רק אותי זה מעצבן???

הילהל

New member
רק אותי זה מעצבן???

כבר פעם שלישית שאני רואה את הטקסט הזה: אבא הוא זה שאמא דורשת ממנו לתת דוגמא לילדים אבא הוא זה שגר אצלנו, קם מוקדם וחוזר מאוחר הוא בביתנו דייר משנה, אבל הוא בהחלט שווה כל גרוש שהוא משלם אבא אוהב את אמא, אותנו והכי הרבה לישון אבא זה אחד שאוכל כל מה שאמא הכינה ובסוף עוד אוכל ציפורניים אבא הוא זה שחזק יותר אפילו משוטר אבא הכי מתרגז כשלא נותנים לו לשמוע חדשות ועוד יותר מתרגז אחרי ששמע אותן אבא אומר -שאם אמא לא היתה מתחתנת איתו הוא בטח כבר היה היום חתיך,עשיר ורווק אבל אבא כל כך נחמד שלא אכפת לנו שיתחתן אפילו עם אמא שלנו אמא אמא זה השם שאפילו אבא צועק כשקורה לו משהו אמא היא הראשונה שפורצת בבכי והראשונה שמנסה להרגיע אמא זו אחת שמעולם ועד עולם לא יהיה לה מה ללבוש אפילו אם הארון יהיה מלא עד מעבר לראש אמא היא זו שכואב לה יותר ממני כשאני מקבל מכה אמא היא זו שאבא פוחד לנסוע איתה כשהיא נוהגת למרות שהוא יודע שהיא נוהגת יותר טוב ממנו אמא היא זו שבטלפון אומרת "נו אז בואי נקצר" ואחרי זה עוד שעה לא מפסיקה לדבר אמא היא היחידה שיכולה-להלביש אותי, לדבר בטלפון, לאפות עוגה, לדבר אלי והכל באותו זמן ומבלי להתבלבל ואני חייבת להבין - רק אני רואה את העיוות? רק אותי זה מעצבן? רק אני חושבת שאם צוחקים ממשהו - זה אומר שמקטינים מחשיבותו, הקטנה שעלולה אח"כ לגרום רק נזק? האם לא מתאים להתנגד לטקסט הזה, כמו שמתנגדים לבדיחה גזענית? בנתיים עושה רושם שאמהות רבות מתגלגלות מצחוק, ורק אצלי מתהפכת הבטן.

אפרתש

New member
זה כלכך מטומטם

יש טקסטים מהסוג הזה שמצחיקים. שכתובים עם איזו שנינה, ניסוח משעשע. זה אפילו לא מצחיק. אני חושבת שהבנות שלי לא בכלל יבינו מה הקטע פה, כי זה כלכך לא דומה למה שיש אצלנו בבית.

nonana

New member
אני מתחברת אך ורק לדבר אחד../images/Emo9.gif

חלוקת הקשב שלי נהדרת- ומחקר אחד אפילו הוכיח שלנשים חלוקת הקשב שלהן הרבה יותר טובה מהגברים. חוץ מזה זה מעצבן וממש לא מצחיק- אפילו עצוב.

