רק אותי זה מעצבן???

dana3111

New member
אותי זה לא מצחיק, אבל גם לא מרתיח

זה סתם עוד כמה מילים ששולחים בלי רסן באימייל או נותנים בספרים של "אימרות שפר לאהבה למשפחה ולידעידות", יש דברים יותר קשים בחיים, יותר מרגיזים, שיותר שווים את המלחמות שלי, כי אין לי פשוט כזה מאגר של אנרגיות, לדעתי חבל על הזמן להתעצבן, אני גם לא רואה בזה משפטים כלכך איומים, אבל זו דעתי.

ענתש

New member
הרגתן אותי עם הדיון הזה על המילה

"בעל". חייבת להגיד שזה קצת מזכיר לי את המערכות של החמישיה הקאמרית עם האבא שמדבר אל הילדה שלו ואומר "מי יפה של אבא?" והאמא אומרת לו בזעף "אל תגיד לה יפה, אתה תפתח ל תסביכי נחיתות..." והוא אומר "מי חכמה של אבא ?" והאא מייד עוצרת אותו "אל תגיד לה חכמה, אתה תגרום לה להרגיש שיש לנו ממנה ציפיות גבוהות..." לא זוכרת בדיוק את המערכון אבל ככה האמא מציקה לאבא כמה פעמים ואז היא קמה והולכת מהחדר והאבא אומר לתינוקת "מי תמצא את עצמה בגיל 30 מרירה, בלי חברים ובלי קריירה ? א-מ-א א-מ-א". זה מצחיק אותי כי זה בדיוק מדבר על זה שלפעמים מילים הן סתם מילים, ככה אומרים את זה, מה לעשות. למה לבנות מגדלים באויר על משמעותה של מילה ? למילה "בעל" אין שום כח עליי - זה לא אומר שהוא הבעלים שלי, אין לזה שום קונוטציה חריגה בעיניי או שלילית. הוא בעלי אני אשתו, ככה אומרים את זה. אם אף אחד לא היה טורח לחזור ולשנן ולהזכיר לי (ולאחרים) ממה המילה הזו באה אולי מזמן היא גם היתה מתנתקת משורשיה כי בואו נודה בזה, אנחנו ממש לא בלשנים בחיי היום יום. מי בכלל בודק וחוקר מאיפה באה מילה לפני שמשתמש בה ? נ.ב בעלול, לדעתי, זה עיוות "מתנחמד" כזה של המילה בעל בלי שום משעות מעבר - כמו שאומרים "שיגועיה" למשל או "מגניביישן" (בחיי שאחותי הקטנה מדברת ככה) - סלנג מטופש כזה שנועד להאריך את המילה שתשמע יותר "נחמדה" כזו.

עירית ל

New member
../images/Emo45.gif - אבל רק במקרה הספציפי הזה

כי אני בכל זאת מאמינה ששפה מעצבת תודעה.

למעלה