רציתי להתיעץ

shuli654

New member
רציתי להתיעץ

אני רוצה ללמוד לימודי תעודה שיש להם רלוונטיות וזיקה לתחום המשפט.

זה לא חייב להיות משהו עם קשר ישיר כמו קורס גישור (שכבר למדתי ), אלא גם משהו עקיף, שיכול לתת ערך מוסף כעורך דין או פראליגל, בהתאם לסוג המשרה.

אולי לימודי שפה? לימודי מידענות ? הסמכה בתחום הפיננסים ? אלה רעיונות שעברו לי בראש,
אבל אשמח אם תוכלו להציף אותי ברעיונות וכיוונים חדשים ואפילו אקזוטיים ! :)

sacrament

New member
זה באמת תלוי במה מתמחים

יש אנשים שעובדים או יעבדו הרבה עם אנגלית ופה אנגלית משפטית תעזור. יש כאלה שמתעסקים עם חקיקה ופה היכרות עם הכנסת ומוסדותיה תעזור. יש כאלה שרוצים לשווק את המשרד שלהם ופה דוברות ופרסום יעזור. אם מתעסקים בפלילי, אולי רפואה משפטית או קרימינולוגיה יעזרו.

כל אחד ומה שהוא צריך. אין צורך ללמוד קודם ואז להחליט. צריך להגיע עם מטרה. אם יש לך תחום עניין מסויים נשמח לעזור. אבל השאלה מאוד מאוד כללית.

ערך מוסף למשפטן זה ניסיון ויכולת כתיבה או הופעה (בהתאם לתפקיד). כל שאר התעודות והלימודים פחות משנים.

פילוסופיה!

כי...

פילוסופיה!!!

B L I M P

New member
מה המטרה הסופית?

כי האמת שכמעט לכל תפקיד שאני יכולה לחשוב במשרד עורכי דין (עורך דין, מתמחה/פראליגל, מזכירה) - לא צריך שום תעודה..

אם המטרה שלך אם לשפר את סכויי הקבלה שלך כעורך דין/מתמחה בהמשך נראה לי הרבה יותר מועיל למצוא עבודה שנראית טוב בקורות חיים כמו למשל תפקיד ניהולי, או לשפר ציונים כדי להתקבל למוסד לימודים נחשב.

shuli654

New member
הסבר ושאלה

המטרה היא בעצם כפולה (ואולי קצת סותרת):

1. להכין PLAN B למקרה שלא אמצא או לא ארצה בסופו של דבר להתמחות/לעבוד כעו"ד. בנוסף שיהיה לי מקצוע שני , למקרה שארצה לעבוד בחצי משרה כעו"ד או פרילאנס.

2. אם כבר אופציות מילוט, אז שלא יהיו לגמרי תלושות ושבכל זאת יתחברו איכשהו בעקיפין. חשבתי משהו כזה: נניח שמעסיק רואה בקו"ח שלך שמלבד עריכת דין אתה יודע למשל גם הנהלת חשבונות (סתם דוגמא) , הוא יכול להגיד לעצמו "מעולה, אם נצטרך מדי פעם מישהו שיעשה דאבל צ'ק למנהל חשבונות או למזכירה שלנו או שיש לו גישה לדברים האלה באיזה תיק, יהיה לנו אותו... אם לא יועיל בטח לא יזיק".

3. תואר (במסלול משני אמנם) בפילוסופיה כבר יש לי... :) תודה על ההצעה

B L I M P

New member
אני אתחיל מהסוף ומהדבר הכי חשוב -

אתה לא רוצה למצוא את עצמך במשרד שבו העורך דין הוא גם מנהלת החשבונות והמזכירה! (אלא אם כן זה המשרד שלך ואתה העורך דין היחיד)

דברי שני - מקצועות התעודה שמנית ועבודה כעורך דין (ולימודי משפטים..) הם דברים שונים בעליל. בהקצנה כמובן, אבל זה כמו להגיד שאם אני לא אמצא עבודה כמנכ"ל חברה, אני אנקה את המשרדים..

אם מעניין אותך לימודי משפטים ועבודה כעורך דין - תשקיע מאמצים כדי לשפר את הסכויים שלך למצוא עבודה והתמחות טובים - תתקבל למוסד טוב, תוציא ציונים מצויינים, תרכוש קצת ניסיון משפטי במהלך הלימודים ואם הזמן מאפשר לך גם ניסיון תעסוקתי כללי מרשים (ניהול, תפקיד כלשהו שנראה מרשים).

אם לא מעניין אותך - עזוב את משפטים, כי באמת שחבל על הזמן, המאמצים והכסף.

בהערת אגב - מההכרות שלי עם שוק עורכי הדין, אני חושבת שכל מיני תעודות מקצוע מונפצות דווקא יהיו לך לרועץ - כי, לפחות במשרדים הגדולים והנחשבים, הם רגילים למסלול קריירה ולימודים מסויים, ופתאום לראות תעודת הנהלת חשבונות עשויה לעשות רושם שלילי ("למה הוא הלך לעשות תעודת מקצוע פשוטה שעושים אנשים עם בקושי תעודת בגרות?")

B L I M P

New member
בקריאה חוזרת של ההודעה הראשונה שלך

אני חוזרת בי לגבי ההערה בעניין התעודות. אני כן חושבת שעוד שפה בנוסף לאנגלית ועברית יכולה להיות יתרון, אבל רק בהנחה שאתה באמת תוכל לשלוט בה, כי לדעת לדבר ולהבין כמה מילים לא ממש יהווה גורם מכריע לשאלה האם לקבל אותך לעבודה או לא.

shuli654

New member
תודה,

זרקתי הנהלת חשבונות כדוגמא,

המטרה היתה כמובן לברר איזה תעודות יותר מתאימות מהנהלת חשבונות, ושיכולות להשתלב ברזומה של מישהו שהתואר שלו במשפטים הוא התואר השני שלו.

אולי תעודה ביעוץ ארגוני (שזה משהו שצריך לפחות תואר ראשון ולפעמים גם תואר שני כדי ללמוד ) ?

יש לי כמה רעיונות אבל אף אחד לא ממש "תופס" אותי

shuli654

New member
מה דעתכם למשל על יעוץ השקעות ?

עוד רעיון שעבר לי בראש אתמול

עמית2013

New member
ייעוץ

יש תואר שני בבר אילן בלמודי משפט. נותן תאוריה על התחום. לימודים של 14 חודשים יומיים בשבוע...

למעלה