ליאת +

New member
טוב- זה לא ממש מוכר לי ../images/Emo8.gif

אבל אני יכולה לחשוב על שתי סיבות לפופולאריות של אי מיילים מהסוג הזה (מכירות את זה עם השרטוט של מבנה המוח הגברי לעומת מבנה המוח הנשי?) 1- אנשים שהטשטוש בתפקידי מגדר מרתיע אותם (נשים נוהגות, גברים מבשלים וכו') והם רוצים לחדד את ההבדלים בין גברים ונשים- להזכיר לנו את החלוקה הקדומה הזו. 2- אנשים שסובלים מהמקום בו המגדר שלהם מקבע אותם ולכן לצחוק על זה ולחשוב שככה זה אצל כולם גורם למעט הקלה (למשל- נשים שבני זוגן אינם שותפים בטיפול בילדים). (הילהל- בניגוד לך אני חושבת שאם צוחקים על משהו זה כי יש כאן איזה issue וזו בדיוק לא הקטנה של הנושא) ו"בסוד" אני יכולה לגלות לכן שחלוקות מהסוג של מי עושה יותר- מי עושה פחות, מי מסוגל לעשות שלושה דברים ביחד ומי לא- מי קם לפנות בוקר לילד ומי לא - מתקיימות גם אצל זוגות חד מיניים
שבהם, מטבע הדברים ההסבר המגדרי אינו קיים. ושגם אצל אותו אדם יש טווח של התנהגויות שונות- בימים שאני חוזרת הביתה מאוחר אני מסוגלת לצנוח מול הטלויזיה, וללטף את אביתר בהיסח הדעת תוך כדי שאני מחפשת את השלט... בימים שאני איתו מארבע אני מייגעת את בת זוגי שחוזרת מאוחר בתיאור של כל מה שעשינו, כל מי שפגשנו ועוד. אז מה- זו התנהגות נשית? גברית? או שפשוט ההסבר הוא חברתי ואנחנו מתנהגים לפי ציפיות מסויימות של החברה.

אפרתש

New member
מסכימה איתך

נראית לי האפשרות השניה שהצעת - תחושת ה"צרת רבים חצי נחמה". אז לפעמים זה באמת עוזר. אם בן זוגי (ובאמת לא משנה מאיזה מין בן/ת הזוג) תמיד רוצה לראות חדשות, עוזר אם אני יודעת שיש עוד אנשים שמתמודדים עם הבעיה הזאת (אצלנו זו דוקא אני שאסור להפריע לה לראות חדשות). אבל לפעמים זה גורם להשלים עם דברים שאין סיבה להשלים איתם. אם רק את קמה בלילה, הידיעה שיש עוד נשים שסובלות מבן זוג פרזיט אולי מקלה, אבל אסור שהיא תמנע ממך לנסות לשנות דברים אצלך בבית. ולמעלה מזה - יש כאן העברת אינפורמציה מוטעית. נשים צעירות יכולות לקרוא, ועוד לפני שנתקלו בסיטואציות בעצמן לגבש לעצמן דיעה מוטעית על למה צריך לצפות מקשר זוגי.

vered4

New member
גם וגם וזו הבעיה

יש בטקסט דברים נכונים ומשעשעים ויש דברים שהם בדיחה גזענית. הבעיה שאנחנו "אמורות" להתייחס לזה כמכלול. לגבי ה"אבא"- אצלינו זה לא פוגע בכלל, אפילו לא קרוב- חוץ מזה שהוא אכן מביא יותר כסף.

אפרתש

New member
לא לצחוק, להגיב

הצחוק גורם לחשוב ש"ככה זה ואין מה לעשות, רק לצחוק על זה". אם מישהי חושבת שזה מצחיק ומראה לך את הטקסט, לדעתי התגובה הראויה היא לגרום לה לחשוב. אולי אפילו הערה בנוסח "מאיפה הקריצו את השטויות האלה? כמעט כלום פה לא דומה לחיים שלי" תגרום לה לחשוב על הדברים.

הילהל

New member
תודה לך

זה טקסט שעלה כבר פעם שלישית בפורום "להיות הורים". כל פעם אני לא מתאפקת ומגיבה. בהתחלה כמעט הרגו אותי על היותי "כבדה" והורסת הומור. הפעם כבר היו עוד כמה שלקחו את הצד שלי. אבל אני חשה שמאוד קשה לצאת נגד "שנינויות" כאלו מבלי להחשד כבנאדם איום שרוצה להוציא מהחיים את הכיף וההומור שבהם. ההודעה שלך עוזרת לי להמשיך ולהגיב.

אוי, הילה, מה זה קשור לאדם איום???

