רציתי להגיד תודה...

אורי רז

New member
עד כמה המפעלים הללו באמת מרוויחים ?

אני בטוח שמדובר בחברות שנמצאות בשוק בשביל הרווח (וגם עושות אותו), ולא עמותות לשם שמיים, אבל ... למיטב הבנתי המחיר של עשרות שקלים בחנויות נובע, בין השאר, מגורמים כמו: * תשלום עבור המשלוח (ריפוד בובות החרסינה, משאית לנמל, תשלום לחברת הספנות, משאית מהנמל ליבואן, מכס + מע"מ למדינת ישראל) * עלויות ליבואן (שכירות וארנונה על מחסן, משכורת לעובדי היבואן, הפצה מהיבואן לחנויות) * עלויות לחנות (שכירות וארנונה על החנות, משכורת לעובדי החנות) כשבדרך כל אחד צריך לעשות רווח, ולשלם מס הכנסה (שמגיע ל 50%) + מע"מ (18%) על הרווח. לא נפל לי האסימון בכמה כסף מדובר, עד שידידה שלי ביקשה לעצור בדרך מהבית לעבודה אצל מרכז השיווק \ חנות המפעל של חברת קוסמטיקה ולקנות לה קרם - כשהיא שמעה בכמה הם מוכנים למכור לי קופסה, היא ביקשה שאני אקנה לה עשר קופסאות, והמוכרת במרכז עוד אמרה לי שהם מוכרים (וכאן אני מנסח במילים שלי) אותו במחיר גבוה כדי שהקוסמטיקאיות לא יעקפו את המפיצים. בהחלט יכול להיות שכל פסלון של פיה עולה שקלים בודדים בדלת היציאה מהמפעל.

St Frangelico

New member
תראה,אני נחספתי לדבר מפחיד בזמן

האחרון. אני למשל אוהב מוסיקת רוק כבד (מטאל) והקניה בארץ למוסיקה הזאת היא קטנה יותר מאשר הציבור שקונה פופ.אז הכמות שמביאים היא דיי קטנה ,והמחירים בשמיים,דיסק שיצא לפני 10 שנים בערך עולה כמו דיסק שעכשיו יצא,וכל זה רק במדף המטאל,מכוון שבמדף הפופ למשל דיסק שעכשיו יצא עולה הרבה פחות מכוון שהוא כמובן נמכר יותר והם קונים כמות גדולה יותר . יום אחד נגלתי לחברה אחת בשם רייבן מיוסיק שמביאה דיסיקים ומוחרת אותם ללקוחות דרך הטלפון,החברה הזאת גם מארגנת הרבה מההופעות והמסיבות מטאל שיש בארץ,מחיר דיסק רגיל הוא 65 שקל,ואני מדבר על דיסק חדש(רגיל) דיסקים שיצאו נגיד לפני כמה שנים יעלו פחות אצלו,אני הבנתי כמה שהחברות האלו עושקות אותנו,מכוון שיש להן מונופול ואין מתחרים הן יכולות לכחת כמה שבה להם ואני מבין שהן מרזיקות חנות,והוא לא,אבל תבינו את זה,אני לא צריך לשלם יותר זה למה למשל יער הפיות שזאת חנות מקסימה ,מרביחה הרבה יותר ממה שמגיע לה מכוון שלא הרבה קונים ,אז הם צריכים רבחים גדולים על כל מוצר כדי שהחנות תמשיך לחיות אנחנו לא אשמים ! לנו לא מגיע להיות הפריארים של זה אנחנו לא צריכים לשלם כל כך הרבה כסף בישביל שהחנות תמשיך לחיות.

אורי רז

New member
קנה איפה שזול (למה להיות פרייאר ?)

