רצח דולפינים ביפן

nikita j y

New member
../images/Emo80.gifלפי הטענה שלי לא צריך לגדל אותם

בכלל. במקום "לייצר" עוד ועוד, פשוט להפסיק. לא צריך לשחרר ולא כלום, פשוט להפסיק להרבות אותם. ככה הדור האחרון יסבול, ושם זה ייגמר. אוכלי כל לא חייבים את הויטמינים בבשר כדי לשרוד. זה פשוט לא נכון. כל הויטמינים שנמצאים בבשר ניתנים להשגה בקלות גם בתזונה צמחונית. B12 יש גם בביצים ובחלב, והמון מוצרים גם מועשרים בו עכשיו. ברזל נמצא בקטניות ובעלים ירוקים. אילו ויטמינים אתה חושב שאין בתזונה צמחונית? אני טבעונית כבר שנתיים וחצי. בדיוק עשיתי בדיקת דם, והכל אצלי נפלא. הברזל שלי מרקיע שחקים [אני מחפשת דרכים לאכול פחות ברזל עכשיו -.-"] וכולם מאד מופתעים. הויטמין היחיד שלקחתי היה B12 והפסקתי לפני שנה וחצי בערך [וכאמור, אין בעיה להשיג אותו גם מביצים ומחלב]. אני אשמח אם תכתוב מה אתה חושב שיש בבשר ואין בצומח [חוץ מ-B12].

JPing

New member
זהו שזה

לא ממש פותר את הבעיה. כי אז תיווצר תעשית ביצים וחלב ( ולמורות שבחלב סויה יש מספיק B12 הוא לא טוב כבסיס לB12 כי הוא מכיל המון אסטרוגנים). וכמו שאמרתי לקחת ויטמין B12 זה לא הכי בריא כי הוא לא טוב לכבד (בצורת הכדורים כמובן). ולגבי ויטמנים שאין בצמחים : לא אמרתי שאין לגמרי ( לפחות לא התכוונתי ) אמרתי שצריך לאכול המון מקורות תחליפיים בשביל מה שמשיגים ממנה שבועית והוויטמינם הללו הם K2 ו B12. בנוסף שני האומגות (3 ו6 ) הם בעייתים מכיוון שמי שלא מוכן לגעת בשמן פשתן ( לא מומלץ לגברים בכמויות גדולות) אין לו מקור שנתי זמין (אלא אם הוא קונה ביצים של תרנגולות שהואכלו בבשר עופות { שזה דבר די מזויע מבחינתי}) כי רוב הצמחים הם עונתיים ( כגון הקיווי) ולסיום: יש לי שני מנטרות בנושא :1) חיי אדם קודמים לחיי חיה 2) צריך לאכול הכל במידה הנכונה (בכל הפוסטים שלי מדובר לא על דיאטת בשר יומית אלא שבועית/דו שבועית שבעקרונה היא מבוססת על דגים )

