רק בארץ הלהפך

רק בארץ הלהפך

רק בארץ הלהפך אם אתה שמאלני, זה רק כי אתה "בינינו, לא מת על הערבים האלה ובדיוק בגלל זה אני רוצה להיפרד מהם". אם אתה ימני, לעומת זאת, אתה ביחסים כל כך טובים השכנים הערבים שלך שאחמד היה אורח הכבוד בבר-מצווה של יונתן. רק בארץ הלהפך ראש הממשלה מקווה שסגנו יעדכן אותו על המגעים המדיניים. רק בארץ הלהפך הסתדרות העובדים פיטרה יותר פועלים מבכל משק אחר. רק בארץ הלהפך הצבא צריך לפרק בסיס באמצע התנחלות מפני שנמאס לו להתגונן מפני המתיישבים שעליהם הוא בא להגן. רק בארץ הלהפך לצעיר בן 18 קל יותר להיכנס לעזה ביום חמישי, מאשר למועדון טראנס ביום שישי. בלהפך-לנד אפילו לא בטוח מה משניהם יותר מסוכן. רק בארץ הלהפך הממשלה מוקמת ברוב קולות של האופוזיציה (וסליחה שאין לי משהו מצחיק להוסיף, זה פשוט מספיק מצחיק גם ככה). רק בארץ הלהפך הערוץ הציבורי משדר בפריים-טיים משחקי כדורסל, בזמן שהערוץ המסחרי מחויב לתוכניות מורשת. ורק בה, בכל העולם כולו, שידור מעיר הבירה (שהיא גם העיר הגדולה במדינה) יכול להירשם מבחינה חוקית כ"שידור מהפריפריה". אם עירו של דוד המלך פריפריה, מה תגיד גדרה? רק בארץ הלהפך מוזיקה מזרחית היא שיר שאהוד מנור כתב וצביקה פיק הלחין. רק בארץ הלהפך הטלפון היחיד שבטוח תענה לו הוא מ"שיחה לא מזוהה" (ורק פה מחליטים לקרוא למכשיר החדש "הדור השלישי", למרות שהדור השני זה לשואה). רק בארץ הלהפך משטרת ההגירה מגרשת כל יום עובדים זרים ורשות ההגירה מכניסה כל יום חדשים (ורק בה ההסבר לכך שמביאים פועלים מתאילנד הוא שיש אבטלה). רק בארץ הלהפך החוקים הם דתיים ופסקי ההלכה מדיניים, רבנים שלא מתגייסים לצבא מכריזים על מלחמות, והיחידים שעוד מדברים על שלום הם הגנרלים. רק בארץ הלהפך המדינה מממנת עבודות תשתית ליישובים בלתי חוקיים שהיא התחייבה להוריד מהשטח ואחר כך מכחישה את עצם קיומם. רק בארץ הלהפך חקירת משטרה היא התחלה של קריירה פוליטית, כתב אישום משפר את סיכוייך במרכז ואם תפסו אותך על-חם זה סימן שרודפים אותך ואסור לך להסיר את חסינותך. בארץ הלהפך העובדות לא חשובות, תמיד יהיה מותר לך להגיד את ההפך ותמיד יהיה מישהו שיאמין. רק בארץ הלהפך יש חמישה מיניסטרים בחתונה של פנינה רוזנבלום ואף אחד באזכרה של גולדה. רק בארץ הלהפך אפשר למצוא בהנהגת המדינה אנשים שקוראים לעצמם בוגי, ביבי ובוז'י, ורק ברהט מסתובב עדיין איזה ילד בדואי שקוראים לו מנחם בגין. רק בארץ הלהפך החיקויים יותר מפורסמים מהמקור (וגם יותר הגיוניים). רק בארץ הלהפך הממשלה מקצצת מאות-מיליונים מאמהות חד הוריות בזמן שחברה ציבורית מזרימה 1.4 מיליארד שקל למימון שידורי לווין מוזלים של "משפחה בהפרעה". רק בארץ הלהפך הרוב השקט שמשלם מיסים ועושה מילואים- הוא המיעוט. רק בארץ הלהפך שרת החינוך והתרבות קופצת לחבק את הספורטאי שזכה במדליה ושולחת מברק מנומס לחתן פרס נובל. רק בארץ הלהפך כל כך הרבה אנשים מתכוונים לטוב, ובסוף קורה בדיוק להיפך. רק פה לכל אחד יש גרסה אחרת לגמרי לאיך צריך לאהוב את המדינה. חיפשתי בשבעים אומות ובשבעים לשונות, אבל רק בארץ הלהפך יכול להתפתח ביטוי כמו "הפוך על הפוך". הכוונה, למי שהתבלבל, שאם אתה ממש מתכוון למשהו, סימן שאתה לא מתכוון לו באמת. או שאתה מתכוון, וזה תמיד יוצא להיפך.
 
