רציתי לשפוך את הלב...

ציפי ג

New member
פעם בכלל לא היתה ילדות

מיום שילד יכול היה לעבוד הוא עבד, אפילו 12 שנה ביממה. כך זה עד היום בהרבה מאוד מארצות העולם השלישי. אני חושבת שכל אדם צריך להיות מאושר. אני גם חושבת, שלילד יש זכות להיות מאושר. ואותו מטריד מה קורה כאשר ישנה נקודת מפגש בין אושרם של ההורים לאושרם של הילדים. האם הצורך של ההורה להיות מאושר, צריך במקרה כזה להתקפל במפאת צורכו של הילד, או שהילד צריך להתקפל מפאת צורכו של ההורה? לטעמי, יש פעמים שכך ויש פעמים שאחרת. זה בעיקר תלוי במידת עוגמת הנפש הנגרמת לצד המוותר.

דסי אשר

New member
אני שייכת לילדות של שנות ה40-50

אז, הורינו, כלל ההורים בישוב שבו גרתי, ואני בטוחה שהרבה הורים אחרים, בארצות אחרות, לא היו עסוקים במה שאנחנו עסוקות/מוטרדות היום, גם לא במה שאני הייתי עסוקה/מוטרדת לפני שלושים שנה. אבל, כן הייתה לנו ילדות . הייתה לנו ילדות של ילדים, שמנותקת מאד מעולם המבוגרים. הורינו דאגו לצרכינו הבסיסיים- מזון, מנוחה, לבוש הולם, בריאות תקינה, השכלה, השתלבות בחברה, אבל לא היו עסוקים באיך לגדל אותנו יותר טוב, מחינה רגשית. אם הייתם קוראים את הספר של ד"ר יעל דיין, "שיחות עם גדעון לוין" הייתם קוראים שאשתו, כמו שהיה מקובל אז, יצאה ללמוד בסמינר, והגיע הבייתה פעם בשבועיים לשישי שבת. בנם הבכור היה בן שנתיים. גדעון לוין בטוח שילדיו מוצלחים ומאושרים. אחד מילדיו, אלוף בצה"ל -אולי כבר מיל´... דסי

elingo

New member
רציתי להודות לכן

תודה על בל התגובות,התמיכה והעצות הטובות. אני מקווה שזו רק תקופה חולפת אבל לא רוצה לפגוע בילדים שלי. (כל השנה הייתי עם הקטנה בבית,אבל כבר יותר מחודש הגדול נמצא בחופש וזה מסבך את העניינים,כי משעמם לו והוא מוציא את התסכול על אחותו הקטנה ומציק לה... פשוט פה כולם בחופשה השנתית,הכל התרוקן,אין פעילויות לילדים,בטלויזיה אין כמעט תכניות טובות לילדים,ואני כבר מחוסרת אנרגיות לחלוטין להפעלות שונןת ומשונות...) ועוד דבר-לדעתי בארץ, לעומת מקומות אחרים בעולם, מקדישים לילדים המון- מבחינת פעילויות,הצגות,חוגים,טלויזיה,הפעלות שונות,...

vered4

New member
רציתי לשאול אותך

דיברת עם הילד הגדול על מה שאת מרגישה? הוא בן 5 ויכול להבין. לדעתי את יכולה לשתף אותו, ולבקש את העזרה שלו, ברעיונות למשחק, במשחק לבד, בשמירה על אחותו, ובהבנה שקשה לך. לאט לאט הוא יכול ללמוד להעסיק את עצמו. אולי היום הוא מרגיש שאת כועסת, מנסה להתרחק, וכתגובה נצמד יותר. היום הוא אולי מנסה לנחש למה את כועסת, ואולי חושב שאת כועסת בגללו. אם תסבירי לו, זה יקל עלייך וגם עליו.

לאה_מ

New member
פעילויות עם הילדים

אם אין לך כח לחשוב מה אפשר לעשות איתם, אבל בא לך שיציעו לך פעילויות, אני מצרפת לך קישור להמלצות שהיו כאן, בין היתר לפעילויות שונות - אולי משהו ישמע לך כיפי גם בשבילכם. את יכולה להסתכל גם בקישורי הפורום באתרים עם פעילויות לילדים.

למעלה