זה פשוט הומור נחות במיוחד גם בעיני, ומן הראוי שאנשים כמוך ימשיכו ויאמרו בדיוק את מה שהם חושבים עליו. אני מסכימה עם כל מילה שלך ועומדת מאחורי כל טיעון. "כבדה והורסת הומור"? ממש לא נראה לי שזו את.

vered4

New member
אבל גם לגברים זה עושה עוול

הגבר מוצג שם כיצור מטומטם וחסר תכונות של שותף. וכאן אני מסכימה עם הדעה שהצחוק מייצג את שותפות הגורל כשהזוגיות כזו דפוקה.

סליחה

אבל לדעתי שוביניזים באופן כללי עושה רע לכולם,לאשה,לגבר ובעיקר לילדים

הילהל, זו הסיבה שהפסקתי לגלוש שם

יש שם גרעין (תסלח לי רותי) של מאובנות ואטימות חברתית שהטריפה את דעתי בזמנו. אני מעדיפה יע"ז שהן תתכנסנה שם ולא תפצנה את החומרים הגזעניים והמיזוגנים הללו בכל מקום. הטקסט שהבאת - יש בו שנאת נשים מובנית שמעציב אותי שנשים לא רואות אותה.

ליאת +

New member
../images/Emo6.gif ליליה- לא הגזמת?

יש שם ייצוג של נשים שונות בעלות דעות שונות. אני מניחה שלא משהו שיוצא דופן מהאמהות באסיפת הורים בכיתה של הבן שלך. ולגבי הטקסט- זו לא שנאת נשים יותר משזה שנאת גברים. זו פשוט חשיבת מסורתית מאוד שמעונינת לשמר את ההבדלים בין נשים לגברים.

ליאת, בהיררכיה המגדרית

יש שם הפנמה מוחלטת של הפחתת, דיכוי והדרת נשים. ויש המוני טקסטים כאלו. זה שאת ואני מסכימות שדיכוי נשים ע"י גברים היא באותה מידה דיכוי גברים ע"י עצמם, זה כבר עניין אחר.

הילהל

New member
אני מקווה לא להפסיק

הייתי אומרת שזה פורום יותר מגוון, יותר דומה למה שיש ב"עולם האמיתי". ולפעמים אני מוצאת את עצמי מופתעת מאוד מעד כמה נשים צעירות וחכמות יכולות להיות לא מודעות ואפילו שובינסטיות. אני אוהבת את הפורום הזה - כי המגוון שבו מאפשר לי לקבל חוות דעת רבות ועצות מעניינות, שקשה יהיה לי למצוא אם אחפש רק את הדומות לי. הבעיה היא שלפעמים אני מעצבנת (כמו כשאני מגיבה לבדיחה כזו או מביעה את תיעובי לכינוי "בעלול"). אבל אני חושבת שאם הן לא היו חושבות שיש בדברי גרעין של אמת - הן לא היו מתעצבנות. כך שאני לא מתחרטת על העובדה שאני שם, ולא מסתירה את דעותי ותחושותי.

../images/Emo32.gif בואו נדבר על זה.

גם לי יצא לראות (בעיקר בתפוז) את הביטוי הנלעג-משהו "בעלול", אבל זה ללא ספק תוצר של צורך: בעלי - אין צורך להסביר את הבעיתיות. בן זוגי- שתי מילים,זה יותר מידי כדי לתאר מישהו שהוא חלק מהחיים שלך, ומוזר לי להגיד את זה בתוספת שייכות. אישי- פלצני. בעלול - קושי להגיד בן זוגי, וההימנעות מהבעלות של המילה בעל, הולידה מן ביטוי, שלמעשה מועך את מי שאני אמורה להיות רכושו. בעלי שיחיה- מודה, משתמשת במונח באין ברירה, אבל למעשה נובע מאותה מבוכה שהולידה "בעלול". פשוט לקרוא לאיש בשמו- רוב האנשים בעולם, לא ידעו על מי אני מדברת. אב ילדי- הוא לא רק. לפעמים בא לי להגיד חבר שלי, אבל יש לי תחושה שלא יבינו על מי אני מדברת. נו....

למעלה