רק אותי זה מעצבן???

לאה_מ

New member
גם אני לא ../images/Emo12.gif

יש לנו מכונת כביסה שעושה את זה מצויין, ולא רק לתחתונים "שלו", אלא גם לאלה שלי ושל הילדים... ואני דוקא שמחה לפרקים שיש לנו מערכת משפחתית כזו, ועצובה לפרקים, ומאושרת לפרקים, וכועסת לפרקים... כמו כל אחד, לא?

../images/Emo45.gif כנראה הובנתי לא נכון...

כשכתבתי ש"נמלטתי" מההתלבטות איך לקרוא "לו", עשיתי זאת עם קריצה. למרות שבחירתי להביא לעולם ילד שלא בתוך מערכת זוגית, נעשתה מתוך שלמות, אינני מיסיונרית של חד הוריות. הייתי שמחה מאד לו הסתדר לי למצוא את שאהבה נפשי (ושאהיה זו שאהבה נפשו), כך שנקים תא משפחתי במשותף. אלא שדברים הסתדרו אחרת, ותקתוקו המעצבן של השעון הביולוגי הכתיב סדרי עדיפויות ופעולה אחרים. לגופו של נושא - באמת ובתמים שאין לי שמץ של מושג איך הייתי בוחרת לכנותו. גם אני חשה אי נוחות עם המינוח "בעלי" (ואגב, זה לא מקרי שהשורש של בעילה זהה - כך בזמנו נכבש רכוש - דלא ניידי, ניידי וכמובן - אשה...). המינוח "רעי" (כמו רעייתי) נשמע לי מאד יפה, אבל קצת לא שגור, נכון? מן הסתם הייתי נוטה להשתמש במינוח "בנזוגי".

בעלול? אני מכירה "בעליל".

בהתחלה הייתי אומרת "החבר שלי", אחר כך שיניתי ל"בן זוגי". בן זוגי עדיין משתמש פעמים רבות ב"החבר" ("שלה", כמובן, לא שלו...) וזוכה למבטי תמיהה, בפרט כשמדובר בזוגות קשישים

שירה הא

New member
אני ממש לא מבינה את הבעייתיות

בכינוי "בעל". המובן המודרני של המילה הוא "בן זוג חוקי". לי אישית, לא מתעוררות כל קונוטציות שליליות כשאני משתמשת במילה הזו רק בגלל המשמעויות המקוריות שלה. אם מערכת היחסים שלי עם בעלי היתה בעייתית, כינוי הולם יותר מ"בעל", לא היה פותר את הבעיה, ואם מערכת היחסים היא טובה, מה הבעיה במילה "בעל"?

michald

New member
כשעברתי קורס משפטי ב"שדולת הנשים"

הטיעון שלי לשימוש במילה בעל היה דומה לשלך- רק שימוש סמנטי. עורכת הדין, שהעבירה את הקורס, אמרה שבסופו לא נשתמש יותר במילה בעל.להפתעתי הרבה היא צדקה. אין לי ממש מושג למה משלב מסויים "בעל" התחיל להפריע לי באזניים, אבל כיום אני לא משתמשת במילה הזו בכלל. אני ובן זוגי כלל לא נשואים, כך שמבחינה זו אין לי בעיה. בעלול נשמע לי אפילו עוד יותר צורם מבעל.

הילהל

New member
אני נגמלתי מהשימוש ב"בנות"

אחרי קורס במרכז סיוע למתנדבות. נגמלתי גם מההרגל המגונה לדבר על עצמי בגוף שלישי גברי (לא להגיד "כשאתה חושב על זה אתה מבין" אלא "כשאני חושבת על זה אני מבינה"). ועכשיו אני נודניקית טרחנית שמנסה לתקן את העולם. ודווקא אני לא מוטרדת מהמילה "בעל", בעיקר אחרי שגיליתי שלמילה husband יש משמעות דומה (מסתבר שזה "בעל משק החי" באיזו שפה עתיקה). זה נתן לי איזשהו תמריץ ואופטימיות לכך שאם באנגלית אף אחד כבר לא זוכר את המשמעות המקורית, אולי גם לעברית זה יקרה.

הילהל, אני עונה לך כאן על 2 הוד'

אולי במיקרו שבמיקרו של חייך, לא המילה "בעלי" תבטא חינוך לא שוויוני, אולם לא ניתן לנתק אותה ממשמעויותיה והיא ממשיכה לסמל בעלות. אני מאמינה שיגיע שלב שתשתמשי בה פחות.

