רציתי לשאול שאלה.......

טל טל 20

New member
הבהרה

שמי המלא הוא רויטל הכינוי טל טל , כי שנרשמתי לתפוז לא רציתי כלל להחשף עכשיו שאני מכירה מעט את החברים זה כבר לא בגדר תעלומה.. מנסה לשנות את הניק ניים אבל לא הולך לי
יום מוצלח עם המון בשורות טובות!

צודקתתתתתתת אנה../images/Emo26.gif

מושיקו יקירי...........
רויטל זהו שמה ולא הכינוי שלה בפורום, אל תנצל את משחק ההכרויות כדי להשתמש בשמות האנשים כי אז הם לא ייפתחו
, ואגב - אנה - מה איתך? אנחנו רוצים לדעת קצת פרטים יאללה חמדתי שחררי , אל תהיי קמצנית , גמני רוצה לפנות לכמה אנשים שאני באופן אישי יודעת את הפרטים עליהם אבל גם לא את כולם, יאללה שתפו יא קמצנים : אנונמני - אתה הראשון, אנה, אח של הפסנתרן
, חינאור, אבי חיון, גרציה, אתי, משה מושיקווווווווווווווווווווווווווווווווווווו, איפה עופר? עזרא? (הם מהותיקים הכי חמודים שהכרתי עד כה), אלמוגון, אבישיקו, טל (אתה מתוק אמיתי - נשביתי בקסמך בעומר......), חן חפץ - סליחה, אחיך התותח הציע את הרעיון - יאללה אם לא תשתפי אותנו - נאלץ את אחיך לשתף, MK איפה אתה מתחבא?, ויש עוד אחת אחרונה וסליחה אם שכחתי מישהו - הילה (באנגלית) - לא באת להגיד שלום בעומר, ניחא - מי את? ספרי לנו גם את, מרוקאי - לשאול שאלות אתה יודע? תענה גם תשובות, ומי זה השני שלא היה בעומר חוץ מהילה? שכחתי את הכינוי - שחרר גם אתה יאללה, קדחתי מספיק

לא ניצלתי את משחק ההכרות...

אני יודע את שמה עוד קודם לכן אם תסתכלי היטב בתאריכי ההודעות תגלי שהמשחק בא לאחר התודה על ההשאלה של הרהורים... אבקש לא להוציא לעז וחוצמזה גם אם הייתי מנצל את המשחק נראה לי שזה יותר נחמד לקרוא לאדם בשמו מאשר בכינויו.

טוב אז הרגע הגעתי הביתה וקראתי קצת את

המילים וככה התבהרו לי כמה דברים- קודם כל- נראה שהוא מדבר על נפשו שלו וגם על נפשות כל בני ישראל מאז שירדו לעולם הזה ועל התהליך שעוברת הנפש בעולם הזה מאז שמתחיל המשחק( מאז שהיא יורדת למטה לכבוש את העפר ), קודם כל נושם ואז הולך ואז גם מדבר..וגם מוחא כפיים ומאלתר ואז- אז בא הגילוי שהיצור הוא לא רק בעל חיים אלא גם בעל נשמה ועומק - יודע לעוף וצולל - שני דברים שהאדם יכול לעשות בלי עזרה פיזית- בלי כנפיים ובלי מים. האדם יכול לצלול לעומקים ולעוף למרחקים בעזרת אור הנשמה ובעזרת השכל וכמובן כמובן בעזרת התורה- הכלי שה' נתן לנו שירד ע"י משה רבנו. חשבתי על הצבע השחור הזה המון וחוץ מחליפת הרבי שכבר ציינתי וגם גילי יש לי עוד ככה הרהור שאולי הצבע השחור הוא צבע שבא לבטא את החושך הזה שאנו עומדים מולו כשאנו באים לדרוש קרבת אלוקים כי הרי אלוקים הוא בלתי נתפס ומושג וככל שאנו יותר יודעים אודותיו אנו מבינים עד כמה אנו לא יודעים( ואמר כבר הרמב"ם- תכלית הידיעה - שלא נדע) ממש כמו בור עמוק ושחור שככל שאנו מתקרבים ויורדים וצוללים לעומקו אנו מגלים עוד שחור ועוד שחור- שחור עד אין סוף... ואז אנו רואים שזה פשוט מידיי גדול! ושאין לנו יכולת להבין את זה יש לנו יכולת רק להבין יותר ויותר עד כמה אין לנו יכולת להבין. תמיד ידעתי שאין שום הסבר לכל ההיגיון הזה- זה בדיוק בא להגיד שכמה שיתנו הסברים רציונלים למציאות האל וכמה שיעורים או עובדות והוכחות - זה לא זה כיון שמקור האמונה הוא בפנים בפנם- בצלילה ובמעוף של כל נפש וזה לא ניתן להסברים, זה שחור, לא מובן, אינסופי, שכל הסבר רק מגמד את זה ומגביל את זה.. יוווווו ככל שאני יותרקוראתאת זה אני יותר ויותר נזכרת בשיעורי אמונה שלי במדרשה, ככל שאני יותר שומעתאת זה אני יותר ויותר מרגישה..

