רצח דולפינים ביפן

kukiflash

New member
רצח דולפינים ביפן

שלום לחברי הפורום, הנושא של רצח דולפינים ולוויתנים ביפן ידוע, אבל לא ניתן לתאר את גודל הזוועה שקורת בפועל. כל שנה ביפן נרצחים אלפי דולפינים ומאות רבות לוויתנים. אני מצרפת בזה סרט קשה לצפייה על רצח דולפינים ביפן. (תלחצו על כפתור Confirm כדי לראות את הסרט) http://www.youtube.com/watch?v=4UOGgUdNhVM כל מי שלא יכול להשלים עם הזוועה, שיעשה כל דבר שנראה לו, שיחדיר את המודעת בנושא לעוד אנשים, כי כמה שיותר אנשים ידעו כך כוח ההשפעה יהיה גדול יותר. הצעות: 1. אפשר להמשיך להפיץ את הסרט בארץ ובעולם (פשוט העתיקו את הלינק). 2. ניתן לשלוח דוא"לים לממשלת יפן ושגרירותיה ברחבי העולם. (להלן רשימת האתרים והאי מיילים). אתר משרד החוץ של יפן (כולל את רשימת השגרירויות של יפן בכל העולם): http://www.mofa.go.jp/about/emb_cons/over/index.html אתר ראש ממשלת יפן (Shinzo Abe) (לינק – contuct us): http://www.kantei.go.jp/foreign/forms/comment.html דוא"ל של קיסר (Akihito): [email protected] 3. כל מי שיודע ליצור מצגות / סרטי פלאש וכו', שיעשה כך ויפרסם, אנשים ידאגו להפיץ אותם בארץ ובעולם. 4. והכי חשוב להעביר לכל מי שאתם מכירים את המודעות בנושא. לשכנע את כל מי שרצה לבקר ביפן, לא לבקר. אולי כשאחוזי התיירות יתחלו לרדת, ממשלת יפן, תבין שאין מקום לרצח ברוטלי שכזה בעולם שלנו. אנו יכולים לשנות, רק אם נרצה.

JPing

New member
אישית

אני לא מאמין החרם תירותי, ההפסד הוא גדול יותר לאדם הפשוט מאשר לחברות שהם הבעיה. פשוט צריך לעשות חרם על דגים שבאים מיפן ( שלמעשה לא משנה ממש בארץ כי רוב הדגים שבאים לכן הם דיג צפון ארופאי או אטלנטי ולא פסיפי). ואם אתה דוגל בחרם תירותי אז אני צריך לציין שאותנו, את סין , את רוסיה ועוד כמה מדינות צריך להחרים קודם כל כי אלה מדינות שפוגעות בחיי/זכויות אדם ולא בחיות ( סין למען האמת עושה המון מאמצים להגן על החיות הנכחדות באזוריה כי היא מבינה את הערך שלהם :) )

jonbaum

New member
תיירות נכנסת ביפן

היא לא ענף מספיק חשוב בשביל שתהיה לזה איזו השפעה. לשם השוואה: ביקרו ביפן (שלה יש אוכלוסיה של 125 מליון אנשים) בשנה שעברה 6 מליון תיירים. ביקרו באירלנד (שלה יש אוכלוסיה של 4 מליון) באותה התקופה 6 מליון אנשים. לכן, באירלנד תיירות נחשבת לענף קריטי, אבל ביפן זה תחום שכמעט ולא מעניין אף אחד.

GnomeBubble

New member
היו כבר דיונים בנושא

אפשר לחפש אחורה בפורום. לדעתי זה סוג של צביעות שאדם שאוכל פרות שנטבחות באכזריות (לא פחות מהדולפינים) יחרים מדינה שבה אוכלים דולפינים ולווייתנים. למה שההודים לא יחרימו את ישראל, מדינה של חובבי בשר-בקר מושבעים? אני לא חושב בכלל שלהרוג דולפין למטרות מאכל כשיש אלטרנטיבות אחרות היא מעשה מוסרי אבל זה נכון הרי באותה המידה גם לגבי פרה...

Yonatants

New member
אני לא בעד זה

אבל אני לא מבין מה ההבדל בין רצח דולפינים לרצח פרות או עופות

JPing

New member
עניין טיפשי

אנשים חושבים שבגלל שדולפנים נחשבים חכמים יותר זה יותר גרוע להרוג אותם. בכל מקרה רק שאנשים ידעו שרוב הדולפינים שמתים הם תוצאה של דייג טונות כך שאם אתם רוצים למנוע את הרצח יהיה פשוט יותר לקנות טונה שדגו אותה באזורים הצפון אטלנטים ( אין דולפינים) במקום ממקומות אחרים.