נעה גל

New member
הבעיה עם המילה "בעל" (שגם אני

משתמשת בה) שאי אפשר לנתק אותה מהקונוטציה השלילית והמאוד שימושית גם בימנו לסט המילים "בועל" ו "בעילה" והם (למי שתוהה) בעלי אותו שורש בדיוק כמו בעל. כמו שליליה היתה אומרת - השפה מעצבת תודעה. כמה נכון! [אגב, ליליה שמעתי שיש התקדמות בנושא "השפה היא תודעה"]

אין מובן "מודרני" למילה בעל

וכל המובנים ללא יוצא מן הכלל עניינם "בעלות". "מי שיש לו בעלות על נכס, מי שדבר מה שייך לו כקניין, שיש לו תכונה או תואר המייחדים אותו, העוסק בעיסוק מסויים,גבר שאשה נשואה לו". יש במילון שלושה (!) עמודים של דוגמאות סמיכות כגון בעל דעה, בעל אדמות, בעל אגרוף, בעל אמונה, בעל המצאות, בעל הגיון ועוד ועוד ועוד. השאלה החינוכית היא - האם זה המסר שמי שקוראת לבן זוגה "בעלי" רוצה להעביר לילדיה? כדאי לזכור שכל המסרים ללא יוצא מהכלל הם מסרים העוברים בשניים שלושה ערוצי תקשורת בין אישית - שהמרכזי שבהם היא השפה. מזה נבנית תפיסת עולמם של ילדינו.

הילהל

New member
זו מערכת שלמה

אני לא מאמינה שבני, שגדל אצל הורים שעשו מלחמה כדי להנשא באופו שוויוני (המקרה שלנו פורסם בעיתונות, לאחר שהמועצה הדתית איימה להסיר הכשר מהאולם בו נישאנו רפורמית), שרואה את שנינו עוסקים בעבודות הבית ומנהלים את העניינים מחוץ לבית, שאמא שלו תמיד "משיגה" את אבא שלו מבחינת תארים למיניהם, וכן הלאה, יגדל לאיש לא שוויוני, רק כי אני קוראת לאבא שלו "בעלי".

כמו בכל קהילה

יש מידה של הומוגניות הגיונית מאוד לטעמי ואני דווקא לא רואה את המגוונות אלא כלל והילהל שיוצאת נן הכלל
אולי אני "זקנה" מדי - אין לי סבלנות. נזעקתי רק כשהופיעו שם צילומי עירום של ילדים. צריך חריגה ממשית כדי שאכנס לפורום ההוא - למרות שרותי עצמה פמיניסטית לא קטנה.

נעה גל

New member
ליליה - בבקשה... זה פורום שכן

ואנחנו (עדין) ביחסים טובים. קורים שם דברים נפלאים, שלא היו מתרחשים בלי ה"מאובנות ואטומות חברתית". גולשות מוצאות בו בית חם ומקור בלתי נדלה לתמיכה. אז הסגנון לא מתאים לכולם, וזה בסדר. גם הסגנון-הלא-תמיד-מזמין של הפורום שלנו לא מתאים לכולם, וגם כאן *כמו בכל מקום* יש מאובנות יותר ופחות, אטומות יותר ופחות. בני אדם, את יודעת.

She Dolphin

New member
את לא לבד גם אותי זה לא מצחיק ../images/Emo31.gif

אותי גם לא מצחיק הומור של סרטי בורקס וכאלה. וגם אותי כינו ככה לא פעם ולא פעמיים... נו, טוף
(בד"כ) אני לא מגיבה על דברים כאלה בפורום "להיות" כי הוא ממלא אצלי פונקציות אחרות, ואני שומרת כוחות וזמן
. אם זאת, זה נהדר שאת מייצגת גם דעות לא פופולאריות למרות שמאשימים אותך בכבדות ובחוסר חוש הומור. זה בהחלט לא נעים, אבל זה המחיר. מה אכפת לך מה אומרים? אנחנו יודעים את האמת, לא?
בכל פורום יהיה מי שיתקיף אותך ויכתוב דברים לא יפים בעניינים שונים
, ככה זה.

zimes

New member
אני פשוט מדלגת

נכון שלהגיב הוא "לטפטף טיפה", אבל לא תמיד יש לי כח, ולכן אני זזה הלאה. יופי שאת כן אומרת את דעתך!

נעה גל

New member
גם בעיני לא מצחיק, אפילו קצת עצוב

בעיקר, אולי, כי הוא כן מבטא תחושות של חלק מהנשים בתוך מסגרת הנישואין (למרות שזה כתוב מזוית ראיה של ילד).

מירי,

New member
אני "דווקא" מעלה חיוך....

אולי כי אני מכירה כמה זוגות שעונים על הכתוב, גם אנשים שעונים -ואותם אנשים הם בדיוק אלה שיגידו שזה נכון שיזדהו עם הכתוב ולא יבינו הילה למה את "מטיפה בשער"- אותן נשים שאח"כ כמו שאמרת יקטרו על זה שה'בעלול' לא עוזר (???) להן...... זה שנגיד זה לא מצחיק לא יגיד ככה לא צריך להיות! תמיד צחקתי מבדיחות על שמנים - הייתי שם וידעתי כמה הם אמיתיות....

למעלה