odery

New member
ואולי באותו אין סוף באה נק` 102

``נק` ללא סוף,שדה פתוח לרווחה שלך לעשות מקום``.עד שבא תרי``ג ומתמקם כסוגר מעגל אינסופי?

כל שנותר לי לומר אחרי ההסברים הנ"ל...

לא סתם אמרו חז"ל שבינה יתרה ניתנה לאשה...

gala2111

New member
בת אל .. זה הכיוון הנכון ..

אני חושבת שנגעת בכמה נקודות ראויות . רצועה 3 היא למעשה ה פתיח של הטרק הרוחני היפהפה הזה . בפעם הראשונה שקראתי את החוברת המצורפת (ולפני בכלל שהקשבתי ) חשבתי על הרעיון הזה של לעוף ולצלול .. כשחושבים על זה אז אנו בתנודה מתמדת .עולים ויורדים אולי האלוף בשחור הוא זה שיש בו את הידיעה . הרי יש לנו את אפשרות הבחירה . ( כולנו אלופים וכולנו צוללנים...) עיקר העניין הוא החזרה בתשובה :40 יום . זמן תשובה . מראש חודש אלול עד יום כיפור. היהדות מאפשרת תקנה לאדם . לבחור בדרך הנכונה ולמעשה "לברוא עצמו מחדש" ללא הפסקה . לשוב כל פעם מחדש ולהתעלות על עצמו . ב"הרהורים" מתוארת הכרונולוגיה אצל בניון . התהיות , הספקות , הבלבול והנפילה , הויתור על האגו והאמונה המוחלטת באלוהי ישראל : קיום המצוות שהן המהות התוכן והמשמעות ... היופי ביצירה הזו שהיא "מניעה" אותנו .. נושאת אותנו במחשבות . מביאה אותנו להרהורים . יום טוב לכולם , גלית דביר

odery

New member
40‏ יום ו40 לילה

ביום ז סיון (למחרת ו` סיון שקיבלו את עשרת הדיברות,50 יום אחר יציאת מצרים .2448 לבריאה) משה עלה להר סיני,שהה שם 40 יום,עד י``ז תמוז,ובאותו יום חטאו בעגל ומשה שיבר את הלוחות.למחרת (י``ח)עלה משה לשמים ושהה שם 40 יום אמצעיים עד כ``ח אב,ירד פיסל לוחות שניים ועלה בשלישית בכ``ט אב ושהה עד י` תשרי,ואז הודיע לו הקב``ה שנסל עוון העגל,וביום הכיפורים ירד משה ונתן לעם את התורה. לא ברור לאיזה מאותם 40 עמיר התייחס,..

gala2111

New member
זה נכון..

יש חשיבות גדולה למספר 40 . זה מאד סימבולי וטעון . המספר מופיע בכמה הקשרים. גם ה"חיכיון" הזה.. הספקות שעלו בבני ישראל בזמן ההמתנה ..הספק שעולה בכולם . . הקושי להאמין בבלתי נתפס , ביישות אדירה ומופלאה . למצוא את האור בתוך כל החושך .

odery

New member
ועל להאמין בבילתי נתפס עמיר אומר

תמיד ידעתי שאין שום הסבר לכל ההיגיון.

למעלה