רק בארץ הלהפך

deandean

New member
סליחה לא לגרש, רק לשלול אזרחות

אין לך זכות לעשות זאת. מה בהמנון של דנמרק יכול לפגוע באזרחים יהודים? בדנמרק יכול להיות ראש ממשלה יהודי, בישראל לא יהיה ראש ממשלה ערבי, כל עוד המיעוט הערבי בישראל מופלה. אף אחד לא ביקש לבטל את המדינה של היהודים, אלא לבטל את הזהות הדתית- לאומית של המדינה.

skywalker 8

New member
יש כאן סתירה.

"אף אחד לא ביקש לבטל את המדינה של היהודים, אלא לבטל את הזהות הדתית- לאומית של המדינה."
"לא רוצה לשלול את המדינה של היהודים, רק את הזהות הלאומית". הזהות הלאומית של ישראל, היא זאתי שהופכת את ישראל כהמדינה של היהודים. אתה בעצם מבקש לבטל את המדינה היהודית ולהקים מדינה פלסטינית ליד. משמע: מדינה לעם הפלסטיני-
מדינה לעם היהודי-
זה לא דו קיום. לא הוגן, לא ריאלי, לא יתבצע.

deandean

New member
זה לא סתירה

אני בעד קיומה של מדינת ישראל, רק כל עוד תהיה מדינת כל אזרחיה. זה לא יתבצע? זה יתבצע הרבה לפני, שגזענים כמוך יצליחו לשול אזרחות של ערביי ישראל. אל תדבר איתי על דו קיום, כל עוד אתה בעד להוציא את הערבים מהמדינה.

skywalker 8

New member
כשאין מה

להגיד אז מגדפים. "גזענים כמוני". אתה גזען כלפי יהודים. שלילת/התנגדות להגדרה עצמית של העם היהודי מהווה גזענות.(עפ"י חוקי האו"ם). לרצות בביטול הזכות של היהודים ולעומת זאת תמיכה בהקמת מדינה לפלסטינים היא צביעות. לתת לפלסטינים כפליים. גם הגדרה עצמית וגם זכויות לאומיות במדינה אחרת. וכמובן, על חשבון היהודים. לא, זה לא יתבצע. לפניכן תצטרך לעבור מיליוני יהודים בישראל שתומכים במדינה יהודית. הרצון למדינה יהודית איננה גזענות. הרצון לשלית זכותם של היהודים, היא- גזענות. אתה לא רוצה בדו קיום. איך אתה רוצה דו קיום בלי שהיהודים יקבלו את מה שמגיע להם? רק לתת לערבים? רק הפרדה ואז שיקום הקשרים בין שתי העמים יובילו לשלום. "כל עוד אתה בעד להוציא את הערבים מהמדינה." איך אתה רוצה דו קיום כל עוד את מעוניין בשלילת ההגדרה העצמית של היהודים?

deandean

New member
בבקשה תביא לי דוגמא

להכללה, שעשיתי לעם היהודי, לפני שאתה קורא לי גזען. אני שללתי את זכותו של העם היהודי להגדרה עצמית? כבד אותנו בדוגמא נוספת. אני שללתי את הזכות של יהודי לקבל יותר זכויות מבן/בת לאום אחר. אני לא אעבור אותם, אז אולי אני לא אצליח. אבל אתנחם בזה, ש אתה לא תצליח לשלול אזרחות של בני מיעוט. הרצון למדינה, שנותנת יותר זכויות ללאום אחד מאשר ללאום אחר, פירושו גזענות. מה מגיע ליהודים? זכויות יתר? אף אחד לא שווא יותר מהשני (לצערו הרב של כהנא). דו קיום זה חיים בשלום ובשיוויון בין כולם.

skywalker 8

New member
הזכות להגדרה עצמית

היא זכות של לאום/עם להחיות במידנה שתהיה מזוהה עם הלאום שלו. ישראל מזוהה עם הלאום היהודי. פלסטין, לכשתקום תהיה מזוה עם הלאום הפלסטיני. לא הוגן? מה מגיע ליהודים? מדינה יהודית משלהם. כמו לפלסטינים. אתה גזען, כי אתה לא מעוניין שלעם היהודי תהיה מדינה משלו. "בית לאומי לעם היהודי". זה מהווה גזענות. אבל מה? לשיטתך, לפלסטינים מותר שיהיו 2 מדינות שיהו מזוהות עם הלאום הפלסטיני. אתה מתנגד למדינת לאום יהודית, משמע, אתה שולל את זכות היהודים להגדרה עצמית. לא מקובל שלפלסטינים תהיה מדינת לאום משלהם, וליהודים לא! איזה דו קיום אתה רואה פה? שלאומים נאבקים על אופי המדינה כל הזמן? תן לכל עם מדינה, וזהו.

