רק בארץ הלהפך

deandean

New member
דווקא אני מבין טוב מאוד

ברור שלהיות יהודי לא קשור לאמונה בדת, להיות יהודי קשור למי נולדת (כמובן שהאפשרות לשינוי קיימת). אבל אם אתה שואל האם אני רואה את עצמי כחלק מלאום יהודי? אז ברור שהתשובה היא לא, כי כאן כבר מדובר באמונה לא בעובדות. כשמדובר בלאום ערבי, אז אין קשר לדת (כי הוא מחולק לשתי דתות), אבל בלאום היהודי קיימת רק דת אחת, שנמצאת בכל חור. רוב הערבים של 48 גורשו ולא ברחו. ולמה הכריזו מלחמה? לא, כי היהודים גנבו להם אדמות? שום גירוש לא מוצדק, אין לך אף זכות שבעולם להוציא אדם מאדמתו. אתה פשוט לא מצליח להבדיל בין שני דברים שונים. לא שאלת אותי אם אני יהודי, שאלת אותי אם אני רואה את עצמי כיהודי. אז ברור שאתאיסט, שנולד להורים יהודים הוא יהודי, אבל אם ישאלו אותו אם הוא רואה את עצמו כיהודי, הוא יגיד "לא". אותו הדבר אני (למרות שאינני אתאיסט).

skywalker 8

New member
לא נכון.

אני שאלתי המון אתאיסטים וכולם הגדירו עצמם כיהודים. תשאל פה בפורום אפילו. ערבי זה מוצא אתני, בדיוק כמו להיות יהודי. יהודי זה גם להיות בן הלאום היהודי וגם להאמין בדת היהודית. אתה לא חייב להאמין בדת היהודית כדי להיות יהודי. כשמדובר בלאום היהודי אין בהכרח קשר לדת היהודית. רצוי שתלמד מהו "לאום", ואז תוכל להסכים לחלוטין. "גנבנו להן את האדמות". זה כבר דיון אחר, אבל רק אזכיר שהזכות שאתה טוען שיש לפלסטינים תקפה לחלוטין גם ליהודים. הרי שני העמים הללו ישבו יושבים פה. ככה שאם ליהודים אין זכות להיות כאן- גם לפלסטינים אין. תחפש תרוץ אחר. אם תשאל אתאיסט הוא יגיד לך שהוא מגדיר עצמו כבן לעם היהודי לכל דבר אבל לא בן לדת היהודית. תבדיל בין דת ללאום. לא, לא שאלתי אותך אם אתה מגדיר את עצמך כיהודי, אלא האם הגדרתך כיהודי חשובה לך. התשובה היא לא.

deandean

New member
אתה ממשיך בחוסר ההבנה שלך

קודם כל, אין מקום להשוות בין לאום יהודי לערבי. ערבי כמילה זה לאום, ויש בלאום הזהשני דתות. אבל דווקא, בגלל שהלאום היהודי מורכב מדת אחת הוא מבוסס על דת. תאמין לי, אתה בין האחרונים בפורום הזה שאני אסכים איתם. כשהיהודים גנבו אדמות הם לא ישבו פה, להזכיר לך. אני מכיר מספיק אתאיסטים בשביל לדעת, שאתה מבלבל את השכל. נכון הגדרתי כיהודי לא חשובה לי, ממש לא.

תוכל להביא לנו דוגמא

שבה נגנבה אדמתם של ערבים לפני הקמת המדינה? (שהרי זהו, לדידך, המניע למלחמה).

deandean

New member
המלחמה נפתחה לאחר החלטת האו"ם

להקים מדינה יהודית בא"י, לא לפני.

deandean

New member
וואלה לא יודע...

אולי ההרגשה והעובדה שהארץ נגנבה מהם?

אז זו הרגשה? עובדה? שניהם?

ואם זוהי גניבה? אתה לא חושב שיש להחזיר את דבר הגניבה?

deandean

New member
שניהם

רוב הפלשתינים מכירים בגבולות 48, כי הוכרו על ידי האו"ם, וכך גם אני.

deandean

New member
לא מכיר?

בכיף, נבטל את קיומה של מדינת ישראל. למרות אי המוסריות שבדבר, הגבולות של 48 הן חוקיות לחלוטין, מפני שאושרו מבחינה בינלאומית.

אז מה אם הגניבה אושרה

זה אומר שזה בסדר? כלומר, אין לך בעיה עם חוסר מוסר, כל עוד יש אישור בינלאומי.

מה עם הפגנות?

מה עם התנגדות? מה עם נקיטת עמדה בלתי מתפשרת? כל דבר שהוא חוקי, אתה מקבל בשוויון נפש?

deandean

New member
הפגנות קוימו והתקיימו

אבל חוק לא לוקחים לידיים (בניגוד לפושעי יש"ע).

אז אתה חושב שצריך לבטל

את קיום מדינת ישראל, כמובן, בלי לקחת את החוק לידיים, חלילה....

deandean

New member
אם אני לא טועה

ההצעה לביטול מדינת ישראל הגיע ממך...

skywalker 8

New member
גבולות 67' הם גם דבר חקי

כולל רמה"ג. זה אומר שזה צריך לוותר עליהם ולסגת לגבולות החלוקה?

למעלה