רציתי לשאול שאלה.......

boaz1012

New member
רציתי לשאול שאלה.......

משהו הבין אולי למה התכוון עמיר בהרהור 'אלוף בשחור' עכשיו את הכל פחות או יותר הבנתי רק ה"שחור" לא מסתדר לי למה הוא בדיוק התכוון בצבע שחור אם צריך להבין בכלל מה אתם חושבים?

odery

New member
אם

אם את הכל הבנת,אתה במצב טוב יותר מהרבה.נראה שכולנו עדיין מנסים להבין...

גלעד 6 2

New member
בועז, לא חייבים להבין הכל

נחמד שיש גם כמה דברים לא מובנים, וחוץ מזה בשירים של עמיר כל אחד יכול להבין משהו אחר. (אני מניח שהבנת מי אני)

יש לי תחושה שהחברים כאן חוששים קצת

להציע פרשנויות. אני מרגישה שכל אחד חושב שהוא היחידי שלא מבין למה עמיר התכוון ולכן לא מעז לכתוב לאן הוא לוקח אתזה. אז בואו נעזוב את הכוונות של עמיר ונדבר על המקומות שזה לוקח אותנו. אני מתנדבת להתחיל- רוצה אליך מיום שנולדתי- ההרהור הזה לוקח אותי לרגשות חזקים של תשובה. ביייחוד כשהוא שר- צמא אלייך..מיום שדעתי בכתה ..(אין עלי את הדיסק אז אולי אני מבלבלת במילים- סילחו לי) בכל אופן- הלחן והמילים ממש גורמים לי לבכות ולחשוב על הדברים שהייתי רוצה להשתפר בהם , על חודש הרחמים והסליחות שקרב ובא, על השנה החדשה, על הקשר שלי לה' יתברך.. לגבי האלוף בשחור- מצד אחד שחור מתקשר למשהו לא טוב , מצד שני בסוף כשמשה בונן מקריא את התודות הוא אומר תודה לאלוף בשחור שלא הפסיק להתפלל 40 יום ו40 לילה(שוב אולי אני מבלבלת אין עלי את המילים- אני פשוט דולה מן הזכרון)- שזה די ברור מכוון למשה רבנו. עוד, יש את עניין בצלילה שבד"כ מתקשר לי בשירים אחרים של בניון למשהו ממש שלילי- בריחה מן המציאות, התמסטלות .. כאן זה קצת מרגיש שונה- מרגיש שמדובר על מישהו שיכול לצלול גם אם הוא לא חי במיים וגם בלי אלכוהול וחומרים נוספים.. לא יודעת.. אני צריכה את המילים מול הפנים כדי לכתוב על זה שוב. השחור גם יכול להיות ביטוי לחליפה של הרבי.. ו.. יכול להיות שזה ממש הפוך- יכול להיות שזה מישהו שחושב שהוא אלוף אבל הוא ממש לא .. הוא אלוף רק בעיניי עצמו ואילו בעיני הסביבה- הוא שחור..כמו בהכל עד לכאן- אני רואה אני מרגיש אני רוצה אני אדיש .. אני חזק אני בתוך בועה סתם מנופח בלי שום ערך. יאללה חברה תגיבו והאירו עיניי לגבי שאר המילם כי אני ( קצת כמו עמיר בהופעות..) ברגע שאני מתחברת ללחן אני קצת שוכחת את המילים.. עכשיו- יש את עניין הצלילה

גמני חושבת ששחור מתכוון לחליפה של הרבי

בנוגע לצלילה - יכול להיות שהמשמעות היא גם "התמסטלות" אבל לכיוון החיובי, מלימודי התורה ומהפלאות הכתובות בה.....כמו דג שחי במים ונושם את המים וחי בתוך המים (בעצם חי את המים) האלוף בשחור (שכאמור, לדעתי הוא הרבי ואולי אף משה), "צוללים" בתורה וחיים את התורה ואת מצוותיה והאמור בה..........(טוב, לפחות ניסיתי) אבי חיון - תאמר לנו מה דעתך???

odery

New member
דעתי

בענין המים אני מסכימה עם גילי שכת` אין מים אלא תורה,לכן לדעתי שם מתבצע המעבר בין יצור,שחי לבין אלוף שזה ברור כמה רמות מעל היצור... איי אם הייתם מצליחים לשכנע את אבי לפרשן אתזה הייתם מקבלים תמונה בהירה ויפה(אם כי אני לא חושבת כמוהו) ואולי כבונוס הוא היה משאיר אתכם עם שאלות,שצריך לכוון עליהם יותר מלילה.אבי?אולי בכל זאת? עצים נועדו כדי שנרד מהם!

../images/Emo10.gif דעתי...

אסתר צדקת באמת יצאתי טמבל כשלא קניתי את "הרהורים- אלוף בשחור" עכשיו אני מרגיש יותר מטומטם ממטומטם. אבל לא נורא אני מקווה שבע"ה עד סוף בין הזמנים אקנה את הרהורים ואשתף אתכם/ן במה דעתי עליו בינתיים שמיעה מהנה!

odery

New member
בין הזמני לא נגמר בשני הבא?

אם לא הזמנת היום,קשה להאמין שתשתפותנו לפני ר``ח אלול.

יש דברים נסתרים לא נבין לא נדע...

בין הזמנים מסתיים ביום רביעי א' אלול... כולי תקווה שעד אז הרהורים יהיה ברשותי ואוכל לשתף אתכם בהרהורי על הרהורים...

רויטל...

תודה רבה רבה על ההשאלה של הרהורים עד עכשיו הספקתי לשמוע אותו שלוש פעמים... אני מאמין שכשאשמע אותו בצלילות הדעת אצליח להבין טיפטיפה יותר. בינתיים אלך לכתוב לא-ל מכתב להסביר לו שרדפתי אחרי הזנב של עצמי... ומה שבטוח זה שב"ה שאני לא יכול לרקוד על המים. ד"א אף אחד/ת לא ענה/ענתה לי על השאלה באיזה הרהור לדעתכם/ן אוכל לרקוד?

בעומק כל היצירה נובעת מתוך שמחה...

כמו כל שיר אצל עמיר וכמו שהוא אמר בהופעה בי-ם על "עיניה" ו"בת מלך" שאלו שירים שרק נשמעים לא שמחים אבל בעומק הם שמחים... ולגבי השמחה שמתבטאת בפועל אני עדיין צריך לשמוע את היצירה בכדי לענות על שאלתך. אני אמנם חורש את יצירת המופת הזאת מאז אתמול אחה"צ אבל זה קשה יותר ללא המלים...

אנה41

New member
../images/Emo6.gif טל טל לא רויטל ../images/Emo4.gif

אני מבקשת סתאאאםםם בצחוק

אנה41

New member
../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

למעלה