לכל ימני יש אח שמאלני שפוי

זה אמור להחמיא לך. אתה כבר מותג ילד. עוד תיכנס לספרי ההיסטוריה. אגב, בשורה טובה לכל החברים שלי בימין... אני עדיין בשכונה.
יום מקסים שיהיה לכם.
 

sela v

New member
לא מסכים

צודק בטרוף לא היות הבן אדם ימני הופך אותו לא בסדר, ואני רואה כאמירה מאד לא יפה, להגיד שלא כל ימני יש חבר שפוי בשמאל. יש לי הרבה חברים ימניים, ולפי דעתי זה יפה שיש מגוון דעות. אני חושב שיש הבדל בין איך שרואים את המדינה, לדרך הפעולה, ואני לא מסכים לדרכי הפעולה שהימין הקיצוני כמו גירוש למשל. כמו שאמרתי אני דוגל בחופש הבחירה באיך לחיות, ואני חושב שאם רוב העם היהודי לא רוצה להתערבב עם אחרים, אין סיבה לכפות עליו את זה.
 
ממה שראיתי סלע בפורום הזה הימניים

לא יקבלו פרס על הסובלנות והפתיחות שלהם. לא התכוונתי להגיד שהימניים לא שפויים חס וחלילה. אף אחד לא רוצה לכפות על העם היהודי ערבוב אבל זכור שיש פה מליון ערבים. ערבוב וחיים יחד הם עובדה קיימת. אני לא יודעת איפה אתה גר אבל בצפון יש שכונות מעורבות וכפרים ערביים ליד ישובים יהודיים.
 
וכמה זוגות מעורבים??

כמו דין דין, לא כאלה שהתאסלמו, בד"כ זה תמיד גבר מוסלמי עם בחורה יהודיה. את יודעת מה? תוסיפי אפילו את אלו שהתאסלמו....
 

sela v

New member
מה זה קשור לעירוב?

אתה חושב שבאירופה רואים הרבה זוגות של שחור ובלונדינית או ההיפך? אמנם ראיתי זוגות כאלה, אבל לא הרבה. הבעיה שיש כאלה שמטיפים נגד עירוב גזעים.
 
בהחלט קשור

אצלכם, בשמאל, יש טרנד להפוך כל דבר שמריח ממנו ריח יהודי לגזענות טהורה, ואח"כ אתם עוד מתפלאים למה מספר המנדטים כ"כ נמוך, ולמה כ"כ נעט אנשים תומכים ב"דו קיום". אני חושב שהגיע הזמן שלכם לעשות קצת חשבון נפש.
 

deandean

New member
יהדות?

אם זה לא גזענות, למה אני לא יכול להתחתן עם בת דת אחרת בחתונה יהודית? שים לב, שבכל דת חוץ מהיהדות ניתן להנשא לבן/בת דת אחרת בנישואין דתיים.
 
הטענה שלך אינה מדוייקת

רוב מוחלט של זוגות מעורבים מתאסלמים/ מתנצרים/ מתגיירים, כדי לערוך טקס נישואין עפ"י אותה דת. אני בעצמי חילוני, ולכן אין לי את הידע בנושא כדי לענות לך על הצד ההילכתי. מה שכן, העם היהודי במשך כל הדורות, שמר על עצמו ועל מנהגיו, 2000 שנה שמנסים להרוג אותנו, לנצר אותנו, לאסלם אותנו, רבים היהודים נהרגו על מנת להמשיך במסורת היהודית ולשמור על זהותם וזהות ילדיהם, ככה שלזרוק את כל זה, נראה לי טעות אחת גדולה. חתונה יהודית, מעצם שמה נועדה עבור בני זוג יהודים, כדי שיקיימו משפחה יהודית. אין בניסיון לשמר את זהות העם, שום גזענות, זה מי שאנחנו, העובדה היא שניתן לגייר כל אדם, לא משנה גזע,דת או מין, או מה שזה לא יהיה. אין שום פסילה לשום אדם.
 

deandean

New member
אין פסילה לאף אדם?

היהדות היא אחת הדתות הכי גזעניות. אנשים מתנצרים ומתאסלמים מתוך רצון לחיי נישואין ללא בעיה ולא מיוחדים. אך אין זה נוגד את העובדה, כי חוץ מביהדות ניתן להתחתן עם דתות אחרות. מי ניסה לאסלם אותך? הם מתו בשביל לשמור על זהות יהודית. אני מוכן למות בשביל לשמור על האהבה שלי, ולא אכפת לי, שהיא מוסלמית. בטח, שניתן לגייר כל אדם, מה רע ליהדות, שיצטרפו אליה עוד מאמינים? רק אל תשכח, שהדרוזים הם היחידים שלא ניתן להצטרף אליהם. ככה שטענתך חסרת ערך.
 

skywalker 8

New member
מי ניסה לאסלם?