deandean

New member
אל תערבב בין הגדרות

היהודים יכולים לחיות כלאום, אך צריך לאסור פגיעה בלאומים אחרים. אני לא פלשתיני ובטח שלא אזרח פלשתין, אני אביע מחאה על המדינה שלי לא של אחרים. גזען זה הכללה של חברה על בסיס גזע, מה הקשר בין זה לבין רצון במדינה דמוקרטית ושוויונית? אתה נורמלי? אני תמכתי במדינת ישראל כמדינת לאום פלשתיני? מתי אמרתי שיש פה דו קיום? הפרדה של לאומים זה לא דו קיום, לך תחפש את ההגדרה.

skywalker 8

New member
קשה לך להבין.

"אתה נורמלי? אני תמכתי במדינת ישראל כמדינת לאום פלשתיני?" איפה ראית אותי אומר את זה? אמרתי שאתה תומך במדינה פלסטינית ומדינה דו לאומית/כלל אזרחיה והיא ישראל. משמע, 2 מדינות שמזוהות עם אותו הלאום. דו קיום לא יבוא אם תערבב שני עמים מסוכסכים. מדינה לכל עם, ואז שיקום היחסים. אבל עזוב... אני סתם חוזר על עצמי.

deandean

New member
"לשיטתך, לפלסטינים מותר שיהיו 2

מדינות שיהו מזוהות עם הלאום הפלסטיני. " אתה מבין את מה, שאתה רושם? מדינת כל אזרחיה, אינה מזוהה עם לאום, אלא נותנת יחס שווא לכולם. שיקום היחסים צריך להתבצע כאן ועכשיו, כשיש הפרדה לא יתבצע דו קיום וזה כבר לא קשור לאמונה, זה עובדה. המצב שלי, הוא הוכחה חיה לאפשרות ליחסים חמים בין הלאום הערבי לזה היהודי.

אני מכירה כמה לפי החלוקה הבאה:

מס' זוגות של מוסלמים עם נוצריות ויהודיות. ויש שני מקרים של יהודים שהתחתנו עם מוסלמיות.

Azazel

New member
../images/Emo128.gifאיכשהו תמיד ליהודים אסור לצאת

עם הנשים הערביות, ולא להפך. לא לפי החוק אסור, כמובן, אלא מאיומים עליה ועליו. אני, אגב, מכיר אישית את המטבע משני צדדיו.

ומה עושים ליהודייה שיוצאת עם ערבי?

כמובן שלא נותנים לה פרס. בזמן עימות קשה לדבר על אהבה בין שני העמים. ואם כבר יש אהבה סופה להיכשל.

בוודאי שלא מאיימים על חייה

או רוצחים אותה בגלל "כבוד המשפחה". מקסימום מנדים אותה, או מנתקים קשר.

אתה צודק שערבים מגיבים באופן יותר

חמור. אבל שתי התרבויות לא "מעודדות" קשרים כאלה. שתי החברות אגב קשות לנשים. דיכוי נשים קיים בשתי החברות: התעללות, אלימות, אפליה...

גם אני לא מעודד ולא תומך

אי אפשר להשוות, למרות שאני מסכים איתך שיש ב-2 התרבויות, ובכלל בכל העולם (אולי תמצאי כמה שבטים באפריקה, שבהם, החברה היא מטריאכלית), ישנו דיכוי נשים ברמה כזו או אחרת.

שמיים יש איזשהו כפר בסין

עם חברה מטריארכלית לגמרי. הנשים הן השולטות שם. אין להן בן זוג אחד. הן שוכבות מדי פעם עם מי שהן רוצות. את הילדים הן מגדלות לבדן, כשמדי פעם האבות באים לבקר, ואין להם מילה לגבי החינוך.

למעלה