nikita j y

New member
../images/Emo80.gif../images/Emo80.gifראשית, חלב סויה

לא מכיל אסטרוגנים, אלא פיטואסטרוגנים, שאלה דמוי אסטרוגן. וחוץ מזה, כדאי לקחת את כל בהלת הסויה הזאת בעירבון מוגבל. שנית, B12 לא נמצא רק בחלב סויה מועשר, אלא גם בדגני בוקר ואפילו בבמבה. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2735115,00.html והקטע הרלוונטי: "התברר כי הטיפול בטבליות B12 הניטלות באופן תת לשוני הוא לא רק נוח יותר ופחות כואב מהטיפול בזריקות, אלא אף יעיל ובטוח יותר. במחקר, שהתפרסם באוגוסט 99' בכתב העת הרפואי היוקרתי "Lancet", נבדקו 18 אנשים בני 30-23, שסבלו ממחסור בוויטמין מסיבות שונות במשך תקופה ארוכה. החולים, שלפני תחילת הטיפול נמדד אצלם ריכוז ממוצע של 127.9 מיקרוגרם למיליליטר, טופלו בשתי טבליות B12 ביום. כעבור שבוע עד 12 ימים מתחילת הטיפול התייצב ריכוז הוויטמין בדמם בטווח הנורמה - ברמה שבין 200 ל-900 מיקרוגרם למיליליטר - ואיש מהמטופלים לא סבל מתופעות לוואי כלשהן. הסיבה להצלחת הטיפול נעוצה בעובדה שהוא כלל נטילה של הוויטמין בריכוז גבוה מאוד - שתי טבליות B12 (בסך הכל 2,000 מיקרוגרם) תת לשוניות ליום. אגב, בנטילת כמויות גדולות של הוויטמין לא קיים סיכון, שכן העודף יופרש בשתן." בקיצור - לא היו תופעות לוואי או נזקים, אז אני אשמח אם תראה לי מקור מידע שמדבר על הנזק לכבד, כי מעולם לא שמעתי על זה. מניסיון, לא צריך לאכול המון דברים כדי להשלים את מה שיש בבשר. בטח שכדאי לתכנן תזונה נכונה, אבל את זה מומלץ לעשות גם כאוכל בשר. [אגב, מה זה "K2"?] אומגה 6 היא ממש לא מכשול לתזונה צמחונית - היא נמצאת בשמנים צמחיים [שמן קנולה, שמן סויה וכו'], בלחמים מקמח מלא ובאגוזים. אומגה 3 היא בעיה לא רק בתזונה צמחונית. חוץ מהעובדה שהרבה אנשים לא אוכלים דגים, אומגה 3 נמצאת רק בדגים מסוימים. בנוגע לפשתן - אפשר לצרוך אותו גם בגרעינים, או טחון. אני לא יודעת אם חיי אדם קודמים לחיי חיה, אבל העובדה היא שלא צריך לבחור. המטרה שלי היא לגרום כמה שפחות סבל - ואם אני יכולה לחיות טוב ויפה בלי לרצוח בעלי חיים, אז למה לא לעשות את זה?

JPing

New member
מודה בטעויות

שחכתי שדגנים מכילים B12 :) . בכל מקרה פיטואסטרוגנים הם עדיין אסטרוגנים מבחינה תגובות כימיות והם יכולים לגרום לבעיות חמורות (חוץ מאשר את הסרטן שאסטרוגנים מעודדים, לגבי עדיין אין מידע { החשש הוא שגם זאת בעיה שיכולה להופיע}). קישור: http://en.wikipedia.org/wiki/Phytoestrogen#Health_risks

nikita j y

New member
וכמובן, כדאי לזכור שבחלב יש אסטרוגנים

"אמיתיים"
אז גם אם אתה מחליף את כל החלב ומעדני החלב שלך בסויה, הסיכון הכי גדול שלך הוא להישאר כמו שאתה
הקישור לוויקיפדיה קצת בעייתי, מכיוון שאין שם ביסוס, רק הסבר.

JPing

New member
כן

אני יחפש את המקור :).בכל מקרה העניין בחלב שלא משתמשים בו להרבה שימושים כמו בסויה . אה ולא הבנתי את המשפט הזה "הסיכון הכי גדול שלך הוא להישאר כמו שאתה"