JPing

New member
מה רע בזה?

אני לא מבין את הבעיה בלהרוג בעל חיים לצורכי אכילה. זה עדיף מאשר לכלוא אותם בכלוב/בריכות.

Hinamori

New member
|סמויה| כי זה הרג מיותר.

אלפי הצמחונים והטבעונים בעולם הם ההוכחה שאפשר לחיות יפה מאוד בלי לאכול בעלי חיים. וחוץ מזה, אם אתה אוכל דגים אני דיי בטוחה שאתה גם אוכל פרות ותרנגולות, אז הטיעון הזה ממש לא תקף...

SashTheRed

New member
אבל לאכול פרה זה הרבה יותר טעים לי

מאשר לאכול צמחוני אותו דבר לגבי כל שאר בעלי החיים. מעולם לא טעמתי דולפין, אבל תדמייני לך עד כמה זה יכול להיות טעים *מזיל ריר*

Hinamori

New member
אז מה?

גם לאנוס איזו כוסית מהרחוב יכול להיות כל כךךך כיף. והו, כמה יהיה נחמד לירות באנשים בשביל לשחרר לחץ. אבל בני אדם מוסריים לא עושים את זה, בגלל שזכותו של האחר לחיות ולא לסבול יותר חשובה מההנאות הרגעיות שלנו.

SashTheRed

New member
טוב, יש את המשטרה

אם אני אאנוס בחורה ברחוב או אתחיל לירות באנשים בשביל לשחרר לחץ, המשטרה תתפוס אותי ותשים אותי בכלא (ובמדינות מסוימות אפילו תהרוג אותי), אבל משטרה לא תעצור אותי על זה שאני אוכל סטייק עסיסי וטעים :)

nikita j y

New member
../images/Emo80.gifפעם המשטרה גם לא הייתה עוצרת

אותך אם היית רוצח אדם שחור, או בתקופות אחרות, אם היית שובר את המפרקת ליהודי. זה עדיין לא אומר שכדאי לעשות את זה

GnomeBubble

New member
אתה בטוח שרק זאת הסיבה שאתה לא עושה את זה?

אולי אני צריך להתחיל להיזהר ממך...

SashTheRed

New member
אל תדאג, אני לא פוגע בנמלה

בגלל שגם נמלה יכולה לכסח אותי, אז אם אני אנסה להרוג בן אדם או לאנוס בחורה, הם יכסחו אותי לפני שאני אפילו אצליח לעשות את המעשה :)

JPing

New member
כן

יום אחד הוא ימצא שיטה להרוג בלי שישימו לב ואז הוא יהרוג אותנו אחד אחד בסגנון סרט אימה יפני ( כמובן שאז הוא יהפוך לאט לאט לילדה יפנית קטנה אם שיער ארוך ושחור שמכסה לה את הפנים )

JPing

New member
הסבר

זה עניין של פילוסופיה. הטענה שהחיה סובלת מכך היא לא נכונה. הרי בטבע זה קורה כל הזמן, אתה לא תבוא לאריה ותכריח אותו להיות צימחוני זה מפגר ( ולא הטיעון אריה לא ישרוד בלי בשר הוא לא נכון) הרי זה יפגע לגמרי במערכת האקולוגית ( ריבוי יתר של צימחונית) ויפגע גם באיכות הסביבה ( מעלי גירה "פולטים" מתאן שהוא גז שפוגע באוזון, אם חיות כאלו יתרבו באופן חופשי זה יפגע בצורה ניכרת באוזון,ניו-זילנד היא דוגמה טובה לכך ). עכשיו אני לא יוצא נגד הבחירה האישית של צימחונים/טבעונים ואם בן-אדם בוחר בזה אני חושב שה מאוד יפה מצדו להתחשב גם בחיות ולא רק בבני האדם אני פשוט אומר שהם כל בני האדם יהפכו לצמחונים נצתרך לגוע בחלק ניכר מבעלי החיים בעולם שאותם אנו מגדלים כי בקצב ההתרבות הטבעי שלהם הם מפגע סביבתי ומפגע לאיזון האקולוגי . נ.ב. לפני הטענה אנחנו אוכלים יותר ממה שאנחנו צריכים : למורות שזה לא ממש נכון בממוצע יש כאלה שאוכלים יותר מדי בשר :)

למעלה