדים למדינה ועל הסכנה לקיומה. אין כיום איום קיומי על מדינת ישראל מצד שכנותיה. מיליון פלסטינאים, ללא טנק אחד וללא מטוס אחד, ללא תותח אחד וללא תמיכה לוגיסטית, לא מהווים איום קיומי. המצב מטריד, מציק, מרגיז, מכאיב, מקומם, הכל נכון, אבל זה לא מצב מלחמה כהגדרתה המקורית. בלבנון כמות ההרוגים הייתה גם היא מתסכלת, מכאיבה, מרגיזה, מקוממת, אבל זה היה רחוק מהעין אז זה נמשך שנים על גבי שנים ואף אחד לא הפך את זה ל"אנחנו במצב מלחמה". לעומת זאת, הנטל הכלכלי של החרדים יביא לקריסת כל המערכות כאן ולהתמוטטות המדינה. וזה לא רק ההקצבות. רק היום אישרו להם עוד תקציבים, כשלגמלאים, נכים, חד הוריים וכולי מקצצים. הבעיה היא מעבר לנקודה הזו. אלה שבשביל להשתמט משרות צבאי הולכים ללמוד, חיים על חשבוננו, ולא שנה או שלוש שנים, אלא הרבה שנים, כי לפי החוק הקיים אם הם יפסיקו ללמוד גם אחרי 5 שנים וילכו לעבוד, הם יגוייסו לצבא. כלומר, הם חיים על חשבוננו, ולא תורמים לתוצר הלאומי הגולמי אגורה שחוקה. ואלה לא ציוניים, לא עומדים בצפירה ביום הזכרון, ולא ביום השואה, והמדינה מעניינת אותם כשלג דאשתקד, שכן כולנו טמאים ואבודים מבחינתם ולא ממש מענינים אותם. והיריעה עוד ארוכה מאוד ואני עייף אז אסיים כאן. לגבי היותך שמאלי, אולי אתה איטר יד ימינך, וזה אכן שמאלי. וציינת זאת בהחלט כי חשבת שזה אמור להיות שייך לנושא, כי אולי השמאלנים הם יותר חילוניים מימניים שכן הליכוד נחשב יותר מקורב למפלגות הדתיות אתה יכול להוליך שולל את עצמך ואת התמימים בלבד. ולהתחבר לפיטמות השלטון זה ביטוי מקובל ואל תהלך עלינו אימיים עם רמיזות גסות שלא לענין, שכן כבן לניצולי שואה שחלק ממשפחתו נספו בשואה, לך קודם כל לחבריך החרדים ותשכנע אותם ששואה הייתה ואלוהים שתק. ולא בגלל שהם לא שמרו שבת. סבא שלי היה רב וזה לא עזר לו שם.

mt22

New member
הבנת נמצב שלך לוקה בחסר

אני חושב שתפיסתך לגבי המצב הקיים מוטעת לחלוטין. אינך יכול להשוואת את ההרוגים בלבנון ל"סחטנות" חרדית,סלח לי אבל זו שטות. ונראה שאחרי מעט דין ודברים נפתח אצלך הצורך לדבר לא רק נגד החרדים אלא גם כלפי היהדות. הדבר הזה אומר דרשני שכן נגד מי אתם נלחמים היהדות או ה"סחטנות" ? ושוב אני רק אומר לך שאבי ניצול שואה אז אל תנופף לי בזה כאילו לך יש זכות וטו לדבר על הנושא,אבל מה לעשות שדבריך מלאים דמויים שמעלים קונוטציות שכאלה ומבלי שאמרתי מה הם הזכירו אתה עצמך ענית שזה מזכיר את השואה. אני שוב אחזור על דברי גם אם יש מקום לשיפור בצמב אל מול החרדים. א.לא צריך מפלגה שזו מטרתה. ב.זה לא הזמן להתעסק בזה,ואם היית מודע לסקר האחרון 65% והתושבים חושבים שהבעיה הבטחונית היא הבוערת ביותר כיום. זה אומר דרשני ואני מקווה שלהבא תוכל לדבר בצורה עניינית ולא בסיסמאות נאצה. פרט סטיסטי מעניין שינוי לא עשתה כמעט מאומה למען החברה בכנסת הנוכחית. אתה מוזמן לבדוק את רישומי הכנסת,ולבדוק אותי. וחוץ מזה גם הסחטנות החרדית אינה כמו שעושים ממנה,זה הכל ניפוח של התקשורת. אתה מוזמן לך אל הלישכה המרכזית לסטיסטיקה ותבדוק את יחס התקציב ועוד כל מיני פרטי שעשויים לתת לך מדד. וממילא שוב נכון צריך למצוא פתרון לגיוס החרדים ונכון שאולי יש כאלה שמנצלים את מעמדם אך בזה נטפל באופן סדיר ולא צריך מפלגה מיוחדת רק לכך. סחטנות יש בכל מקום והאמת אני חושה שהסחטנות החרדית באופן יחסי שווה בגודלה לסחטנות החילונית.כלומר היחס באוכלוסיה הוא היחס בסחטנות. בשיראל בכלל נוהגים לכנות סחטנות דברים שמקובלים במדינות העולם בארה"ב קורים דברים שאצלנו לא היו עוברים על סדר היום עליהם.