GnomeBubble

New member
בנוגע לחומצות שומן רב בלתי רווי

(Polyunsaturated fatty-acids) שלהן קוראים היום חומצות אומגה, יש הרבה חוסר הבנה בציבור בימינו לגביהן. מתוכן, חומצות מסוג אומגה-9 אינן הכרחיות ומיוצרות על ידי הגוף. חומצות מסוג אומגה 6 נמצאות למכביר בכל מוצרי המזון (צמחוניים ולא צמחוניים) הפופלריים בחברה המערבית. רק חומצות מסוג אומגה 3 נחוצות. הן נמצאות בכמויות משמעותיות בעיקר בדגים ובצמחים מסויימים שבני אדם לא נוהגים לאכול, אך בעבר גם בני האדם אוכלי הבשר (ואף אוכלי החלב והביצים) היו נהנים מהן, מכיוון שהתרנגולות היו אוכלות זרעוני פשתן (או זרעים אחרים שמכילים ALA) וכך גם הפרות היו אוכלות עשבים עשירים ב-ALA. הודות לתזונה הלא-טבעית שמאכילים את הפרות והתרנגולות בימינו, אנחנו מקבלים, בין השאר, אוכל נתון אומגה-3. בנוסף לזה, יש 3 סוגים שונים של חומצות אומגה 3, שלכל אחת מהן תפקיד נפרד: ALA, EPA ו-DHA. הראשונה, ALA, היא החומצה הבסיסית וגוף האדם יכול לייצר ממנה את שני האחרות (למרות שיש מחלוקת עד כמה, והאם יש להשלים אותן אם מקבלים ALA). היא ידועה כחומצה שעוזרת ללב, בעוד ש-DHA עוזרת לבניית תאי מוח (ואולי היא חשובה בעיקר לילדים קטנים). אני לא זוכר כל כך לגבי EPA. את ה-ALA אפשר למצוא במגוון גדול למדי של צמחים, שאין בעיה להוסיף אותם לתפריט (אין צורך לצרוך אותם באופן יומי למיטב ידיעתי - הגוף אוגר את חומצות השומן, ככה שאין בעיה גדולה מדי אפילו עם מקורות מזון עונתיים). שמן פשתן הוא המקור הטוב ביותר (וגם הבעייתי ביותר, כי הוא מאוד רגיש) לחומצה הזאת, אבל הוא בהחלט לא היחיד. לא כדאי להסתמך על שמנים צמחיים כמו שמן סויה, כי יש גורם משמעותי נוסף שצריך לזכור והוא האיזון בין אומגה 3 לאומגה 6. עד כמה שאני יודע, רוב התזונאים מסכימים היום שצריך לשמור על יחס מסויים בין אומגה 3 לאומגה 6 (על היחס הנכון עצמו אין הסכמה). DHA ו-EPA אפשר למצוא כמעט ורק בדגים, אבל צמחוניים יכולים להשתמש בתוספי מזון מכחוליות (סוג של חיידקים ימיים שלעיתים נחשב כאצה). לפחות זה נכון לגבי צמחונים שאוכלים חיידקים... מעבר לכל זה - כדאי להתייעץ עם רופא או תזונאי שמבין בעניין כמובן. אם כי כל הנושא של חומצות שומן רב בלתי רווי, ובמיוחד אומגה-3, הוא די חדש, ואין הרבה מחקרים בנושא, ככה שיש לא מעט חילוקי דעות בקרב אנשי המקצוע. אז עכשיו, אחרי ההרצאה הארוכה (ואני מקווה שהיא תהיה אולי שימושית למישהו...) האם צמחונים מקפידים על כל הנושא המסובך הזה? לא. גם אני, שדי מודע לעניין, לא צורך כנראה את הכמויות הדרושות של אומגה 3. מצד שני, הם לא שונים מרוב אוכלי הבשר שגם להם חסרים כל הדברים האלה, וגם הם לא ממש מתעניינים בנושא. גם B-12 הוא ויטמין שחסר באותה המידה אצל אוכלי בשר (לפי מחקרים מסויימים, כמעט לחצי מהאמריקאים יש מחסור), דרך אגב. אין מחקרים שהוכיחו חד משמעית שלצמחונים יש מחסור B-12 גדול יותר מלשאר האוכלוסיה, למיטב ידיעתי, ככה שכדאי להתייחס להפחדה הזאת (שלצערי גם רופאים שותפים לה) בעירבון מוגבל. בסופו של דבר, חשוב לציין שיש חברות צמחוניות שחיו ככה במשך דורות ולא סבלו מבעיות מיוחדות. גם בכל הנוגע לסויה - הסינים צורכים מוצרי סויה (בין היתר רוטב סויה, טופו וחלב סויה) במשך דורות, ולא ידוע לי על בעיות שנובעות מהעניין. בסויה יש אולי אלרגנים, ולכן יש אנשים מסויימים שעדיף להם להימנע מסויה, אבל זה נכון גם ללקטוז למשל.