אבל אם רייבן מיוסיק לא צריכים להחזיק חנות, הם יכולים לחסוך המון כסף על-ידי מכירה מהבית או ממחסן קטן, במקום לשלם שכירות על חנות במרכז מסחרי, ועל משכורות לעובדים (ההבדל בין שני עובדים שמקבלים הזמנות בטלפון, אורזים חבילות, ושולחים בדואר ובין ארבעה-חמישה עובדים במשמרות שמסתובבים בחנות שווה למעביד איזה 10,000 ש"ח בחודש). זה גם הסבר להפרש במחירי הספרים בין סטימצקי ברחוב לסטימצקי באינטרנט - הם יכולים לשלוח את הספרים ישר מהמחסן המרכזי ולחסוך עלויות של שכירות לחנות, הפצה, ועובדים בחנות. טוב, סתם שפכתי הרבה מילים על נושא פשוט - המחירים הגבוהים נובעים באופן חלקי מעלויות אמיתיות שיש בדרך מהמפעל ללקוח, והמחיר הגבוה לא כולו נובע מרצון לעשוק את הלקוחות. תמיד שווה להשוות מחירים, כולל אופציה לרכוש את המוצרים ישירות מהיבואן, ממפיצים בחו"ל (לדוגמא המחיר של Inner Child Cards בחנויות בארץ בערך כפול מהמחיר באמזון + משלוח לארץ), או ישירות מהיצרן. קנייה מרוכזת יכולה להוריד את המחיר עוד יותר. דוגמא מהחיים - חבילת ריידר עולה בארץ כ 125 ש"ח. מי שמזמין עשרים חבילות ריידר היישר מהיצרן בארה"ב ישלם (מנסיון) פחות מ 40 ש"ח לחבילה + משלוח, ככה שב'קנייה קבוצתית' כשמישהו יוצא לארה"ב ומוכן (כמו רוב עם ישראל) לנסות להעביר את החבילות במסלול הירוק אפשר להשיג את החבילה בשליש מחיר.

St Frangelico

New member
מזה ריידר?

אני יגיד לך מה ההבדל בין הפיות לדיסקים ,שבדיסקים זה הבדל של,20-30 שקל מקסימום אצל הפיות ,שנגיד עולה לייצר פיה 10 שקל (שזה הרבה אגב לפיה אחת ליצור) הפיה עולה 70 שקל כלומר שהרבח הוא עצום בעיקר שאתה לא מרזיק חנות ענק ,אלה חנות קטנה כמו יער הפיות אם מוחרת אחת..

אורי רז

New member
ריידר זאת חבילת קלפים

אמנם קלפים גדולים יותר ועם יותר צבע מחבילת קלפי משחק פשוטים, אבל אם חבילת קלפי משחק עולה בחנות 5-6 ש"ח, העלות של הדפסת חבילת ריידר וודאי אינה עולה על עשרה שקלים, והפער בין עלות ההדפסה למחיר בחנויות הוא בסדר גודל של 1000%. דיסקים אותו דבר - כמה כבר עולה לייצר דיסק ? המדיה עולה אולי שקל, ומעבירים אותה במכונה שמטביעה בתנועת קווץ' אחת את המוסיקה לדיסק (דיסקים של מוזיקה אינם נצרבים, אלא מוטבעים מכנית), ואם העלות למפעל יותר משלושה שקלים לדיסק אני מוכן לאכול קופסת פלסטיק של דיסק. מובן שיש גם עלויות הפקה (כתיבת שירים, חזרות, שעות אולפן), אבל איכשהוא קשה לי להאמין שבחלוקה על דיסק שנמכר טוב בשוק הבין-לאומי (קרי, בהיקף קצת יותר גדול משל רב מכר ישראלי) זה יוצא יותר מכמה שקלים לדיסק.

pentagrama

New member
../images/Emo121.gifפיות וסטף!../images/Emo121.gif

אני גם חולה על פיות!!!! יש חנות מ-ד-ה-י-מ-ה בדיזינגוף סנטר בת"א היא נקראת היער הקסום או יער הפיות או משהו כזה... אתם חייבים לראות אותה!(כל אוהבי הפיות והדרקונים)

funnycluless

New member
החנות זה העתק

לחנות מלונדון משהו סוף הדרך פשוט ללכת לאיבוד שם

למעלה