meirkl

New member
אולי הבנת המצב שלי לוקה

אבל הבנת הנקרא שלך טרם נולדה. אם ממה שכתבתי הבנת משהו נגד דת או דתיים, מצבך חסר תקנה ושיחתנו הסתיימה.

mt22

New member
יפה,מצאת לך מפלט איך לא להגיב!!

הרי אין לך מה לומר אז תשנה את דעתך,ותחשוב על אופציות אחרות. אבל טענות כאלה כמו שאתה מעלה,זה פשוט בריחה!!

clive

New member
הוכחה לירידת ערך מקצוע העו"ד

למקרא הדיון הילדותי אין מנוס מהקביעה המצערת שהסטודנט הנכבד למשפטים אינו אלא הוכחה אחת נוספת לירידת ברמת מקצוע עריכת הדין, מרוב מכללות לא רואים את היער...

זויות

New member
לא בטוח

איש אינו מבטיח לנו שזהו סטודנט נכבד למשפטים. גם אם כן, בוא לא נשמיץ ציבור שלם לפי כמה הודעות באינטרנט של מישהו.

mt22

New member
אתם מטומטמים ....?!

אתם פשוט חיים בבועה. בא בן אדם,מעלה טענות אמיתיות,שנוגעות בלב ליבה של השערוריה שנקראת שינוי. ואתם סובבים האם הוא סטודנט או לא סטודנט ? או אם כותבים מתנשא או התנשאות ? תגידו לי חוץ מביקורת ספרותית,יש לך משהו ענייני להגיד ?

זויות

New member
אם כך נראית לך ענייניות - בבקשה

מפלגת אגודת ישראל,היא המפלגה המגוחכת ביותר שקמה במדינת ישראל. היא אפילו מסוכנת של מטרתה הוא לחתוך בבשר החי של הבעיה הדתית,הם אינם מחפשים לפשר ולגשר. הם שמים את יהבם את פגיעה וכפיה הפוכה של דעותיהם על החילונים. כמו כן בתקופה זו שכל המדינה רוגשת וגועשת ואין יום ללא פיגוע,אני חושב שזו חובה אזרחית של כל אחד ואחד מאיתנו לבחור במפלגה שנותנת אופק מדיני-ביטחוני. למה הדבר דומה ? שני חברים שגרים באותו הבית,פתאום מגיעים גנבים,שני החברים מובן שישמרו על השקט וימתינו לרגע הנכון להגן על עצמם.אלא שאחד מהם פתאום נזעק על כך שחברו שתה לו מהשוקו באותו יום בבוקר. הוא צועק וצועק,עד שבאים הגנבים קושרים את שניהם מכים אותם עד זוב דם ולוקחים את שללם. כך המצב אתם באגודת ישראל מנסים לטפל כרגע בבעיה שולית,וגם אם יש לגיטימציה לדברכם זה לא הזמן לעורר על זה פולמוס. במקום לנהוג באחריות ולהבין שזה לא הזמן,אתם מנסים לצאת בהצהרות מפוצצת בכדי להגביר את מס´ המנדטים. בכנסת האחרונה לא עשיתם את עבודתכם נאמנה.הצהרתם שאתם מפלגה דתית ולא עשיתם בכלום למען החברה. בכל אופן לכל מי שרוצה חושב להצביע אגודת ישראל,אני מקווה שאתה שם את הראש על הכרית תחשוב שאולי אתה תהיה זה שיגרום לכך שהאנשים הטובים לבטחון שלך ושל ילדך לא יושבים בכנסת,בגלל יצר הווכחנות של מר. רביץ אבל אין פלא הבחור אוהב תקשורת ויודע להשתמש בה,למרות הזילות של דבריו. דבריו בד"כ סתומים ולקונים אבל הוא מדבר בסמכותיות,ואיך אפשר לא להאמין לו. אז מר. רביץ מספיק לא כולם מטומטמים. (הכותב סטודנט למשפטים בעל דעות שמאליות) אהבת? לבריאות.

mt22

New member
אני לא פרו-אגודת ישראל!