JPing

New member
מודה בטעות

אני לא תזונאי כך שאני לא מודע לעניין של OMEGA 6 ( לגבי אומגה 9 דווקא ידעתי) .לגבי B12 פוטנציאל צריכה של B12 אצל טורפים גבוה מאשר אצל צמוחנים בטבע לכן אני מכליל את בני האדם בפנים :). לגבי האומגה שלוש : המקורות שנחשבים הכי טובים הם דגים , שמן פשתן וביצים של תרנגולות בדיאטה מבחילה למדי :|

Kawaii Baka

New member
רק לשם העניין, יש מחקר מקיף המכסה כמה דורות

ואשר מוכיח בצורה חד משמעית שתזונה חסרת בשר לא פוגעת בבריאות אדם, ברמה הבסיסית (פיזית, לאורך שנים) וברמה העמוקה יותר (אי-אילו מחלות תורשתיות - עניין גנטי). בסופו של דבר, אנחנו מה שאנחנו אוכלים. *מקווה שלא יבינו אותו לא נכון*

ketty the sheep

New member
אין הבדל

אבל אני כמובן אומרת את זה בתור אחת שלא אוכלת פרות או עופות. זה דיי צבוע מצד אלו שכן עושים את זה, לדעתי.

nikita j y

New member
../images/Emo80.gifלדעתי זה כן ולא.

אפשר להגיד שאנחנו צבועים על כל דבר שאנחנו עושים. צמחונים הם צבועים כי הם עדיין תורמים לרצח בעלי חיים בתעשיות החלב והביצים, וטבעונים הם גם צבועים כי הם תורמים לרצח בקניית ירקות. לדעתי, כל פעילות שבאה להפסיק התעללות ורצח היא מבורכת - בין אם זה להיות צמחוטבעוני או לפעול נגד רצח דולפינים.

GnomeBubble

New member
הבעיה היא שבמקום ההרג יבוא משהו אחר

בשר הדולפינים מחליף כרגע - למעשה - את בשר הלווייתנים, בשל מכסת ציד הלווייתנים שמגבילה את היפנים. יש נישה בשוק היפני לבשר הלווייתנים, אבל כשאי אפשר, אז הולכים לדבר הקרוב - דולפינים. אם יפסיקו לצוד דולפינים, אז הצרכנים יעברו למשהו אחר, ככל הנראה יונק ימי אחר שעדיין לא מוגן כמו דולפין. אולי הם יתחילו לגדל במיוחד אריות ים בכלובים. אני חושב שהמניעים הבסיסיים הם כמובן טובים, אבל זה בסופו של דבר מיותר ומריח קצת מרלטיביזם תרבותי. זה לא הוגן לזעזע את כולם ברצח הנוראי שמבצעים היפנים (עם "אחר" ושונה שקל להפנות אליו ביקורת בניגוד לעצמנו) בדולפינים, כשאנחנו עושים לפרות את אותו הדבר, והליך השחיטה הוא בהחלט לא הומני הרי. ואני חושב שהסרט לא הוגן כאן - לצאת נגד חברות טונה שהורגות דולפינים (לא למאכל) בעת יצור הטונה זה משהו אחד (כי אולי בסופו של דבר ינצלו כמה חיים, וכל המציל נפש אחת...) אבל לומר לאנשים "את זה תאכלו ואת זה לא" כי "ככה מקובל בעולם המערבי" זה משהו אחר לגמרי. מספיק שבגלל קשקוש מטומטם שהוחדר ליפנים מהמערב (עד כמה בשר חשוב לגוף בריא) היפנים עברו מדיאטה כמעט צמחונית (שכללה דגים בחלק מהמקרים) לדיאטה בשרית מלאה.

JPing

New member
בשר חשוב לגוף

אבל דגים ,שמשום מה נחשבים כקטגוריה שונה מבשר בחלק מהעולם המערבי , מספקים את כל הדרוש לגוף. בנוסף ניתן לקבל את הדברים הדרושים מצמחים אבל צריך לאכול כמויות גדולות של צמחים ספציפים ( ופטריות )

Yonatants

New member
זה טמטום

למה לא עושים חרם על ספרד מפני שעושים שם שעשועי שוורים והורגים אלפים? למה לא עושים חרם על קנדה מפני שיש צייד כלבי ים?

JPing

New member
לא ממש

אולי אתה אבל באופן גלובלי אין תגובה בגלל שקנדה היא לא ממש גוף מיצר, קנדה בנתה את הכלכלה שלה ביחוד על מעמד ביניים חזק ובעלי עסקים בחו"ל ( אין הרבה חברות שהם קנדיות בלבד שפועלות בעולם).

Hinamori

New member
אני בת ^^;

ואני לא אומרת ש-אני- עושה, אמרתי שיש אנשים שעושים. אני גם לא תומכת בחרם על יפן. :X

למעלה