המוסלמים ששלטו לאחר כיבוש הארץ. הם מתו על מנת לשמור על זהות יהודית ובכך לשמר ולהבטיח את קיומו של העם היהודי. האהבה שלך איננה קשורה כאן. אני מבין את הבעיה בהתבוללות, והפתרון לדעתי, הוא שכל בן זוג ישמור על זהותו והילדים יכירו את שתי הזהויות, וכך יוכלו לבחור. בכל אופן, האם הזהות היהודית לא חשובה לך? ולאו דווקא בבהקשר הדתי.
 

deandean

New member
כמו שכבר נאמר פה...

היהודים יכלו לשמור על דתם, ואף היו חופשיים משירות בצבא המוסלמי. האהבה שלי בהחלט קשורה,מהסיבההפשוטה שאני מעדיף מוות בגלל אהבה מאשר מוות בגלל דת. אני בהחלט בעד, שאנשים יבחרו לעצמם את הזהות, ולא משנה מה זהות ההורים. אני לא נגדזהות לאומית, אבל לי אישית חשוב להיות בן אדם, הרבה לפני שחשוב לי להיות יהודי.
 

skywalker 8

New member
אתה בטוח?

האם העמים שבצפון אפריקה לא אולצו להתאסלם? (ובניהם גם יהודים). מומחד, כשכבש את הארץ, הכריח תושבים של כפרים יהודים להתאסלם, וכשהיהודים לא הסכימו להכיר במוחמד כשליח האחרון והאמיתי של האל וכשדחו אותו, פרצה מלחמה ומוחמד וצבאו נלחמו ביהודים. שוב, האהבה שלך לא קשורה. אין קשר לדת, הכוונה היית שהיהודים מתו על מנת לשמור על הזהות היהודית. זה שאתה מוכן למות למען אהבתך לא קשור. השאלה שנשאלה היא האם זהותך היהודית חשובה לך, ולא בהכרח בהקשר הדתי. אתה יכול להיות אתאיסט ולהגדיר עצמך יהודי-ציוני. לכולם חשוב קודם להיות בני אדם אבל זה לא משליך על זהותך ולא עומד לפני היותך יהודי.
 

deandean

New member
אל תתמם בבקשה

מרבית מדתיי ישראל, מטיפים לגזענות וחלקם אף לאלימות. אני לא יודע מה איתך, אבל ההגדרה ל"בן אדם" היא שונה כמו יום ולילה. זהות יהודית, בן אם תרצה בזה או לא, כן קשורה לדת. אז אתאיסט אני לא, כי אני מאמין גדול באלוהים. אבל כולנו ילדיו של אלוהים, והזהות הדתית לא מעניינת אותי. האמת? אני נוטה לכיוון אמונה בדת הבהאית. פתח ספרי היסטוריה ותקרא קצת, לפני שאתה טוען טענות שווא. אגבב-48 היו אלו היהודים, שגירשו ערבים מבתיהם. אחי יש שתי אפשרויות: או שאתה מתמם, או שאתה באמת לא מבין. הזהות היהודית בסיסה בדת היהודית. הוא טען, שהרבה יהודים מתו כדי לשמור על הזהות היהודית שלהם ושל ילדיהם (כביכול כניגוד לעובדה שזוגתי מוסלמית), ואני טענתי שאני מעדיף למות בשביל האהבה שלי ולא בשביל דת. מבין?
 

skywalker 8

New member
כנראה אתה לא מבין.

להיות יהודי לא בהכרח קשור לאמונה בדת היהודית! כמה קשה להבין? להיות יהודי זה לא רק להיות בן הדת היהודית ולהאמין בה, אלא להיות חלק מהעם בלי שום קשר לדתו! כלומר, מסורת משותפת, הסטוריה, שפה ולפעמים דת. אתה יכול להיות חלק מהלאום היהודי בלי להאמין בדת היהודית. תודה על דאגתך, אבל הסטוריה אני מבין. ב48, היהודים גרשו ערבים לאחר שתקפו. זאת לא חוכמה גדולה להכריז מלחמה על עם, להפסיד, לברוח כאשר תוקפים אותך בחזרה ולזעוק שגרשו אותך. היו כמה גרושים, אבל מוצדקים. אז תפסיק להתמם. ומה שאמרת, במה בדיוק זה סותר את מה שכתבתי בהודעתי בפסקה הראשונה? אחי, לאום לא קשור רק לדת! ישנו המוצא האתני, לעם יש דברים משותפים ואם אתה מאמין בדת אחרת או לא מאמין בכלל, זה לא אומר שאתה אינך בין אותו עם. בשורה התחתונה, הזהות היהודית, בסיסה אינו בהכרח בדת היהודית. אחרת, כל מי שאתאיסט איננו יהודי?
 
למעלה