אבל אגודת ישראל לא חורטת על דגלה להלחם בשינוי.

iceman23

New member
אני אשמח אם תוכל בבקשה להגיב ...

אני עובד כמתכנת מחשבים בערך 9 עד 10 שעות כל יום ואני צריך לשלם עד 30 אחוז מהמשכורת שלי עבור מס הכנסה , סכום אחר לביטוח לאומי ועוד כמה מיסים שבטח ימציאו בשנה הקרובה ... לי לא מפריע לשלם מס הכנסה כל עוד אני אדע שאני חלק מהכלל , לא יכול להיות שציבור שלם במדינה שמולידים בערך 7 ילדים , האבא לא עובד האמא לא עובדת אף אחד לא עובד במשפחה הזו והם מקבלים , ובגלל חוקים שהוציאו מפלגות ש"ס יהדות התורה ועוד מספר מפלגות חרדיות או אחרות כגון המפלגות הערביות כ 12 אלף שקלים נטו בחודש . ואל תשכח חוק משפחות ברוכות ילדים לא מגיע לרוב המשפחות הזקוקות כאשר לכל משפחה יש בערך 2 עד 3 ילדים והחוק לא מגיע גם למשפחות חד הוריות ועוד . ואותי כאזרח במדינה זה מקומם, אם כמו שאתה אומר זה הזמן שנתאחד ונאהב אחד את השני , אני בטוח שהמפלגות החרדיות ינצלו את הזמן הזה להעביר עוד חוקים נגד הפראיירים שמשלמים מס הולכים לצבא ולאחר מכן למילואים , ובעד הציבור שלהם !!!

ronen1981

New member
רק שינוי חזקה תציל המדינה.

משלים הם דבר יפה אבל לרוב הקשר בינם לבין הנמשל חסר ערך לאותו המשל ניתן להסיף שאותו השכן אמר שהגג רופף הקירות רעויים והיסודות על הפנים ואילו השני בחר להתעלם ממנו ואז באו הגנבים השניים הצלחו אמנם להדוף אותם אבל כיוון שלא דאגו ליסודות הבית כתוצאה מהזעזוע של המאבק התיקרה קרסה והשניים על הרצפה מתים. עכשיו עזוב אותך ממשלים ובוא נעסוק בבקשה במציאות . והמציאות היא ש א) שינוי תומכת ותמכה ותתמוך בהשלמת גדר הפרדה ביננו לבין הפלסטינים שתעזור להקטין מהותית כמות הפיגועים. ב)שינוי תמכה אופרטיבית במדיניות החיסולים של הטרוריסטים . ג)שינוי בעד קיום מו"מ עם חוגים מתונים אלטרנטיבים לערפאת שברור לכל שאיננו מעונין בשלום. ד)תקרא את המצע המדיני של שינוי. ה)שינוי מבינה שאסור להמשיך להזניח את סוגיות הפנים של ישראל במיוחד לאור הנתונים כיום מעל 10 אחוז מובטלים ,1 מ5 אנשים מתחת לקו העוני ,אחוז הזכאים לבגרות עומד על פחות מ45%. 8 מ10 חרדים לא עובדים למחיתם ויש הפליה קשה בין דם לדם ופגיעה במוטיבציה של החילים והמילואמניקים שעיקר הנטל הציבורי עליהם. שינוי לא תיתן לגג ליפול על אזרחי מדינת ישראל. (הכותב סטודנט שנה שלישית להנדסת חשמל בטכניון בעל ממצוע בגרויות 110פסיכומטרי 680 ובגיל 17 נמדדה מנת IQ של מעל ל150.)

ronen1981

New member
ויש שיטענו בצדק או שלא שנראה לא רע.

וברצינו אחי אל תקח אישי סתם תגובה לאור התוספת המצחיקה לדעתי. רק שתדע לך ששינוי פועלת למען ציבור הסוטדנטים יותר מכל מפלגה אחרת. לוחצת להשמך הפעלת החוק שקובע הורד סכר הלימוד עד ל5000 ש"ח. הציעה הצעות חוק המציאות לתת הנחות בארנונה ביטוח לאומי לסטודנטים. הציעה הצעת חוק המכירה בשכר הלימוד לצורכי הקלה במ"ס לסטודנטים עובדים . הציעה הצעה לחשב את שכר המילואמניקים עלפי 20-22 ימים ולא 30 מה שיגדיל את שכר המילואמניקים בכמעט 30 אחוזים. שינוי חזקה תבטיח שהצעות החוק הנ"ל יעברו כל ח"כ נוסף מטעם שינוי הוא ח"כ נוסף שנלחם למען הסטודנטים והמילואימניקים.

למעלה