רציתי לשאול שאלה.......

כ"כ יפה גאלה..

מסכימה עם כל מילה שלך.. אלו פשוט הרהורי תשובה.. ועל כל עניין ה40 ימי תשובה לא חשבתי- מקסים ואכן מתאים ונכון..

leka27

New member
בתאל

אהבתי מאוד את הפרשנויות שלך,( ד"א, את כותבת ממש יפה...) אחרי שאתמול ניסיתי לנתח את הקטע הזה מכל הכיוונים. רק עדיין זה לא ממש מסתדר לי עם "האלוף בשחור" ועם ה"בעל חיים בשחור" , אני יודעת שלא צריך להבין הכל ובכל זאת אם יש לך ( או למישו אחר) הסבר כלשהו לצירופים האלה אני מאוד אשמח... הכיוון שאני לקחתי את הקטע הזה הוא טיפה שונה, חשבתי שהשחור מסמל את העצבות שרובינו מצויים בה. "בעל חיים בשחור" זה כאילו ההגדרה שלנו, יש בנו חיים בצד הפיזי אבל שחרות (עצבות) בצד הנפשי, מת- חי שכזה. המעוף זו התנועה הנפשית החיובית לעומת הצלילה, הירידה למקומות השחורים והאפלים שבחיים. בע"ח בניגוד אלינו הם במצב סטטי, איך שהם נולדו ככה הם מתים, ואילו בנה"א הם בתנועה מתמדת של עליות וירידות. "במשחק צריך קו למתוח בין נקודה לנקודה" צריך לזכור שהירידות הן שלב בדרך לעליות שיבואו אח"כ וגם להן יש משמעות וחשיבות. "ולסמן עם שכל וכח שבירות בין תנודה לתנודה" צריך לתת לשכל להוביל אותנו, להכיר בנקודות החלשות אבל לא להישבר מזה. היצור יכול לשהות רק תקופה קצרה במקומות השחורים האלה, בלי לנשום ז"א בלי החיות והשמחה. בסופה של כל ירידה כזו תבוא העליה, החזרה אל הטבע האמיתי שלנו, לשמוח בחיים ובמה שניתן לנו. והלוואי שנזכה לחיות באמת עפ"י טבענו, בשמחה אמיתית!

תודה מותק.. כתבתי לגבי השחור-

שאולי הצבע השחור הוא צבע שבא לבטא את החושך הזה שאנו עומדים מולו כשאנו באים לדרוש קרבת אלוקים כי הרי אלוקים הוא בלתי נתפס ומושג וככל שאנו יותר יודעים אודותיו אנו מבינים עד כמה אנו לא יודעים ( ואמר כבר הרמב"ם- תכלית הידיעה - שלא נדע) ממש כמו בור עמוק ושחור שככל שאנו מתקרבים ויורדים וצוללים לעומקו אנו מגלים עוד שחור ועוד שחור- שחור עד אין סוף... אני רוצה להגיד שאני ממש שמחה על השרשור הזה כי אני כבר 4 שנים בערך בכל ה"שריטה" הזאת של בניון( חחח) ופעם אני ממש זוכרת זאלו היו הדברים שהיינו מדברים עליהם בפורום- מנתחים שירים וכל אחד משתף לגבי המקומות שהוא לוקח את השירם- וזה לא רק מעניין אלא גם פותח את המחשבה ואת הרגש- פעם אמרתי לעמיר אחרי הופעה שמה שמדהים עבורי בשירים שלו זה שהם משמשים אותי גם בעצב , גם בשמחה , גם בבלבול וגם בבהירות.. בכ"כ הרבה מצבים וזה היופי והיופי הזה הוא בזכות אינספור הפרשנויות שלנו לכל שיר..

ליהי77

New member
כל יצירה של עמיר יכולה להשתתף בשיעור ספרות

אני לא אתפלא אם בעתיד השירים של עמיר יהיו סוג של יצירות שיתנו לתלמידים בשיעורי ספרות... הוא גאון הבנאדם הזה פשוט גאון... תראי איך ניתחת את השיר שלו ... למה שזה לא יהיה חלק משיעורי ספרות בבתי ספר? כל מילה יכולה להתפרש ע"י כל בנאדם בצורה אחרת זה פשוט מדהים!!!!!!!!!!

itsikr1

New member
אני הבנתי את ההרהור הזה לדעתיי

הכוונה הוא לחרדים כולם חושבים שהם משונים אך הם בעצם אנשים רגילים שהולכים על שתי רגליים הם גם מדברים וצריך הוא גם מוחא כפיים

dode127

New member
מה הקשר חרדים?????????????

בואו אני יגד לך מה עמיר מתכוון בשיר אלוף בשחורררררררררררררררררררררר יצור מוזר מודע קצת לנפש כלומר עמיר מתכוון לעצמו שהוא מודע לנפש מין בעל חיים בשחור כלומר החיים שלו הוא מתאר אותם בצבע שחור כלומר לא טובים נושם והולך על שתי רגליים זאת ההוכחה שמדובר על אדם רק שהוא גם מדבר וצריך הוא מוח גם כפיים יודע הוא גם לאלתר עמיר יודע לאלתר

אחי...

זו דעתו ודעתך שונה זה לגיטימי לחשוב אחרת. קבל וכבד את השונות שלו כשם שהיית רוצה שיקבלו ויכבדו את שלך...

dode127

New member
אשריך

אתה רקדן אלוףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףף

אני ממש לא...

ממש לא כזה... ממש לא רוצה להיות כזה... בטח שלא מתיימר להיות כזה... אין לי הרהור אחד בנושא הזה אלא להיפך אני רץ בכיוון ההפוך... בקיצ' אחותי היפה בלי חירטוטי סירקוקי...

DODE.......

אני מסכימה איתך שמדובר באדם שהחיים שלו "שחורים" אבל לא במובן של לא טובים אלא במובן של ה"לא ברורים", כולנו יכולים להיות אלופים בשחור, אם נגיע לרמה של משה רבנו ו/או הרבי (מבחינת מידות), לדעתי עמיר מתכוון לעבודה על מידות - האדם צריך לעבוד על מידותיו יום יום ולשאוף להגיע לרמה של אלוף בשחור (אולי הכוונה לבגדים של הרב), הצלילה היא לדעתי כפי שכבר ציינתי בהודעה אחרת שלי - צלילה בדברים הטובים, ההתמסטלות מהטוב, מהטוהר שיש בתורה עצמה ובכל כתבי הקודש למיניהם

rumeio

New member
אני חושב שצריך לתת עוד זמן

עד שמפרשנים (לפחות אני צריך) כי רק התחלתי לחוות את הרהורים

liormm2

New member
יש דברים נסתרים, לא נבין לא נדע

אולי בהמשך... :) ד"א הלחן.. משום מה הוא פשוט מזכיר לי את פינק פלויד כל צלילי האילוזיה כזה מזכיר לי את הצד האפל של הירח... קצת הרבה את Comfortably Numb של פינק פלויד... מי שמכיר בטח מבין אותי.. או שזה רק אני??

למעלה